Advies gevraagd voor nieuwe skeelers

Discussie in 'Skeeleren' gestart door Kiter, 2 mrt 2015.

 1. Kiter

  Kiter New Member

  Al enige jaren ben ik fervente schaatser op de 400 baan en wil nu naast de fietstraining ook in de zomer gaan skeeleren en daarin zou ik graag jullie advies willen.

  Ik ben dus opzoek naar een set nieuwe skeelers. Daarin zie ik 4 en 3 wiel versies, grote van het wiel, 3x groot wiel 1x kleiner, ....
  Aangezien ik op de openbare weg wil gaan skeeleren, lijkt mij een groot wiel prettig, zodat je minder last hebt van obstakels op de weg en daarnaast kan je wat harder ;-). Ook zal ik langere tochten maken, waardoor wendbaarheid minder van belang is.
  Qua schoen denk ik toch aan thermoplast aangezien me dit erg goed bevallen is bij mijn schaatsschoen.

  Hebben jullie mogelijk tips:
  3 of 4 wiels
  grote wiel
  type schoen
  Merk en type
  Misschien nog een goede (goedkope) winkel of website
  of mogelijk nog andere tips

  Als jullie meer informatie willen, dan hoor ik dat graag.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Welkom Kiter,

  die 3 wiel skeelers zijn m.n. voor kinderen gemaakt. Ook zijn ze bezig met 3x125 maar of dat echt een succes wordt vraag ik me af.
  Het best kun je je laten adviseren door een goede winkel die enigszins in de buurt ligt. We kunnen hier wel wat algemene tips geven maar belangrijkste blijft toch de goede schoen kiezen (heb je een gemiddelde/smalle/brede voet). Qua frames heb je wel wat keuze, ik schat zo in dat je iig voor 4x100 moet gaan, evt. nog een stapje hoger maar de winst daarvan zal niet heel veel zijn t.o.v. 4x100. Bedenk dat je wel de grootste wielen (4x110) kunt nemen maar je moet er ook fatsoenlijk technisch op kunnen rijden.
 3. Kiter

  Kiter New Member

  ben ondertussen wat verder. Zit nu te denken aan de Luigino Strut (320 euro) of de Powerslide double X (450 euro)
  Zit dus een pittig verschil in qua prijs. Maar ben benieuwd of ik dat verschil ga voelen als ik ga skeeleren (als ik in de winkel pas, merk ik het verschil niet zo)
  Tips?

  Daarnaast ben ik er nog niet uit of ik voor de 110 of de 100 ga.
  Of mogelijk een 110 frame met daarin eerst 100 wielen.
  Tips?
 4. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Member

  De Powerslide double X is van wat betere materialen gemaakt, en zelf vind ik de Luigino Strut erg fragiel, het carbon/glasvezel van de kuip is dun en het gladde plastic aan de buitenkant beschadigd snel.
  Over de wielen: vraag er eens naar bij de winkel, een goede zaak laat je het buiten uitproberen (op 2de hands wielen). Je merkt het verschil al vrij snel.. Vervolgens is het een kwestie van voorkeur.
  Laatst bewerkt: 28 jun 2015

Deel Deze Pagina