Flevonice toertocht 21-2

Discussie in 'Marathon' gestart door jasper__smit, 11 feb 2009.

  1. jasper__smit

    jasper__smit New Member

    Mensen!

    Zaterdag 21-2 is er weer een toertoch op het ijs van flevonice. Ikzelf ben er nog nooit geweest, en vroeg mij af hoe deze tochten zijn. Een heel bedreven schaatser ben ik nog niet, dus ik was zelf van plan om aan de 50 km mee te doen.
    Wat zijn jullie ervaringen met deze tochten? Goede organisatie? Goed ijs? enz....
  2. ducatif1

    ducatif1 Member

    Zaterdag 7 februari meegedaan aan de 200km toertocht aldaar.
    Ervaring op http://ducatif1.web-log.nl :roll:

    Zeer goede organisatie. Veel te eten en te drinken tijdens tocht bij de stempelpost, leuke sfeer onderling. Ook kids doen mee of krijgen ongeacht de afstand een aandenken. Gewoon gaan.,. en als je die 10 rondjes niet haalt.. who cares.. Alleen schaatsen op FlevOnIce is al leuk dagje uit.
    Gewoon doen!!! :p
  3. Lammert

    Lammert Member

    Ik was er die dag ook en heb de tocht van 150 km gereden. Vond de organisatie ook erg goed: bij de stempelpost was steeds wat te eten en te drinken (krentenbollen, cake, thee, koffie bouillon, AA-drink) en ze hadden zelfs een dweilorkest ingevlogen. Leuk als je d'r een liefhebber van bent, ik vond het vooral top dat je er niet te veel last van had; als je twee minuten van de start/finsh was, hoorde je ze al niet meer.

    Wat de ijskwaliteit betreft: die is heel acceptabel. Glijdt wat minder dan de kunstijsbaan en is hier en daar wat hobbelig. Baanverzorging bestaat uit vegen, er wordt niet gedweild.

    Ik zou de 21e zeker weer meeschaatsen als ik niet in Zweden zat om daar het natuurijs in Ă–stersund onveilig te maken.
  4. jasper__smit

    jasper__smit New Member

    Klinkt goed allemaal! Leuk verhaal op je blog ook ducatif1 :)

    Voor wat betreft de middelmatige ijskwaliteit: dat ben ik wel gewend van de baan in Leiden. Laatst een keer wezen schaatsen op de vechtsebanen en dat was toch wel een openbaring. Een dweilorkest is muziekaal ook niet echt mijn ding, maar het draagt wel bij aan de gezelligheid :D
  5. ducatif1

    ducatif1 Member

    Ben er zaterdag de 21 e er weer.
    Alleen dit keer maar de 50km samen met kids en vrouw. Moet als windvanger, tempobeul en meesleurder die dag aan de slag :roll:
    ofwel..moet de hele dag het gezin op sleeptouw nemen. :oops:
  6. knikker

    knikker New Member

  7. jasper__smit

    jasper__smit New Member

    Hoe gevoelig is zo'n baan eigenlijk voor regen en dergelijke? Het lijkt mij niet bevordelijk voor de kwaliteit van het ijs dat het deze hele week regent.
  8. knikker

    knikker New Member

    De baan is wel gevoelig voor regen. Wordt hij erg hobbelig van. Zojuist nog even contact gehad met de ijsmeester. De baan was inmiddels aan het opdrogen zodat ze weer konden gaan schaven. De weersvoorspelling voor deze week is droog dus het ijs blijft wel goed. Morgenavond ga ik zelf weer trainen aldaar om het ijs weer even te testen. Voor zaterdag wordt er wel weer regen voorspeld. Het ijs blijft zolang het regent best goed glijden. Tot zaterdag allemaal.
  9. Lammert

    Lammert Member

    Succes! Ga je nog een aanval doen op je eigen record? En doet je dochter ook weer mee?
  10. knikker

    knikker New Member

    Ik schaats altijd zo hard mogelijk, dus ja. En als het niet te hard regent gaat mijn dochter ook weer mee. Ze wil graag de 75 km halen. We zullen zien hoe het loopt.
  11. jasper__smit

    jasper__smit New Member

    Nouja, op hoop van zegen dan maar. Ik zit namelijk nog niet echt goed in mijn materiaal om de boel goed droog te houden als het regent.
  12. knikker

    knikker New Member

    Vanavond ben ik wezen schaatsen op Flevonice. De ijskwaliteit was ongekend. Het ijs was keihard, de temperatuur lag rond het vriespunt, en het ijs gleed echt geweldig. Bijna nergens meer een hobbeltje. Er zaten twee plekjes in waar je even moest opletten. Voor de rest echt geweldig. Zelden zo goed geweest, en dat meen ik echt. Ik heb heerlijk ontspannen 82,5 kilometer gereden. ( 3 x 5 + 15 x 4,5 ). De voorspelde regen voor zaterdag schuift kennelijk op naar zondag. De voorspellingen zijn gelukkig iets gunstiger. Hopelijk wordt het een mooie droge dag en als we onder dezelfde omstandigheden en met dezelfde ijskwaliteit kunnen rijden als vanavond dan gaat het baanrecord eraan. Zeker weten.
  13. jasper__smit

    jasper__smit New Member

    Prima geregeld daaro! Mijn doel was om de 50 te halen en het is 65km geworden. In het begin had ik het wel taai omdat ik alleen reed, maar later was ik ingehaakt in een groep (die uit zaltbommel) en dat schaatst toch wel heel wat prettiger. Prima sfeertje, goede voorzieningen en het ijs was ook goed te doen. Helaas was dit alweer de laatste toertocht op flevonice..
  14. ducatif1

    ducatif1 Member

    Gefeliciteerd met je suc6 Jasper.
    Hoeplijk smaakt het naar meer en ben je volgend jaar ook weer present.

    Ik was er zaterdag ook... samen met vrouw en kids.
    Dit keer maar 50km gedaan.. Verslag op mijn weblog (Klik op www)

    En voor iedereen die het gemist heeft!! Kom gewoon de volgende keer. 8)


    Hans
  15. jasper__smit

    jasper__smit New Member

    Volgende keren ben ik er zeker weer bij. Die 65km is leuk, maar nog maar het begin natuurlijk :)
  16. wimijpelaar

    wimijpelaar Member

Deel Deze Pagina