NK Allround en Sprint, 26 - 27 januari 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 18 jan 2019.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop dat je gelijk hebt, ik zou ze allebei nog lang willen zien rijden. Het zal van de concurrentie en van de rug van Sven afhangen of het gaat lukken, want ik zie ze allebei niet voor spek en bonen mee doen.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als Wust doorgaat tot de spelen zal ze zich gewoon meer gaan specialiseren, alleen 3km en 1500m en daarop is ze gewoon wereldtop. Als ze doorgaat doet ze dat alleen wanneer ze ook nog goed is en als ze dat is dan plaatst ze zich ook echt wel (iets met wust en kwalificaties, 4 spelen 4 keer meer dan 3 startplekken ;) Is sowieso koffiedik kijken want de jonge talenten van nu hoeven helemaal niet in 2022 aan de top te staan dat kan ook zomaar anders zijn en wat dacht je van Ter Mors, die wil door, maar is dan ook al 32. Wust heeft in ieder geval een ploeg waar ze 4 jaar voor zou kunnen rijden, vraag is of ze het wil.
  3. mi

    mi Well-Known Member

    Ik schreef het al in het andere topic: 5e x medaille op de spelen lijkt iig met de TP heel erg haalbaar!
    Veel zal afhangen van kinderwens, studiewens en plezier in dit gekke leven. Maar zolang Letitia nog schaatst zien ze elkaar zo meer dan wanneer 1 vd 2 studeert... wie weet!!
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wüst en Nuis dus een aanwijsplek.

    Die van Wüst vind ik volledig terecht. De tragiek rond de dood van Paulien van Deutekom heeft duidelijk een grote rol gespeeld. Een maand voor het EK reed ze nog 1:53, dus ze kan het echt we. :)

    Die van Nuis... ik weet het niet zo goed. Natuurlijk hoort Nuis thuis op het WK sprint, maar de KNSB had ook kunnen zeggen "dit soort gedrag richting scheidsrechters accepteren we niet, dus ook geen aanwijsplek". Nu krijgt hij wel een waarschuwing, maar ook een WK-plek. Beetje krom.
    In de kleedkamer op de ijsbaan viel het woord "brekingsindex" - meteen duidelijk dat het over Nuis ging - en waren sommigen zeker vóór een WK-plek voor Nuis, omdat hij eenmaal een van de besten is. Ik vraag me dan af of je alles mag tolereren wat een goede sporter doet. Even een (te?) extreem voorbeeld. Als Ronaldo sjoemelt met belastingen, zeggen sommigen ook "laat die man lekker, hij is zo'n goede voetballer". Maar of je nou een supersporter bent of niet, je moet je aan de regels houden.

    Als ik in die commissie zat, had ik zeker het argument aangevoerd van het kinderachtige gedrag van Nuis. Zonder dat zou hij wel een aanwijsplek verdienen. Of til ik er nu te zwaar aan?

    Verder is het natuurlijk een beetje ambitieus van TLJ om in de seizoensplanning voor Nuis qua trainingskampen uit te gaan van een EK-medaille en de daarbij behorende plaatsing. Met Kulizhnikov, Verbij en een goede Lorentzen zou dat geen sinecure zijn geweest. En nu ook niet blijkbaar :rolleyes:
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik ben wat verbaasd over mensen die Nuis geen aanwijsplek willen geven vanwege zijn idiote gedrag.

    KNSB heeft hem daar op aangesproken en een waarschuwing gegeven.
    Als je dan vervolgens hem geen aanwijsplek geeft, dan was die waarschuwing dus onzin want je geeft hem gewoon een duidelijke straf.

    Je kunt best vinden dat hij die straf had moeten hebben, maar dat had dan meteen gemoeten. Al vanaf het moment dat de KNSB een waarschuwing gaf, was het gedrag geen issue meer in de vraag over wel of geen aanwijsplek.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hier ben ik het met @proeme eens.

    Ik zou geen aanwijsplek hebben gegeven omdat ik geen zeer uitzonderlijk geval zie. Had ik ook niet gevonden als Nuis gelijk na de finish zijn fout gewoon had toegegeven. Aanwijsplekken moesten zeer uitzonderlijk zijn. Je gaat mij niet wijsmaken dat 2 keer in 1 weekend nog zeer uitzonderlijk is.

    Dan moet de KNSB de regels aanpassen naar: de selectiecommissie kan ten allen tijden als er ook maar enige aanleiding toe is schaatsers aanwijzen voor internationale toernooien. Want zo passen ze nu de regel toe. Terwijl de regel niet zo is.

    Ik zou trouwens tegen zo'n regelwijziging zijn, zo min mogelijk aanwijsplekken (maar wel de mogelijkheid houden bij zeer uitzonderlijke gevallen, geen Amerikaans rigide systeem).
    Eelco en Nickel vinden dit leuk.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    De Wit zegt zelf in het interview dat ze dat los van elkaar zien. In mijn optiek terecht overigens. ZO erg was het nou ook allemaal weer niet.
    chicagodude vindt dit leuk.
  8. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik ben het niet met je eens. Die aanwijsplekken zijn er ook als bescherming tegen de schaatsers/sters. Wij hebben hier veel concurrentie. Oké, dan kan je zeggen: er zijn veel schaatsers/sters die zich kunnen plaatsen. Maar die aanwijsplekken worden heus niet zomaar gegeven. Schaatsers als Wust, Nuis, Kramer, hebben al wel bewezen dat ze van uitzonderlijke klasse zijn. Daarnaast heb je dan de regel nog dat iemand zich in de top drie moet plaatsen op een EK.
    Maar wat ook mee weegt bij de KNSB is: dat wij ons niet kapot selecteren. In het buitenland zoals de Noren, Russen, Canadezen, Amerikanen, etc.. heb je dat niet. Daar kunnen de toppers zich in alle rust voorbereiden op de WK wedstrijden. Als je al de Nederlandse toppers mee laat doen op (in dit geval het NK) zijn ze straks opgebrand op de wedstrijden waar het er op aankomt. En als dan de prestaties tegenvallen begint iedereen weer te mekkeren.
    Laatst bewerkt: 19 jan 2019
    Marcel Vos en mi vinden dit leuk.
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dat is dus precies wat ik bedoel. En ja, in mijn optiek ook terecht
  10. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Krol doet in elk geval ook niet mee. Zich afgemeld. Verder de te verwachte afmeldingen van de al geplaatste WK-mannen/dames en nog wat kleinere afmeldingen (Beuling en Vd Brandt NK Sprint, Simon Schouten en Van Hemert NK Allround). Otterspeer moet zich als enige nog aan- of afmelden.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Die vindt een trainingskamp voor de WK Afstanden dus belangrijker dan plaatsen voor het WK Sprint. Jammer. Maar nu gaat er tenminste wel iemand die echt wil. Maakt wel duidelijk dat Nuis hier ook sowieso niet had mee gedaan, aanwijsplek of niet.
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat weet ik nog zo niet. Krol maakt met zijn matige 500 niet echt kans op de titel dus misschien laat hij het daarom wel schieten. Nuis kan een aardige 500 rijden en heeft een nog beter 1000 dan Krol dus hij maakt wel kans op de titel.
    strawbale vindt dit leuk.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Krol maakte zonder Nuis en Verbij wel een goede kans op de titel. Kijk maar naar het NK Afstanden, daar is hij achter die 2 de derde over 500 en 1000m. Krol zou hier starten als topfavoriet.
  14. Camila

    Camila Well-Known Member

    Misschien bedoelt LordMarcel de wereld sprinttitel?
    strawbale vindt dit leuk.
  15. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik bedoel inderdaad de wereldtitel, had ik duidelijker in moeten zijn. Krol had grote kans om de nationale titel te winnen, maakt internationaal maakt hij weinig kans.
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Geen Beuling? Dat is toch wel vreemd, reed afgelopen zaterdag nog een pr op de 500 met 38.4
  17. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Ze heeft zich afgemeld ja. Geen idee waarom. Misschien sparen voor 500 meter in Hamar? Of dat het om een of andere reden niet uitkomt. Hier de inschrijvingspagina, Hein heeft zich inmiddels ook aangemeld: https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/a6c36791-cade-473f-8e89-06a7748c535e/deelnemers

    Wüst stond er voor NK Sprint helemaal niet bij zelfs zie ik nu.
    Duif vindt dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik mis in de deelnemerslijst ook Femke Kok (gaat naar junioren-WB verwacht ik) en ik zie ook geen Floor van den Brandt in het lijstje. Het langebaanavontuur van Schulting is alweer over dit seizoen.

    Esmee Visser rijdt wel! :) Ik dacht dat ze zich niet met het allrounden zou gaan bemoeien?
    Ach ja, luxe trainingswedstrijd met veel publiek voor haar, kan geen kwaad.
    En misschien kijkt ze met een schuin oog naar 6:49 :D
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Moet ze wel de 5km halen. Ze zal een goede drie moeten rijden want op haar 500 en 1500 gaat ze veel te veel verliezen.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    mwa de concurrentie is niet heel groot, zonder ADJ en Wust is het aan Wijfje, Achtereekte en Beune om de wedstrijd te maken, daar buiten zijn het vooral junioren en schaatsers die normaal niet in de buurt komen van het podium. Visser moet de 3km gewoon kunnen winnen (of 2e achter achtereekte), dan is ze toch automatisch geplaatst voor de 5km? Of is die regel weer veranderd?

Deel Deze Pagina