NK Allround en Sprint, 26 - 27 januari 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 18 jan 2019.

  1. mi

    mi Well-Known Member

    Noem eens een naam van iemand die er op het EK niet bij was maar die in het voorseizoen zo kop en schouders beter is dan de rest en aanspraak maakt op een podiumplek op het betreffende WK?

    Alleen bij de mannen-sprinters is de top dicht genoeg maar zelfs daar geldt over een vierkamp niet dat bijv de broers Mulder/Smeekens/Ntab zo goed zijn dat ze bij bijv een valpartij echt aanspraak maken op een aanwijsplek?
  2. mi

    mi Well-Known Member

    Eerder zou Wust meen ik de NK sprint rijden?
    Dan zal ze wrs trainingskamp inlassen en Hamar overslaan?
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wust denk ik niet, zij was speciaal in polen omdat ze dan geplaatst was voor de wc finale en ze niet een week voor het WK nog een wereldbeker moest rijden. Kolder gaf aan dat Wust misschien het nk sprint gaat rijden om snelheid op te doen. Hamar is echt gewoon kut getimed.
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat zegt toch niets. Iemand kan bij het NK allround veel beter in vorm zijn dan een maand eerder bij het NK afstanden. Beute of Wijfje bijvoorbeeld zou zomaar voor Achtereekte kunnen staan na 3 afstanden.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Het gaat niet om een aanwijsplek obv het voorseizoen maar obv het NK allround waar iemand pech kan hebben waardoor hij/zij de titel verspeeld.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Je doelt op het scenario dat iemand bij het NK Allround aantoont beter te zijn dan Wüst, maar op de slotafstand pech heeft en daardoor niet 1e wordt in het klassement. Die kans lijkt me haast nul, logisch dat de KNSB daar geen rekening mee houdt.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Het gaat er bij de aanwijsplekken om dat de mensen met de meeste kans op een medaille naar de WKs gaan. Het voorseizoen is daar wel degelijk een indicator van!
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Maar in dit geval is er geen ontsnappingsmogelijkheid meer via het NK omdat er maar één aanwijsplaats is voor het WK. En die zijn nu voor de dames allround en heren sprint al vergeven.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Volgens mij zou Jumbo-Visma deze worldcup ook overslaan.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het jammere van de aanwijsplekken en de plaatsing via de EK's in het algemeen is dat de NK allround en sprint geen hoog niveau hebben. Bij de NK allround missen we Kramer, Roest, Wust, en ADJ, en bij de NK sprint missen we Verbij en Nuis. Het enige toernooi waar iedereen erbij is is de NK sprint voor vrouwen.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Bij de vrouwen zijn de enige kanshebbers op de titel Beune, Achtereekte en Wijfje, alledrie komen bij lange na niet aan het niveau van Wust, Achtereekte eindigde zelfs op het Ek achter Wust. Voor hun geldt sowieso dat als ze zouden vallen ze geen aanwijs plek zouden krijgen, omdat ze het niveau gewoon nog niet hebben laten zien. De aanwijs plek van Wust maakt daarbij geen bal uit, daarvan weet je gewoon dat ze bij de wereldtop hoort ook als ze in een mindere periode zit (12 jaar op het wk podium zelfs bij ziekte en overtraindheid laat dat heel duidelijk zien) dus zij was ook aangewezen als ze op het NK allround was gevallen ofzo.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maakt het wel een stuk spannender, laten we eerlijk zijn als de door jou genoemde mensen mee deden was de uitslag op voorhand al bekend, dan is hoogstens de volgorde nog spannend, maar dat maakt een Wust en Kramer ook steeds minder uit, als ze zich maar plaatsen.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat is een goed punt, maar het doet me toch een beetje pijn als iemand met de tijden van 36,81/6:38,62/1:50,90/13:34,94 op het podium kan komen (Thomas Geerdinck, 2018). Misschien is het wel meer een resultaat van een laag niveau in Nederland in de breedte dan van het feit dat Kramer en Roest niet meededen.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zeker waar, zie je zowel bij de vrouwen als de mannen er zijn 2 toppers en daarna een groot gat. Het enige positieve wat je kunt zeggen is dat Roest en ADJ jong zijn en de komende jaren de top kunnen overnemen van Kramer en Wust, maar ik mis zeker een sub-top, zeker als Kramer en Wust met 1 of 2 jaar stoppen. Technisch gezien kun je Beune, Wijfje, Achtereekte en Bosker sub-top noemen, maar met zo'n groot gat naar de echte top vind ik dat eigenlijk niet kloppen. Je mist een groep midden tot eind twintigers die goed meedoen (Achtereekte schaar ik nog niet bij goed meedoen daarvoor zit ze te ver achter de top), je hebt momenteel de oudjes (30+) en de jonkies (24-), een andere smaak is er niet.

    Vooral bij de mannen is het best wel dramatisch, bij de vrouwen heb je met Wijfje en Beune op zich goede talenten die zeker (sub)-top kunnen worden, maar bij de mannen is er vrij weinig aanstormend talent op allround gebied. Je hebt Roest en hopelijk stoomt Bosker door, maar daar houdt het wel een beetje op.
    Laatst bewerkt: 18 jan 2019
    EenBrabander vindt dit leuk.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik moet nog zien of Wust en kramer niet op de OS van 2022 staan. Kramer heeft al min of meer aangegeven dat wel een aardige optie vinden (zal van zijn rug afhangen), terwijl ik Wust eigenlijk ook niet zie stoppen, vooral omdat zij volgens mij zich nooit zo heeft beziggehouden met iets voor na het schaatsen (i.t.t. Kramer). Dat ze momenteel een vriendin heeft in het schaatsen helpt denk ik ook mee om door te gaan. Ik zou het wel leuk vinden trouwens.
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 jan 2019
  16. Spruit

    Spruit Active Member

    Ik verwacht (helaas) toch echt dat zowel Wüst en Kramer er op de volgende olympische spelen niet meer bij zijn. Het zijn allebei sporters die voor de winst gaan en ik verwacht toch echt dat ze nu binnen 1 of 2 jaar wel ingehaald gaan worden door de jongere generatie.
    Ik heb Wüst overigens wel vaker over een studie gehoord na het schaatsen, maar dat is er qua stages niet een die gemakkelijk te combineren is met topsport. Kramer wil natuurlijk in het schaatsen blijven, dus daarvoor is het wel makkelijk om nu aan de weg te bouwen.
  17. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Als ze start zal dat wel weer hooguit om één dag gaan denk ik. Deed ze in het verleden ook wel eens. Dan kan ze beter niet starten en buiten competitie wat oefenen aan haar snelheid.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wust heeft zich welgeteld 2 keer afgemeld voor een tweede dag van een NK sprint sinds 2008 (10 deelnames) dus ik snap niet waar je opmerking vandaan komt. Ze heeft zich 1 keer vanwege ziekte en 1 keer vanwege een meningsverschil met de organisatie teruggetrokken, die laatste was in 2018 toen ze graag een 3km wilde rijden ter voorbereiding op de OS, maar dit niet geregeld kon worden, toen stond ze al ingeschreven voor het NK sprint. Je kunt dus met zelfs de meest overdreven idioterie niet claimen dat het "wel weer hooguit om één dag zal gaan".
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik moet nog zien of Wust en kramer niet op de OS van 2022 staan. Kramer heeft al min of meer aangegeven dat wel een aardige optie vinden (zal van zijn rug afhangen), terwijl ik Wust eigenlijk ook niet zie stoppen, vooral omdat zij volgens mij zich nooit zo heeft beziggehouden met iets voor na het schaatsen (i.t.t. Kramer). Dat ze momenteel een vriendin heeft in het schaatsen helpt denk ik ook mee om door te gaan. Ik zou het wel leuk vinden trouwens.[/QUOTE]

    Wust heeft het al wel jaren over een studie en ze wil heel graag kinderen, beide combineren niet echt met topsport. Dat haar vriendin ook schaatst zal haar meer betrokken houden, maar kan ook juist een extra reden zijn om te stoppen, omdat je anders alleen maar in het schaatswereldje zit. Maar wie weet gaat ze door tot 2022, op naar 5 keer op een rij haha.

    Kramer zie ik ook zomaar over twee weken aankondigen dat hij stopt, hij hecht voor mijn gevoel minder waarde aan het afmaken van een seizoen (zoals Wust dat wel heeft), als hij geen zin meer heeft dan stopt hij. De kans dat hij iets in zijn contract heeft staan over een functie na topsport acht ik vrij groot dus tja ik denk dat we bij Wust zullen weten wanneer ze stopt, omdat ze dit aankondigt, maar dat het bij Kramer qua timing als een verassing gaat komen.
    Laatst bewerkt: 19 jan 2019
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Aan de andere kant rijdt Wüst nu haar beste tijden op de 1500m ooit en ook Kramer reed voor hij door zijn rug ging nog een baanrecord in het enorm veel beschaatste Inzell.

    Ze gaan beide minstens door t/m het WK van 2020. Nou is dat WK afstanden in Salt Lake. Stel: je rijdt daar een wereldrecord, dan ga je denk ik niet gelijk stoppen. En om in 2021, één jaar voor de Spelen, te stoppen, is ook gek. Dus dan schaatsen ze nog in 2022 en dan plaatsen ze zich denk ik ook wel (al heeft Wüst wel zware concurrentie van wat jonge dames).

Deel Deze Pagina