Wereldbeker 4, Heerenveen 14-16 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 10 dec 2018.

  1. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    die wind voel je op de tribune ook. Koude luchtstroom, niet echt fijn voor je spieren.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Er gaat toch ook nog een hoop fout bij de liveresults van de ISU. De 1:08.66 van Yamada wordt aangemerkt als PR, terwijl in de startlijst staat dat hij al eens 1:08.62 heeft gereden. Bij sommige rijders staat geen PR vermeld, maar die moet er natuurlijk wel zijn anders kun je ook geen limiettijd hebben gereden. Verder staat er dat het baanrecord van Pavel Kulizhnikov is met 1:08.16...
  3. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Het wordt er niet leuker op in Thialf. In 1e instantie blij dat het in hoofdzaak weer om het schaatsen kijken gaat en al die lichtshows en andere vermaakdingen achterwege bleven, hebben ze nu andere dingen verzonnen om het voor de vaste groep fans onaantrekkelijker te maken. Na eerst een verbod op de (spiegelreflex)camera's met lens groter dan 55mm, mag er niet meer gezeten worden op de staantribunes (wel wordt 3/4 van Noord op zaterdag vol gezet met stoelen) en mag er een tas van max. een A4 mee naar binnen. Bij een meerdaags evenement overnachten wordt dan lastig als je afhankelijk van OV bent, want zie maar kleding voor een paar dagen in een tas van A4-formaat kwijt te kunnen.
    Gelukkig mogen we nog wel bij de b-groep naar binnen dan kunnen we de schaatsers die dan rijden nog steeds support geven.
    strawbale en Hakkie2 vinden dit leuk.
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo, 4.00.02 voor Miho Takagi. Begin van het seizoen leek de 3000 meter niet zo goed te gaan. Maar zo zal ze zeker kans maken haar titel te verdedigen. Of gaan we vanmiddag nog heel diep onder de 4 minuten?
    SprintMaster en EenBrabander vinden dit leuk.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Luchtdruk 1009.5 en blowers aan?
  6. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Begin seizoen reed ze ook de 3 km telkens na een 1000 meter. Goede omstandigheden, kwartetstart en blowers zullen nu ook wel meespelen. Maar hoe dan ook een prima race natuurlijk.
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Leuk om te horen wat er allemaal speelt in Thialf. Zelf vond ik de lichtshows en muziek in Thialf vorig jaar toch wel een verbetering en ik schaar mezelf toch ook onder de vaste groep fans. Dat een tas max A4 mag zijn vind ik wel erg overdreven. Zoveel ruimte neemt een tas toch ook weer niet in? Dat professionele camera's niet mee mogen vind ik volstrekt logisch. Daar moet je een sportperskaart voor hebben. Als je dat ook mag met een normaal ticket, zou er sprake zijn van oneerlijke concurrentie.
    G1ant vindt dit leuk.
  8. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Zo dan; de 18 jarige Amerikaan Cepuran rijdt even naar een tijd van 6.29.10 (5 seconden sneller dan zijn Calgary PR). Dat is niet niks.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  9. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Het is er in ieder geval koud met een koude luchtstroom, dus denk dat ze aan staan.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Volgens mij zijn jij en @Lisan inmiddels op een hoop ijsbanen in de wereld geweest. Zijn ze ergens anders ook zo streng aan het controleren?

    ---

    Meer dan prima. Sáblíková reed nog nooit zo hard in Thialf, al weten we sinds gisteren niet zoveel zegt. Interessanter is dat Miho sneller is dan op de Olympische Spelen (en Sato even snel als toen), onder iets betere omstandigheden. Bijzonder vlak ook, die Japanse vrouwen. Alleen veel verval in de laatste ronde.
    De rest van de uitslag is eh... verrassend. Roxanne Dufter op 3?? Maar die reed nog maar één keer onder de 4:10! Voor het eerst weet Dufter een 3 km mooi vlak te houden. Ook niet zo gek, want sprinten doet ze niet meer. Ik heb dat ook nooit begrepen. Waarom zou je je op de sprint focussen als je maar net onder de 12 seconden opent?
    Njåtun en Wiklund doen het ook zeer netjes, al is het verval in de slotronde bij beiden (ong. 1 seconde) opvallend. Nu gebeurt Njåtun dat wel vaker, maar het belooft niet veel goeds voor o.a. Pedersen. Alusalu verrast in positieve zin met een sterke 4:08. Bosiek verliest de juniorenstrijd opnieuw van Wiklund: 4:07 en 4:09 zijn niettemin allebei prachtige tijden. Met een korreltje weggeblazen zout, dat wel.

    De trofee voor de vlakste race gaat naar Stephanie Beckert. Drie keer 32.8, twee keer 32.9, 33.1 en 33.0 leiden tot 4:12. Hou dat nog vijf rondjes vol en je zit op 6:57...
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Mijn camera is niet professioneel heeft een kleine zoom, net als een aantal andere fans ook bij zich hebben/hadden. Ik verkoop mijn foto's niet, zet ze zelfs niet op social media. Ik vind het gewoon leuk om te fotograferen en omdat ik regelmatig naar het schaatsen ga heb ik een camera gekocht waarmee ik bewegende beelden kan vast leggen. Dus hoezo oneerlijke concurrentie? Die camera-regel is er een van houseofsports, niet van de ISU.
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Houseofsports kan natuurlijk niet ruiken wie foto's maakt voor privégebruik en wie bereid zou zijn ze door te verkopen. Dat het geen ISU-regel is klopt, maar volgens mij is het systeem van de Nederlandse Sportperskaart ook alleen van toepassing op Nederlandse wedstrijden. Ik ben niet heel goed thuis in die regels, dat zeg ik er bij.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Er is wel een groot verschil tussen een professionele camera en een simpel lensje van 300mm. Dat verschil ziet iedereen. Nu heb ik gelukkig de ideale oplossing: de Canon SX 60 HS. Geen spiegelreflex, maar een bridgecamera met 1300 mm zoom. Net iets kleiner dan een spiegelreflex met een 55mm lens en wordt dus overal toegelaten. Als ik met mijn camera niet binnen kom, zou ik trouwens weer naar huis gaan...

    Geen tassen groter dan een A4 vind ik dan wel weer logisch. Net als niet zitten op staanplaatsen...
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Mia Kilburg heeft het niet gered voor de WK allround. In het klassement staat ze nu 2e reserve. Ze is wel beste Amerikaanse, Schoutens staat 5e reserve. Maar dus geen zekere startplek voor de USA. Ook op de 3000 meter geen startplek voor de USA. Daar staat de lijst nog niet vast, omdat Mei Han en Sokhrjakova die nu reserveplekken bezetten, straks nog in actie komen. Gevraagd is minstens 4.09.66.
    Voor het EK allround haalde Bonazza een 2e plek voor Italie binnen. Ten koste van Zdrahalova's plek. Vandaag start die niet....

    Op de 1000 meter dames wonnen Canada en Italie plekken van Noorwegen en Taiwan. Noorwegen kan het plekje straks terugwinnen via Wiklund ten koste van een Chinese plek.
  15. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    @EenBrabander @Lisan is op meer buitenlandse ijsbanen geweest dan ik maar van de banen waar ik ben geweest is Thialf de strengste. In Minsk mocht volgens icoontjes op het ticket een camera niet mee, maar bleek je hem gewoon mee te kunnen nemen. (ik ken geen Russisch dus weet niet of er speciale cameravoorwaarden waren). Vorige week in Polen werd op vrijdag en zondag (met president op tribune) in tassen gekeken maar mocht gewoon alles mee, inclusief flesjes en camera's. Op zaterdag werd zelfs de halve bouwmarkt meegenomen (stokken, latten, bezemstelen voor de spandoeken).
    Hakkie2 en EenBrabander vinden dit leuk.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Meld je nu aan voor de cursus "te hard beginnen op lange afstanden" van Sindre Henriksen! Maakt gebruik van lesmateriaal samengesteld door Danila Semerikov.
    Schermafbeelding 2018-12-16 om 12.41.13.png

    Edit: er is inmiddels ook een onderwijsassistent gevonden, Viktor Hald Thorup:
    Schermafbeelding 2018-12-16 om 12.47.30.png

    Douwe de Vries leidt met 6:13 voor Michael (6:16) en Mikhailov (6:23!).
    Laatst bewerkt: 16 dec 2018
    SprintMaster, Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    6:15 van Bloemen is niet verkeerd. De tijd zal beter zijn dan normaal door de blowers, maar het is zeker een tijd die hem weer wat zelfvertrouwen zal geven.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, dat wist ik nog niet. Ik kom niet vaak, maar dit maakt het wel minder aantrekkelijk... Als ik ook al geen fatsoenlijke foto's mag maken kijk ik wel thuis op de bank...
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het kost Noorwegen een plek op de 5000 meter bij de WK afstanden....Gevraagd is straks de 6.24.68 van Wenger, met Malfatti en Fish als mogelijke schaatsers uit het achterveld.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    mijn spiegelreflex met 17-70mm lens is absoluut niet vergelijkbaar met professionele camera's.

Deel Deze Pagina