Wereldbeker 4, Heerenveen 14-16 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 10 dec 2018.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Analyse van de 1500m. De schaatsers reden gemiddeld 0.67 seconden onder (!!!) hun laagland-PR. Dat is absurd en ruikt naar blowers.
    Sokhryakova haalde er het meest vanaf, ruim twee seconden. Van Beek zat het verst boven haar laagland-PR uit 2014, maar ook dat verschil was minder dan een seconde.
    Lollobrigida verbrak haar PR met het grootste verschil, ruim een seconde. Ida Njåtun reed wel een nieuw laagland-PR, maar bleef toch 3.60 seconden achter haar hoogland-PR: het meest van alle vrouwen.

    thialf.png
    HaagscheBluf, SprintMaster en G1ant vinden dit leuk.
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    waarom reden er op de massastart bij de mannen eigenlijk 17 deelnemers ipv 16?
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Bij alle afstanden vandaag is in de breedte bijzonder hard gereden, met misschien de 500 vrouwen als kleine uitzondering, hoewel de twee beste natuurlijk wel onder het oude baanrecord zaten. De luchtdruk is hoog dus dit kan bijna geen toeval zijn.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hm. Heb op Ichinohe gegokt voor de 5km omdat hij zo goed reed in Obihiro en Tomakomai, maar nu zie ik dat hij in de B-groep moet rijden. :(
    Net als Takagi en Takagi op de 3km, Van Beek op de 1000m en Yuskov, Yamada en Otterspeer op de 1000m mannen.
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De 5000 meter vind ik toch de meest interessante afstand van het weekend. Roest als topfavoriet. Bergsma en Bosker lijken ook in goede doen. Kramer en Pedersen moeten proberen vertrouwen op te doen, want dat hebben zij niet gekregen van de races de afgelopen weken. Pedersen is dit seizoen óf heel goed aan het pieken óf uit vorm. Vandaag ook weer teleurstellend op de 1500 meter.
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    idd, je verwacht als alles goed gaat misschien wel een laaglandPR'etje, maar dit is gewoon een absurde verbetering

    edit: die drie keer onder de 1.50 was twee keer 1.46.8 hoogland en een keer 1.47,3 in Gangneung, alle drie de afgelopen 12 maanden gereden
    Laatst bewerkt: 15 dec 2018
  7. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    en beginnen jullie dan ook met servetten te zwaaien?
  8. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Zijn 5 km op de buitenbaan in Japan was dan wel weer uitstekend. Maar dat kan ook door z'n ervaring op buitenijs zijn gekomen.
  9. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Toch zonde. In de eerste wereldbeker moest hij in de B-groep starten, reed supergoed, maar zonder transponders. Okee, niks aan het handje, dan win je de volgende rit gewoon en zit je alsnog in A. Dit lukte. Vervolgens mag hij in de A-groep starten en wordt hij verdienstelijk 8e van de 12 (op een andere afstand trouwens). Dat je dan vervolgens toch weer degradeert naar de B-groep duidt wat mij betreft op een verkeerd promotie/degradatiesysteem. Dit betekent dus eigenlijk dat hij door 1 foutje bijna het hele jaar niet met de top mee mag rijden. De wereldbekerfinale kan hij namelijk ook al bijna op zijn buik schrijven, terwijl het best mogelijk is dat hij alle worldcups een top 8 tijd gaat rijden.
    Laatst bewerkt: 15 dec 2018
  10. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het woord 'uitstekend' is aan inflatie onderhevig toch? ;) Het was een prima rit in Tomakomai, maar tweede worden in een wedstrijd waar Kramer en Bergsma niet meededen en Roest veel te hard van start ging, moet je toch ook in perspectief plaatsen. Eigenlijk heeft Pedersen dit seizoen nog geen echt overtuigende race gereden. Het zou voor zijn vertrouwen goed zijn, als dat morgen wel lukt, maar ik verwacht het eigenlijk niet.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik vond Wust technisch anders rijden dan normaal. Vloeiender ofzo. Alsof ze haar schaats ook iets anders neerzette. Viel anderen dat ook op?
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Tsjaa... en wat moeten de Spaanstalige kijkers dan wel zeggen/denken/doen als de Nederlandse commentatoren aan de Spaanse namen en achternamen komen? Nao doet haar best.. ze zou gewaardeerd moeten worden i.p.v... ik zet de tv uit.
    fransvanbakel en mhp1988 vinden dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als aanvulling op de lijst van @EenBrabander, even de hele 1500m dames door de correctiemachine getrokken en vergeleken met alle beste laagland prestaties. Eerste kolom is gecorrigeerde tijd gisteren, daarachter de beste laaglandprestatie tot dit weekend plus de aanvullende gegevens.

    A groep:
    Vergelijking_WC4_laagland_beste_tijden_1500m_damesA.jpg

    B groep:
    Vergelijking_WC4_laagland_beste_tijden_1500m_damesB.jpg


    Beste top 5 gemiddeldes (A) groep:

    Vergelijking_WC4_top5_anderen_1500m_dames.jpg

    In de A groep werd er gisteren, gecorrigeerd op luchtdruk en hoogte, maar liefst 1 volle seconde sneller gereden dan de dames ooit eerder deden. Her en der vallen wat opmerkingen te plaatsen maar dit is wel heel duidelijk. Het verschil met @EenBrabander zit hem vooral in de luchtdruk correctie van vandaag, ca. 0.23 sec voor de snelsten. Die erbij opgeteld levert 0.90 sec.

    In de B groep daarentegen werd er een halve seconde langzamer gereden. Hier zitten de nodige verklaarbare uitbijters bij, haal je die weg dan gaat het verschil naar de nul toe.
    Deze wedstrijd had ook verreweg het beste top 5 gemiddelde ooit met 0.90 seconden beter dan de OS in Sochi, met een Ter Mors en Van Beek in supervorm. Ten opzichte van Obihiro is er bijna 2 (!!!) sec. sneller gereden.
    Laatst bewerkt: 16 dec 2018
    EenBrabander vindt dit leuk.
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    In elke andere ijshal was het woord 'blowers' vaker en met meer overtuiging gevallen...
    Hoe dan ook, snelle tijden is altijd mooi. Gekke uitslagen ook. Topdag.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Ja! Eens Giant! Je zag het ook in vergelijking met Lotte op het eerste rechte stuk: zelfde slagfrequentie terwijl Lotte een stuk langer is. Ze lijkt haar slagen (met name de eerste 600-1000m) meer ‘af’ te maken? Na haar superstart (‘ik heb nog nooit 25.3 geopend’) moest ze in de laatste ronde wel alle zeilen bij zetten om af te blijven zetten! Maakte in de laatste 1-2 bochten afzet maar beperkt af en op het laatste rechte stuk arm van de rug af! Wel enorme vechtlust op haar gezicht en duidelijk diep gegaan.
    Desalniettemin: prachtige race!

    Meer dan een seconde sneller dan Olympisch goud vorig jaar!

    Schrijf Wüst nooit af...
    Camila en Duif vinden dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ja viel mij ook op, vooral op het rechte eind zag het er krachtiger uit dan normaal. Sowieso ziet het er al superstoer uit als je op de 1500 meter met je handen op de rug rijdt, en zij kan ze er ook strak ophouden, ook als ze wel één arm los heeft. Geen zwabberarm zoals bijvoorbeeld Roest.
    HaagscheBluf en EenBrabander vinden dit leuk.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Geen Verbij vandaag. Esders neemt zijn plek in, maar dan wel in de B-groep. Yuskov gaat dus toch naar de A-groep.
  18. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Beune wint ook de 1000 meter in de B-divisie. Wat is er trouwens met Yu-Ting Huang gebeurd? Is die samen met Bloemen op vakantie geweest?
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik ben echt zo blij met Thomas. Wat een mooie race. Echt genoten gisteren. Ook van Bródka in de Mass start. Nogal met zijn rappe 500 meter. Natalia goed op de 1500.

    Ik weet alleen nog niet hoe het een volgende keer in Thialf zal zijn en of ik nog veel zin heb. Mijn tas met aanmoedingsspul is te groot bevonden. Mag alleen klein tasje zijn en max A4 formaat. Een 20 liter rugzakje mag ook niet meer. De reden is veiligheid. Ik weet dat het voor concerten ook geldt. Daar kan ik mijn tas in een kluisje stoppen en die faciliteit beidt Thialf niet. Iig niet toen ik er naar vroeg. Vroeg of het zonder dat pak drinken wel kon. Nope. Jammer voor de rijders die hun vlag of bord waarderen.
  20. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Tweede omdat Swings natuurlijk veruit de beste omstandigheden had. Toen het begon te regenen na diens rit wist je al dat Swings de winnaar zou zijn. Pedersen reed daar in mijn ogen de beste rit van iedereen, goed opgebouwd itt Roest die kapot ging.

Deel Deze Pagina