Wereldbeker 4, Heerenveen 14-16 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 10 dec 2018.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De halve finales van de massastart hebben nog meer duidelijkheid gegeven over de kwalificatie voor de WK afstanden. Bij de dames is nog niets veranderd. Maar omdat Mia Kilburg de finale heeft gehaald zal zij (mits ze in de finale finisht) het plekje van Noorwegen (Haugen is niet eens aan de start gekomen?!) gaan overnemen.

    Bij de mannen gaat het nog wel spannend worden. In de finale staan 2 rijders die volgens de huidige puntentelling niet gekwalificeerd zijn. Zij zullen ongetwijfeld de niet-startende nummer 23 Taiwanees Chao er uit kiepen. Maar in de finale staan ook de nummers 24 (Brodka), 22 (Niero) en 21 (Jeong), dus die moeten ze er ook maar af zien te rijden.

    Belangrijke factor is dat 1 van de 2 nog niet gekwalificeerden Felix Maly is. De Duitsers hebben als gastland aan een reserveplek voldoende om te mogen starten. Hij is dus zeker door. Laten we aannemen ten koste van die Chao.
    De andere nog niet-gekwalificeerde is Peter Michael. Ondanks zijn overwinning vandaag staat hij nog steeds 30 punten achter op de huidige nummer 24 Brodka. Die minimaal 50 punten gaat halen in de finale.
    Dichterbij Michael staat nog de huidige nummer 20 Baklasjkin. Die staat op 69 punten van Michael. Dat betekent dat Michael minimaal 7e moet worden in de finale om de WK afstanden te halen.
    Jeronimo1 en EenBrabander vinden dit leuk.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Semerikov niet op de 1500m. Rusland kan nu alleen de derde allroundplek nog binnenhalen als Egor Shkolin een goede 1500m + 5 km neerzet. Hij heeft 1:48.45 en 6:36.90 staan uit Kolomna. Het is nog maar de vraag of dat genoeg is. Of Yuskov moet een 5km in de B groep rijden. Lobas gaat de 500m rijden en hoopt daarmee de 3e sprintplek binnen te halen. Anders moet Kuznetsov alsnog de 1000m rijden.
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Dat is op zicht opmerkelijk. Japan is één van de meest "betrouwbare" landen als het om afvaardigen van selecties naar internationale wedstrijden gaat. Relatief weinig afmeldingen en meestal optimaal gebruik makend van quota voor wk's. Heel anders dan Zuid-Korea of China.

    Zou Shane Williamson nog een 5km gaan schaatsen?
  4. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Bykanov zien schaatsen en even gesproken. Hij woont in Heerenveen en de enige ijsbaan in Israel is een shorttrackbaantje in Metula (Noord Israel)
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  5. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    ja ☺ er waren wat vaste schaatsfans naast familie/bekenden van schaatsers/coaches. Toegang vrij en de meesten gingen op Oost zitten. Daar waar Robert de Rijk de foto vandaan maakte.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Williamson is ziek, daarom rijdt Tsuchiya de 1500m. Heeft niets met prioriteiten voor allrounden te maken. Al komt het mooi uit :)
    Interessant! Wist niet dat er een ijsbaan was in dat land.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    en daarvoor/daarna nog even zelf het ijs op? Of mocht dat niet?

    ik heb het niet opgezocht want ik moest werken, maar was het een vrije dag geweest dan had ik zo'n combi (zelf schaatsen en mass start kijken) best leuk gevonden.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Mooi artikel over Bloemen in het AD

    https://www.topics.nl/hij-komt-niet-meer-vooruit-maar-is-wel-happy-a11016111ad/?context=mijn-nieuws/

    Het komt er op neer dat hij na de olympische titel zich leeg voelde. Zijn doel was weg.
    Hij heefttoen besloten wat met zijn vrouw te gaan doen en dat werd 2 maanden backpacken in China, Cambodja, Sumatra (waar hij zelfs werd vastgegrepen door een Orang-Oetan en luieren in Bali. Met ook gewoon het eten van hamburgers e.d.

    Thuis viel het trainen tegen. Niet alleen omdat hij na 2 maanden weer in een strak ritme moest, maar ook omdat het heilige doel was verdwenen.

    En eigenlijk vindt hij het wel mooi dat hij nu zoekgereden wordt: dat bewijst dat hij niet voor niets afgelopen jaren zich alles heeft ontzegd en keihard heeft getraind.

    Hij zegt trouwens dat het vuur er weer aan zit te komen en hoopt volgend seizoen weer goed te zijn.
    strawbale, VictorP, Eelco en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Voor degenen die de kwalificatie voor de EKs en WKs dit weekend willen volgen: de officiële lijst op de ISU-site voor de WK afstanden is nu gelijk aan wat ik heb: die heeft de ISU verbeterd.

    Voor de EKs en WKs sprint en allround missen in de officiële lijst een aantal tijden uit Obihiro, volgens mij. De ISU is daar nog mee bezig.
    strawbale vindt dit leuk.
  10. Forza

    Forza Active Member

    Ze wachten gewoon telkens tot jij de lijst af hebt zodat ze hem over kunnen nemen :p
    strawbale, G1ant en EenBrabander vinden dit leuk.
  11. Forza

    Forza Active Member

    Ik hoop dat het hem lukt. Hij is onverwacht uitgegroeid tot mijn grootste schaatsheld van de laatste jaren en ik wil hem graag nog een keer zo'n mooie 10 km zien rijden.
    Laatst bewerkt: 15 dec 2018
  12. rajknier

    rajknier Member

    WoW, direct 39,13 voor Antoinette
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De Jong (38.57) wint de B-groep voor een Chinese en een Japanse. De andere De Jong (39.13) wordt 5e, tussen een andere Chinese en een andere Japanse. Wüst wordt twaalfde in 39.48. Als men met die tijd buiten de top-10 eindigt, merk je dat Thialf toch flink sneller is dan de banen van afgelopen weken.

    Met het oog op het EK allround is die 500m van Antoinette hoogst interessant. Pakt veel tijd op Wüst, en Lollo en Sabli kunnen zo'n tijd ook niet rijden. Maar voor het WK allround zal Miho Takagi met haar 37'ers niet schrikken.
    Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Peter Michael heeft zich afgemeld voor de 1500m. Ik snap het wel, hij skipt nu wedstrijden, zodat hij eind december zich kan plaatsen voor de WK's door af te rekenen met de onmogelijk sterke concurrentie op de Nieuw-Zeelandse kampioenschappen.
    Duif vindt dit leuk.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    1:46.51 voor VOSTÉ uit BELGIË!!!
    Met een gewaagde eerste ronde van 25.8. Gevostéliteerd @ZeeKoei
    ZeeKoei, Duif, SprintMaster en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Onbegrijpekijk. Zelfs het uitzicht op een aantal PR's in Calgary is dus geen motivatie om deze te rijden.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Tja, Michael haalt zijn motivatie uit de confrontatie met de directe tegenstander en niet uit het duel tegen de klok en het allrounden. Dat weten we toch al wel langer dan vandaag?
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, tijden zeggen hem waarschijnlijk weinig. Misschien is hij dan wel weer lekker aan het marathonschaatsen, dat vindt hij duidelijk leuk. De marathon en de massastart, er is gewoon aan hem te zien dat hij dan aan het genieten is. Denk ook dat hij natuurijs best leuk zal vinden, hopelijk zien we hem daar nog eens op schaatsen.
    Yuskov vindt dit leuk.
  19. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Zo, die tijd van Antoinette de Jong liegt er niet om. Als je kijkt naar de rest is dat echt wel top voor haar,
    Belooft wat voor het EK allround.
  20. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    na de mass start was er weer training. Mijn tijden zijn niet zo dat ik dan ook het ijs op mag. Ik heb ook geen licentie Het ijs van Thialf is in de dagen voor een worldcup niet toegankelijk voor recreanten.

Deel Deze Pagina