Wereldbeker 3 - Tomaszów Mazowiecki 7-9 december 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 25 nov 2018.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Bosker en Visser allebei heel erg knap gedaan, ik zou haast zeggen “uitmuntend”. Mooie opsteker voor allebei.
    ZeeKoei, Camila en leenstrafan vinden dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En dus verspreekt Herbert zich: "Jorrit wint de A-groep!" :D
    Arme Bloemen, wat verschrikkelijk pijnlijk om hem met handen op de benen over de finish te zien komen.
    https://nos.nl/video/2262757-bergsm...ert-in-de-b-groep-dit-is-een-bittere-pil.html

    Raar interview inderdaad. Aan de ene kant lijkt het alsof alles nog heel nieuw voor haar is, aan de andere kant is ze ontevreden met haar eerste WB-zege... Heeft ze nou wel of geen zelfvertrouwen?
  3. mi

    mi Well-Known Member

    Ik denk op basis van de interviews die we zien dat iemand als Esmee Visser heel erg gebaat kan zijn bij een stukje sportpsychologische begeleiding. (Al realiseer ik me uitstekend dat ik haar niet ken hoor en me dus op glad ijs begeef, misschien zeg ik wel totale onzin...)

    Ze lijkt de lat voor zichzelf heel hoog te leggen (‘het was geen perfecte race’) en kan tegelijk onzeker zijn en erg teleurgesteld als het er niet allemaal altijd uitkomt (zie oa Tomakomai) en dat blijft getuige haar interview blijkbaar ook nog even hangen. Ze komt gedurende het interview overigens zelf wel tot de conclusie dat het gegeven de omstandigheden eigenlijk best ok was allemaal en dat is het ook precies! Goed genoeg voor nu, daar mag je gewoon dik tevreden mee zijn!

    Dit moet een gewoon een leerseizoen voor haar zijn en leren dat ‘goed’ soms gewoon goed genoeg is lijkt me voor zo’n enorm talent echt belangrijk. Niet omdat ze nú psychisch in de kreukels ligt maar om handvatten te leren om de rest van je (hopelijk lange en succesvolle) carriere wat aan te hebben!

    Het perfecte voorbeeld van iemand die uitstekend weet wanneer goed goed genoeg is zit gelukkig in haar team...

    Overigens denk ik dat voor elke sporter die in zijn carriere extreem snel groot succes boekt (zoals bijv ook profvoetballers kunnen hebben) het heel zinvol kan zijn op mentaal vlak goed begeleid te worden. Als je bijvoorbeeld het boek van Thomas Dekker leest dan verbaas ik me er echt over dat dat niet meer standaard is!
    Laatst bewerkt: 9 dec 2018
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  4. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Toch een mooi wedstrijdweekend in Polen. Daar kan de ISU vaker terugkomen. Jammer dat er wat weinig publiek was vandaag.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Visser... doet haar ding. Benieuwd hoe lang de: ik weet het niet, ik ben niet goed... act leuk zal blijven.

    Sablikova: over and out?
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De Poolse rijders reden in de B-groepen op de lange afstanden en kwamen in actie op de teamsprint. Daarna konden er geen landgenoten aangemoedigd worden.

    De baan ziet er prima uit, goed voor World Cups, maar te klein voor een WK afstanden of WK allround. Een WK sprint zou nog wel kunnen. Dan is de ijskwaliteit ook een minder groot issue.
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    IJskwaliteit lijkt me sowieso geen issue. Het is niet gesmolten volgens mij. :)
  8. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Toch nog maar even onder de aandacht brengen dat Graeme Fish hier gewoon de 3e tijd van de dag rijdt. Hij begint met rondjes 32,laag, na de 5km-grens gaat hij naar 31,laag wat hij niet helemaal volhoudt, om te finishen met allemaal rondjes 31,hoog. Uitstekende opbouw lijkt me. Mag hij volgende week ook de 5 rijden?
    G1ant, EenBrabander en ZeeKoei vinden dit leuk.
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    (los van Visser)
    macho-cultuur wellicht ergens van enige invloed
    maar idd, elke topper kan er altijd wel ergens baat bij hebben, ook van die 'die schop ik meteen terug de deur uit'-types
  10. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ja☺ en toen was het ook zwaar ijs aan de schaatsers te zien.
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Het leek alsof er weinig publiek was, zeker bij de 10 km A-groep, maar het was vanaf 9 uur 's ochtends een komen en gaan van mensen. Bedenk wel dat er 2 Polen in de B-groep zaten en een Pools dames- en herenteam in de teamsprint. In de A-groep deed geen Pool mee. Iedereen had eigen favorieten, was die geweest dan ging men weer. Het was er heel gemoedelijk. Mensen gingen ook voor de tribunes bij het ijs staan, dat kon gewoon. Tribunes waren ook zo gebouwd dat je over het hoofd van degene voor je kon kijken. Buiten was het slecht weer en binnen was het 's ochtends nog 14,5 graad maar 's middags 12 graden. Niet echt een temperatuur om de hele dag in te verblijven. Bedenk ook dat men voorheen alleen bij wedstrijden op buitenijs kon kijken en daar ook niet de hele dag bij het ijs bleef staan. Dat er een paar Nederlanders waren die paar jaar
    geleden zo gek waren om bij vriezend weer in Zakopane of Warschau buiten langs de baan te gaan staan?
    In de middag kwam ook de Poolse president zijn opwachting maken.

    Ik weet niet of het op tv te horen was, maar er werd gewoon voor iedereen gejuicht. Ik vond het prachtig om te zien hoe een klein jongetje naast mij heel hard begon te klappen en huphup te roepen als Marcel Bosker langs kwam. Wie zei er ook alweer dat er geen sfeer zou zijn? Voor mij was het een mooi schaatsweekend.
    proeme, ZeeKoei, Hannah en 5 anderen vinden dit leuk.
  12. Forza

    Forza Active Member

    Door de dramatische ijskwaliteit en het ontbreken van de Jumbo ploeg vond ik dit zeker geen geweldig schaatsweekend, maar uiteindelijk heb ik toch wel kunnen genieten van de langste afstanden. Ik ben benieuwd wat Semerikov had gekund met een normalere opbouw.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Spannend was het. Maar dat de A-groep wordt gewonnen door de nummer 7 van het kwalificatietoernooi in Nederland, die een goede race reed maar niet exceptioneel, geeft wel te denken. Jammer dat er zoveel toppers in de B-groep moesten starten. Maar ook veel tegenvallers in de A-groep.

    Over Visser: misschien rijdt zij op trainingen zó goed dat dit gewoon echt geen goede race voor haar was. Romme was ook weleens teleurgesteld als hij maar met 2 seconde verschil won. Ze lijkt me extreem perfectionistisch, maar dat is op zich niet verkeerd. Hopelijk houdt ze het wel leuk voor zichzelf.
  14. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het zou ook kunnen dat ze het vergelijkt met haar andere races op de vijf kilometer. Als ik me niet vergis waren haar drie vorige 5k's (WCKT, Inzell, OS), allemaal laag in de 6:50. Vergeleken met die races is deze tijd natuurlijk wel wat teleurstellend. Natuurlijk is dit maar een WB en is het ijs slecht, maar het is toch ruim 10 seconden langzamer en dat kan in je hoofd gaan zitten.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  15. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Nog even ter info: Swings eerder in de week ziek geweest, overleven en wat punten pakken was de boodschap. Hopelijk weer in betere doen in Heerenveen.
    EenBrabander, chicagodude en Asterisk vinden dit leuk.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    We zijn weer terug uit Tomaszów Mazowiecki. Het was een erg mooi weekend. Ik vind dat ze er goed in geslaagd zijn om een mooie Worldcup neer te zetten. De klacht van de Noorse supporters was weliswaar dat er geen bier werd geserveerd, maar ik moet zeggen dat het ook wel eens lekker is om schaatsen te kunnen kijken zonder dat je wordt gestoord door feestvierende bezoekers met een drankje teveel op en elke dweilpauze een gratis DJ show krijgt. Dit was ouderwets schaatsen kijken, maar dan met een dak boven je hoofd. Er heerste een gemoedelijke sfeer. Al werd de beveiliging op zondag wat opgeschroefd vanwege de komst van Duda, de Poolse president. Hij heeft de prijsuitreiking mogen verzorgen van de 5000 meter dames. De ijskwaliteit is nog niet al te best voor de langere afstanden, maar met een trackrecord van 34,67 mag Tomaszów Mazowiecki best trots zijn. Er wordt nog druk gewerkt aan een betere ijsvloer.

    Het was vooral op zaterdag erg druk/vol. Dat kwam mede dankzij Bródka die uit het nabijgelegen (relatief dan, Poolse wegen zijn soms nog steeds langzaam) Domaniewice komt. Mooi om te zien hoe zoveel Polen eindelijk de kans kregen om hun held te aanschouwen. Ook tijdens andere races waarin Polen meededen was het gezellig druk. Zo ging iedereen los bij de winst van Artur Nogal in de B groep. Bródka mag trouwens geen TP rijden. De coach wil hem niet inzetten want hij wil experimenteren. Bródka vindt dat jammer. Mijn grootste verbazing was dat hij zei dat hij nog wel wat langer door wilt gaan. Na Inzell neemt hij weer lang rust, dat was hem afgelopen seizoen erg goed bevallen.

    Voor mij was het ook een moment om de nieuwe Kazakken te aanschouwen. Ik ben fan van Arzhanikov, langzaam maar zeker wordt hij steeds ietsje beter. Idem voor Morozov. Leuk om Babenko als coach in actie te zien.
    Eelco, Duif en G1ant vinden dit leuk.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zij heeft ook coaches. Ik neem aan dat ze wel wisten dat het ijs zwaar was en dat een tijd onder de 7 minuten er niet inzat. Ik denk dat het meer met gevoel en techniek te maken had dan met tijd.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Esmee Visser komt met haar naïeve houding de ene na de andere wereldleider tegen, zou ze misschien een spion zijn?
    Camila vindt dit leuk.
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De stand in de medaillespiegel na Tomaszów Mazowiecki:

    1. Japan 14 10 6
    2. Nederland 10 12 9
    3. Rusland 10 9 11
    4. Oostenrijk 3 4 1
    5. Noorwegen 2 4 4
    6. Verenigde Staten 2 1 4
    7. Canada 1 2 5
    8. Italië 1 2 1
    9. Zuid-Korea 1 1 3
    10. België 1 0 1
    11. Wit-Rusland 1 0 0
    12. Tsjechië 0 1 1

    De 3 toplanden zijn duidelijk verder weggelopen van de rest. Waarbij Nederland bij afwezigheid van Jumbo het minste gepresteerd heeft in Polen. Vanessa Herzog gaat het gat tussen Oostenrijk en de top niet in haar eentje dichten. Van de overige landen heeft alleen de Verenigde Staten dankzij Brittany Bowe wat gepresteerd in Tomaszów Mazowiecki. Dit keer geen nieuwe landen in de medailles. Duitsland, China en Polen blijven op de hatelijke 0 staan.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mwoa, om Ivanka nou wereldleider te noemen.....;) (en laat ons hopen dat dat ook nooit nodig zal zijn [hardnekkige geruchten dat Ivanka als president het doel iso_O])
    ZeeKoei vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina