Wereldbeker 3 - Tomaszów Mazowiecki 7-9 december 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 25 nov 2018.

  1. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Het is gewoon om met jouw woorden te spreken gigantische onzin dat in Nederland een aparte WCKT wordt georganiseerd. Er zijn genoeg andere wedstrijden in Nederland die daarvoor zouden kunnen dienen. Plaats NK begin van het seizoen, laat die als kwalificatiemoment tellen en wijs niemand meer op voorhand aan. Beetje onzin dat ISU reglement zou moeten aanpassen omdat Nederlandse ploegen de voorkeur willen geven aan trainingskampen ipv (internationale) wedstrijden.
    ZeeKoei, proeme, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik ben trouwens ergens wel opgelucht dat de nummers 6 t/m 10 van Nederland niet zomaar de podiumplaatsen in de B-groep opeisen. Sterker nog, de meeste Nederlanders in de B-groep worden eraf gereden. De breedte van de subtop van het internationale schaatsen is dus helemaal zo slecht nog niet.

    Waarmee ik niet wil zeggen dat ik er blij mee ben dat Ronald Mulder 18e wordt in de B-groep... au.

    Bijzonder netjes debuut van Daniel Beliaev uit Rusland: derde plek in de B-groep 1500m en volgende week dus naar groep A. Valérie Maltais debuteert met een aardige 7de plaats in de B-groep, maar ze wordt nog wel geklopt door Van Hemert die 6e wordt. Blondin als enige onder de 2:00.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, het NK in de kerstvakantie is wel mooi, vind ik zelf. Een mooi moment voor een NK, veel aandacht en veel mensen die er voor in de stemming zijn en in de gelegenheid zijn het te volgen. Goed voor het schaatsen.

    Het WC Kwalificatietoernooi moet gewoon een goedgekeurde wedstrijd zijn, zowel in NL als bijvoorbeeld in Canada, waar ze ook een apart toernooi hebben voor die kwalificatie. En in andere landen misschien ook wel. Die wedstrijden kunnen toch in dezelfde categorie als een NK vallen?

    (Je verschuift trouwens anders het probleem, dan is de kwalificatiewedstrijd in december weer niet goed genoeg voor limiettijden)
    EenBrabander vindt dit leuk.
  4. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Dit dus. Hoe belangrijk is het nu voor bijvoorbeeld Nuis om nu een trainingskamp te doen om op zijn best te zijn bij het NK? De kans dat Nuis achter Esders, Hollaar of Jos de Vos eindigt is 0, ook als 'ie niet top is. Neem dan ook nog mee dat op het Lotto Jumbo team na eigenlijk iedereen hier wel aanwezig is (en dus blijkbaar onmogelijk top kan zijn op het NK als ik sommige mensen hier mag geloven) en dan is het gewoon niet waar dat je per sé op je allerbest moet zijn tijdens het NK om je te plaatsen voor het WK. Dat geldt misschien voor Sanneke de Neeling en Hein Otterspeer, maar echt niet voor Nuis, Roest en Antoinette de Jong.
    Laatst bewerkt: 8 dec 2018
    EenBrabander vindt dit leuk.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Volgende vraag. Waarom zouden mensen mee moeten doen aan het WB-kwalificatie-toernooi, die niet de limieten niet hebben gereden, als ze ook niet de limieten kunnen rijden bij dat toernooi?
    ZeeKoei en De Keizer vinden dit leuk.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat zou het probleem inderdaad oplossen. Maar misschien wel het deelnemersveld verkleinen?
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Herzog wint weer, maar het verschil met Fatkulina is niet heel groot. Bowe wordt weer een gevaarlijke klant voor het WK sprint. Het ijs lijkt ietsje sneller dan gisteren. De jonge Koreaanse Kims evenaren allebei hun beste uitslag ooit op de 500 meter.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Leuk, al die juichende mensen op de tribune. Dat brengt sfeer in het stadion. Alleen jammer voor hen dat de Polen het nog niet zo goed doen. Hup Zbigniew!

    Edit: Bródka geeft echt álles. Zo moe dat hij niet meer in diepe zit over de finish kan komen.
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    mee eens. Alleen: als je toch al kwalificeert via "genoeg andere wedstrijden" kan het NK mooi in de Kerstvakantie blijven. Meer publiek dan in oktober, denk ik.
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Deel van deze mensen komt uit Domaniewice waar Brodka vandaan komt. Dat ze zo enthousiast zijn en komen is mede daardoor. Jammer dat hij niet meer de vorm van paar jaar terug heeft. Het is wel dat hij graag hier wilde rijden omdat het toch soort van thuis is voor hem.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zo, erg sterk van Ichinohe, slechts 0.6 achter yuskov hier en ruim voor de rest. Verder een redelijk matig niveau
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Leuke uitslag! Yuskov wint, dat is geen verrassing, maar niet eens zo oppermachtig. Ichinohe pakt een tweede plaats, niet gek ver achter Yuskov, met een sublieme slotronde. Min-seok Kim komt toch weer bovendrijven en zorgt voor een zeldzame WB-medaille op de 1500m voor Zuid-Korea (Mo won ooit brons, maar verder?). Sowieso staan er niet vaak twee Aziaten op het podium van de 1500m. De Noorse ploegenachtervolging op de plaatsen 4 tot en met 7. Antoine GéBe heel netjes in de top-8.
    Kanttekeningen" Bosker stelt teleur met plek 11. De sprint-Japanners schaatsen allemaal boven de 1:52, wat is daarmee aan de hand? En waarom is David La Rue ineens David Dee Quu?
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    heerlijk, dat publiek bij Bosiek-Czerwonka :)
  14. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Voor het OKT moet je je plaatsen, dus de meesten hebben het limiet al
    Laatst bewerkt: 8 dec 2018
  15. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Wie zei dat het niets was om in Polen een Worldcup te houden? Enthousiast publiek genoeg. ☺
    fransvanbakel en chicagodude vinden dit leuk.
  16. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Er zijn 3 NK's : Afstanden, allround en sprint. Doe de NK afstanden in oktober en de andere 2 in de kerstvakantie.
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Hoe verloopt de selectie voor het WK afstanden dan?
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Drie 1500 meters gehad en we hebben drie winnaressen uit drie continenten: Brittany Bowe, Ireen Wüst en Miho Takagi. Nu was Miho afgetekend de beste met een race met zeer weinig verval. Snelle opening, op snelheid een rondje meecruisen en dan toeslaan. Wüst zorgt voor de tweede Nederlandse medaille dit weekend. Bowe pakt andermaal een medaille en houdt in haar eentje het Amerikaanse schaatsen in leven. Zéér verrassend dat Lalenkova hier Shikhova klopt en nota bene 4e wordt. Wijfje wordt 17e en eindigt achter vrouwen als Zhao en Bonazza. In Duitsland lijkt structureel iets hopeloos mis te gaan...
  19. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Verder valt het op dat met het wegvallen van Leenstra, Richardson en Ter Mors de top wel heel erg smal is geworden op de 1500 meter. Buiten de genoemde 3 maakt eigenlijk alleen Sjikova nog een kans op het podium en van deze 4 is Takagi de enige die geen 30+ is.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    ai, Ntab...

Deel Deze Pagina