Wereldbeker 3 - Tomaszów Mazowiecki 7-9 december 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 25 nov 2018.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Rusland, Nederland, Japan, Noorwegen. 3 verschillende winnaars van de losse wedstrijden en nog weer een andere winnaar van het eindklassement. Da's bij de vrouwen wel anders.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Tsja, zat erin natuurlijk. Jansman en Schouten rijden op laagland een 5000m niet onder de 6.20. Ook de 3000m records van beide heren ligt dik boven de 3.45. Je kunt concluderen dat beiden gewoon nog niet goed genoeg zijn. Bergsma normaliter wel (In Gangneung nog in zijn eentje goed voor 3.40), maar ik vraag mij af of hij 1. die snelheid nu alweer heeft na die Vierdaagse + aansluitend trainingskamp in Tenerife en 2. in hoeverre de andere twee jongens dat tempo kunnen volgen (buiten het feit dat Bergsma niet zoveel kopwerk als Michael zal willen doen met het oog op de 10km). Zeker Jansman heeft matige PR's op kortere afstanden. Die jongens zijn er gewoon nog niet op de langebaan, maar dat is ook niet erg. Lijkt mij dat niemand dat van ze verwacht wanneer je al Roest en Bosker hebt als de vaste TP basis.

    Maar goed, altijd een garantie voor succes dit soort gelegenheidsopstellingen!
  3. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Strak schema, korte dweilpauzes. Hier ben je om zuiver schaatsen te kijken. Geen lichtshow, dj, dweilorkest of ander entertainment. Geen taps met bier, geen (uitgebreide) horeca. Flesjes, spiegelreflexcamera's mogen gewoon mee. Sporters die niet afgezonderd worden van bezoekers. Lijkt niets op Thialf, maar eerlijk gezegd hou ik wel van hoe het hier georganiseerd is.
    chicagodude en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Mogen flesjes niet mee naar binnen in Thialf? Huh? Wat is dat nou weer voor absurde regel?
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat is bij veel sportevenementen zo.
  6. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Flesjes mogen al jaren niet naar binnen in Thialf, zelfs een lege statiegeldfles in mijn koffer moest ik jaren geleden inleveren. En spiegelreflexcamera's mogen niet meer sinds de verbouwing.
  7. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ok.
    Dat was dus de aller-aller-allerslechtste TP ooit.
    Ik roep het al jaren, in een goed TP team zit altijd een goede 1500-meterman.
    Een snelle starter die de mannen van kracht op sleeptouw neemt, waarna als de snelheid bereikt is de sterkste de trein het vaakst voortsleurt.
    Denk aan Kramer, Wennemars/Tuitert, Ritsma. Of Kramer, Verweij, Blokkie.
    Ik zou zelf dolgraag Nuis eens zien in de TP. Maar dat roep ik ook al jaren.
    Tevergeefs.:(
    chicagodude vindt dit leuk.
  8. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik denk niet dat Nuis genoeg inhoud heeft voor de TP. Hij is voornamelijk een 1000-meter man en heeft altijd veel verval in de laatste ronde van de 1500. Aan de andere kant, het zou heel goed kunnen dat drie Nuisen beter gereden zouden hebben dan het team van vandaag.
  9. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    En de dames TP was dus ook niet geweldig.
    De Russinnen daarintegen wél.
    Canada is eigenlijk gewoon Sneeuwwitje en de 2 dwergen en Japan zet “gewoon” maar even haar beste team neer met 2 x een Takaghi en 1 x een Sato, waarbij Nana liever kotsend over de finish komt en de trein voortsleurt dan snelheid te verliezen.
  10. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik denk van wel. En wat hij eventueel mist aan inhoud maakt hij goed met de absolute wil te winnen.
    En als ze kunnen experimenteren met een team zoals vandaag (waarvan je van te voren al kon weten dat het 3 x niks zou worden) kunnen ze ook een experiment met Nuis aangaan.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Nuis moet dat wel willen. Hoe goed gaat focussen op afstanden tot en met 1500m samen met een TP? Nuis lijkt me een typ dat liever een individuele WK-sprinttitel heeft dan een WK-TP-titel.

    Het ijs lijkt me trouwens zeer zacht, er spat veel ijs op bij iedere slag. Er is duidelijk te zien waar de schaatsers hun slagen hebben gemaakt. Dat is niet ideaal.
  12. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Matig niveau zeg. Kulizhnikov wint met twee vingers in de neus bij de mannen en Bowe kruist over Takagi heen, maar die wordt dan nog gewoon tweede.
    Laatst bewerkt: 7 dec 2018
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Toch wel vreemd dat het trio Bergsma/Stroetinga/Groeneveld op trainingen altijd vele secondes onder alle bestaande wereldrecords reed. En dat in een tijd dat Bergsma nog lang niet de schaatser was die hij nu is. En Schouten heeft nota bene een betere 1500/5000 combi op laagland staan dan Stroetinga. En Jansman beter dan Groeneveld. Vreemd, vreemd.
  14. rajknier

    rajknier Member

    Dat is wel een tijd geleden natuurlijk. En Groeneveld was nog wel in opkomst als langebaanschaatser.
  15. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ze komen alle drie sinds woensdag terug van trainingskamp, dus dat kan nog meespelen. Maar Stroet in hoogtijdagen en Groeneveld ook schat ik op dit moment hoger in dan Schouten en Jansman. En belangrijkste; veel beter op elkaar ingespeeld.
    Laatst bewerkt: 7 dec 2018
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    @G1ant, reactie 17:45: Bij deze val je door de mand als 'geïnteresserde' vooraf. Één van de weinigen die wat mij betreft zinnige woorden heeft gezegd over het geheel is Simon Schouten.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Voor iemand die altijd alles analyseert en toch redelijk fervent voorstander van marathonmannen op de TP, vind ik het opvallend dat je eerste reactie na deze dramatische TP door marathonmannen totaal niet over de wedstrijd zelf gaat maar een aanval op @G1ant is.

    Komt nogal zuur over.
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, dat zijn trainingen, geen wedstrijden. Er is nooit bewezen (geen enkele wedstrijd!) dat het kan met een marathontrio en ik denk dat dat ook nooit gaat gebeuren. Marathonrijders zijn gewoon niet zo geschikt voor de TP. Eentje kan nog, een volledig trio is gewoon echt kansloos. Dat is keer op keer weer duidelijk geworden. Hopelijk kunnen we die mythe nu voorgoed opbergen, of in elk geval voor de komende 10 jaar.
  20. mi

    mi Well-Known Member

Deel Deze Pagina