Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

  1. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Dat klopt wel. Behalve in het geval van Armstrong. Die moest toch nog in de buidel tasten.
  2. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Klopt, maar niet als gevolg van het schrappen van zijn uitslagen maar wegens fraude met sponsorgelden.
  3. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Van Kerkhof kan opgelucht ademhalen: WADA trekt hoger beroep in

    "Yara van Kerkhof hoeft zich geen zorgen meer te maken over de toekomst van haar shorttrackcarrière. Dopingagentschap WADA heeft het hoger beroep bij sporttribunaal CAS omtrent haar afwijkende bloedwaarden ingetrokken.
    Van Kerkhof, die op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang zilver won op de 500 meter en brons op de 3.000 meter aflossing, heeft door een aangeboren hartafwijking ook een afwijking in de doorbloeding van haar longen.
    De ISU had haar om uitleg gevraagd en was nadien overtuigd van haar onschuld. Toch legde het WADA de zaak eind april voor aan het CAS. Het dopingagentschap stelt nu dat een combinatie van factoren ten grondslag ligt aan de afwijkende waarden van Van Kerkhof."

    ZeeKoei, Camila en Hakkie2 vinden dit leuk.
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Zelf toch benieuwd wie het allemaal betrof, zodat ik eventueel weer wat sporters van mijn favorieten-lijstje kan wegstrepen:
    PS: de winnaar van goud van de WK wegwedstrijd 2018 is (dus) nog actief
    Laatst bewerkt: 24 okt 2018
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat kwam niet zozeer door dopinggebruik op zich, maar vanwege fraude met belastinggeld (US Postal is een staatsbedrijf) en meineed.
  6. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Mevr Claudia "Rollator" Pechstein heeft dus weer gewonnen. :D
    Miekusss vindt dit leuk.
  7. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    en weer een 7 Fuentes-identificaties erbij, 4 ervan zouden nog steeds actief zijn!
    Maar omdat de zaken verjaard zijn mogen we niet weten wie, crapuleus gewoon. Dat ze niet gestraft mogen worden tot daaraan toe, maar dat het publiek het recht niet heeft om te weten wie hen jaren belazerd heeft... het zal juridisch wel steek houden, maar als fan word ik er woest van.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Helemaal mee eens, ik wil ook namen.
  9. snips

    snips New Member

    En het is u al die jaren ontgaan dat het Nederlandse schaatsen zeer nauwe banden heeft met het profwielrennen in Nederland?
    Tijdens een wielerseizoen was er ware epidemie van acute bloedneuzen onder Nederlandse topwielrenners (waarvan sommigen nog steeds actief) . Dopingexperts vroegen zich luidop af wat dit nu weer te betekenen had. Tijdens het daaropvolgende schaatsseizoen kregen ook 's Nederlands schaatscoryfeeën af te rekenen met acute bloedneuzen.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  11. mi

    mi Well-Known Member

    Is in ieder geval opvallend als je bedenkt dat Sven Kramer reclame maakt voor een andere multivitamine maar dit blijkt te gebruiken!
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Er komt al wat meer naar buiten, nu o.a. Ykema die zegt dat Pluijmers hem in de jaren 80 doping heeft aangeboden.

    Link

    Tja, we moeten wel bijzonder naief zijn te denken dat onze hollandse jongens en meisjes allemaal zonder doping zo goed presteerden. Sommigen wel, maar sommigen waarschijnlijk ook niet.
    Ik sluit ook zeker niet uit dat sommigen niet eens wisten dat ze doping kregen.
    Monique en mi vinden dit leuk.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik snap dat je het in dit topic plaatst, maar ik vind het persoonlijk nauwelijks nieuwswaardig. Een multivitamine met een iets andere samenstelling specifiek voor topsporters (aldus Orie...), tja op zich logisch, het meest nieuwswaardige is natuurlijk dat Orie zelf zich met de ontwikkeing bezig heeft gehouden.

    Ach, toch wel een tikje interessant :)
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  15. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Wat een slapjanus die Ykema. Gebleken dat hij zelf een labiel figuur is en dan meer dan 30 jaar later zo'n aardige kerel als Rob Pluimers zwart maken. Als hij werkelijk niets gebruikte dan was ie een vent geweest als hij toen bij de schaatsbond de zaak had aangekaart.
  16. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ik vind het vooral opmerkelijk dat Orie met zijn "wetenschappelijke" aanpak denkt dat het echt nuttig is om vitaminepillen te gaan slikken. Misschien dat er nog een leuk placebo-effectje inzit.
    strawbale vindt dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je weet dat de meeste topsporters een tekort aan vitaminen en mineralen hebben? Daar zijn tientallen onderzoeken naar gedaan...

    Vitaminepillen slikken is niet meer dan logisch als topsporter, ik vind het eerder opmerkelijk dat iemand dat niet vindt.
    chicagodude vindt dit leuk.
  18. Spruit

    Spruit Active Member

    Dat sporters tekorten hebben is inderdaad meermaals aangetoond. Maar ik kreeg de indruk dat Orie zijn eigen team als datapool heeft gebruikt (correct me if i’m wrong). Bij onderzoek naar voeding is het zo makkelijk om bias te creëeren, dat je een een hele grote gerandomiseerde groep nodig hebt om betrouwbare resultaten te krijgen. Jumbo is een grote ploeg, maar zo groot zijn ze nou ook weer niet ;)
    strawbale vindt dit leuk.
  19. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Zo van "Potverdorie, pillen van Orie"
    ZeeKoei en Monique vinden dit leuk.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik slik iedere dag ook multi vitaminen en dat terwijl ik gerust kan zeggen dat ik niet bepaald een topsporter ben. Nou zijn die van mij gewoon van het Kruidvat en ik gok dat Orie zijn sporters net iets hippers voorschotelt. Ik zie er geen kwaad in.

Deel Deze Pagina