Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

  1. Kristian

    Kristian Active Member

  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Als ik terug denk aan de spelen van '94 moet ik altijd aan de, vanachter een gesloten kleedkamerdeur, met kracht uitgesproken woorden van Bart Veldkamp denken: 'DIT KAN GEWOON NIET'
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Die geruchten zijn toch niet nieuw?
    Het was ook erg opvallend hoe ver Koss voor de anderen lag op de 5k en 10k, en ook hoe sterk Storelid presteerde. En inderdaad, Koss stopte direct en Storelid werd daarna nooit echt meer iets.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  5. Kristian

    Kristian Active Member

    Its too easy to accuse. Storelid took advantage of training with better skaters for one thing.
    Koss didnt suddenly show up from nowwhere, I dont think it is strange that he quit skating after -94. Its about motivation. He had achieved everything.
    Accusations against Koss are not widespread i Norway. He is looked upon as serious, and maybe a little bit "dull", eager to save the world (right to play) etc. A kind of mother in laws dream. Not the worst thing.
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    die geruchten heb ik uiteraard ook al gehoord, maar Hans Vdw presenteert het als iets dat alom geweten is en maw quasi vast staat, alsof het voor iedereen eigenlijk een feit is.
    Vandaar mijn vraag in hoeverre dat in 'het wereldje' inderdaad al een feit is, of toch nog altijd maar een gerucht.
  7. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Koss is niet veroordeeld en daarmee blijft het een gerucht. Er zijn meer schaatsers in het geruchtencircuit genoemd (onder andere Uytdehaage en Romme). Wat mij betreft zijn ze schoon. Als ooit eens zou blijken dat ze niet schoon zijn geweest in hen carrière zou ik wel zwaar teleurgesteld zijn.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wou ik net zeggen... als het zo makkelijk zou zijn om op basis van geruchten schuldig te worden bevonden...waarom stoppen bij Koss, kan net zo goed doorgaan naar een Uytdehaage en zelfs Romme.
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    ok, snap ik, maar daar doelde ik dus niet op
    Carl Lewis is bv ook niet veroordeeld, maar het is redelijk 'algemeen bekend' dat ie pakte, ik wou weten of het bij Koss ook van die orde was, en dat lijkt me dus niet :)
  10. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Van Koss is het niks meer dan een gerucht inderdaad.
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    We zijn een paar weken verder en er zijn nog geen namen bekend in het thyrax-schandaal. Belandt dit nieuws in de vergetelheid?
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vast niet, al hopen de schaatsers het wel. Het wachten is op de eerste interviews met de bekende namen. Mooie taak voor Bertje. ;)
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Infusies zijn toch helemaal verboden vanwege de no-needle-policy. Als je ijzer te laag is haal je toch een potje IJzer-pillen van Kruidvat/Trekpleister/Tuinen/Op=Op/Jumbo/AH en een potje Vitamine C erbij zodat je ijzer beter wordt opgenomen?
  15. mi

    mi Well-Known Member

    En een beetje vitamine B (11-12) complex! Ik zie niet perse voordeel van injecties boven dat wat je gewoon kunt krijgen bij de supermarkt. Of het helpt? Mwaoh, vraag ik me af als je geen tekorten hebt (en dat zullen de meeste gezond etende jonge mensen niet hebben). Of je nadelen kunt ondervinden van allerlei torenhoge doseringen vitaminesupplementen moet je maar aan ene S. Kramer vragen.
    Bezint eer ge begint wat mij betreft!
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als je op een vrij specifiek dieet bent qua macro-nutritiënten en je eet precies elke dag een halve kipfilet, twee stronkjes broccoli en anderhalve zoete aardappel en één Amerikaans theekopje quinoa en dat herhaalt, dan kan het zijn dat je qua micro-nutricienten een beetje te kort komt. Het slikken van vitamines dan aardig zijn, maar iets meer afwisseling lijkt logischer.

    Wielerploeg Sunweb had helemaal uitgevogeld welke granen van welk merk (Ekoplaza) Tom Dumoulin geen darmproblemen opleverden, maar wat dat oplevert aan marginale gains is een beetje een tekort aan budget om nog zeven andere goede klimmers te kopen en nu gaan we geloof ik off-topic...
    mi vindt dit leuk.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Sorry, ik bedoelde niet te insinueren dat Koss of Storelid verdacht zijn, enkel dat geruchten er toendertijd zeker wel waren. Maar inderdaad, die geruchten waren er ook zeker rond Romme en Uytdehaage, hoewel Romme's overheersing vaak werd afgedaan als een absoluut natuurtalent voor klapschaatsen.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zou Bertje het naar voren halen in een interview? Het zou me niets verbazen als het bij de start van het seizoen al zover naar de vergetelheid is gezakt dat niemand er meer echt over praat.
    Helaas, zeg ik er direct bij.
  19. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Je zou toch wel verwachten dat de NOS er op zijn minst iets mee doet... Maar dat is meer iets voor http://schaatsforum.nl/index.php?threads/de-nos-en-hoe-ze-het-doen.5146/
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ik verwacht en hoop dat ze gewoon doen wat ze bij wielrennen al jaren doen: geruchten over doping negeren, pas nieuws brengen als er feiten zijn en vervolgens het dopingnieuws niet de uitzending laten domineren. Een hele goede aanpak van de NOS, waarbij de goeden niet onder de kwaden gaan lijden. Beter dan bijvoorbeeld Sporza het doet bij wielrennen, waar doping en dopinggeruchten wel regelmatig uitzendingen hebben gedomineerd.

Deel Deze Pagina