Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

  1. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Lieve Alexander, dat weet ik toch ook wel.... Ik zet hem bewust wat ongenuanceerd en gechargeerd neer, omdat ik denk dat deze beschrijving in de buurt komt van het beeld dat het grote publiek van hem heeft.

    Ik houd van de schaatssport, maar ben van heel weinig schaatsers echt fan. En zelfs daarop kan ik kritisch zijn.

    En ik mag toch hopen dat een Olympisch kampioen niet wakker ligt van een kritische ongenuanceerde opmerking over zijn persoon van een gewone schaatsvolger. Anders sorry Jorrit, slaap lekker.
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Nao Kodaira 25K, Brittany Bowe 28K, Nana Takagi 39K en Lee Sang-Hwa 299K. Sven Kramer heeft er 170K. Ik begin die verhalen van onze commentatoren dat Lee Sang-Hwa een ster is in Zuid-Korea toch bijna te geloven.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Meningenfabriek Stalenburg gebruikt die term (onnozel) ook al. Ik vind het te makkelijk, zeker m.b.t. Esmee Visser die net een jaar op topnivo rijd. Wat je vooral zag was de enorme worsteling van de schaatssters met de hele situatie en het veranderende schaatslandschap. Het gemis aan kennis bij Jinek had Tuitert op kunnen vangen door wel met de juiste kritische vragen te komen, m.n. dan richting Irene Schouten m.b.t. breuk met huidige sponsor.

    Ontzettend flauwe reactie. Dan ook maar een flauw antwoord: niet iedereen heeft de luxe om zich maar terug te trekken als hij aanvoelt niet te kunnen winnen. :p

    Dat akkefietje bij Frankrijk waarvan Koops zo nodig melding moest maken bedoel je? Ik verwacht eigenlijk niet dat dat nog een rol speelt.
    De Keizer vindt dit leuk.
  4. Spruit

    Spruit Active Member

    Op de instagram van team IKO is nu een teamfoto geplaatst. Bij de vrouwen kan Bo vd Werff nog aan het rijtje toegevoegd worden. Het rijtje heren ken ik niet alle namen van helaas en kan ik ook niet zo snel al ergens vinden.
  5. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    @SprintMaster
    Wat betreft Bergsma & Schouten c.s. vind ik het toch hoogst naïef dat ze hun eigen lot blindelings aan dat van Anema hebben verbonden. Ieder weldenkend mens kan snappen dat potentiële sponsors met een hele grote boog om Anema heen lopen na zijn kamikaze actie bij Clafis. Ik denk dat uiteindelijk het vertrek van de persoon Anema nodig zal zijn om een nieuwe sponsor te vinden.

    Esmee Visser heeft gewoon domweg pech gehad. Die is tussen wal en schip gevallen door de ruzie tussen Clafis en Anema. Maar die komt nog wel ergens onder als je kijkt naar wat er nu aan tweede garnituur zelfs onderdak vindt (tenzij ze te hoge eisen heeft). Ik vraag me trouwens ook af hoe het met de drie andere nieuwkomers zit die Clafis had aangekondigd (Elisa Dul, etc).
    Laatst bewerkt: 11 jun 2018
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Samenstelling
    Erwin ten Hove is net als vorig jaar de trainer van de ploeg. Zijn broer Martin ten Hove houdt zich meer bezig met het management. Bij de vrouwen is naast Ter Mors ook de regerend Nederlands kampioene sprint: Letitia de Jong aangetrokken, Daarnaast tekende Jutta Leerdam een contract. Zij werd in 2017 wereldkampioene bij de junioren. Ook Bo van der Werff gaat voor Team IKO rijden.

    Bij de mannen zijn buiten Niek Deelstra en Joost Born ook Lennart Velema en Daan Baks gebleven. Daarnaast zijn Lucas van Alphen en Martijn van Oosten aan de ploeg toegevoegd.

    https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/13...-van-Team-IKO-Wij-hebben-het-goed-voor-elkaar


    Van Alphen heeft geen top trainingsmaten bij de mannen om die laatste stap te zetten, vrees ik. Ter Mors zou misschien wel wat met de mannen mee kunnen trainen, omdat zij mij verreweg de sterkste vrouw lijkt. Het zijn wel allemaal sprinters/1500m rijders, volgens mij. Focus dus vol op de kortere afstanden.
    Spruit vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Je kunt het niet laten om keer op keer in hetzelfde frame te vervallen. Er is daar gewoon teveel gebeurd om nog verder te gaan met de sponsor zoals ik al eerder uitlegde. Dat mag ook de sponsor zich aantrekken! Tuurlijk is het een risico dat ze nemen maar dat hoort ook bij het vak. Ik herinner me drie dames die in 2010 bij de ploeg van Orie opstapten om principiële redenen. Iedereen verklaarde ze voor gek maar ze wisten uiteindelijk de boel goed op poten te krijgen.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Martijn van Oosten heeft dus als ex Plantina weer een ploeg.
  9. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Nee, er is te veel gebeurd om nog met deze coach verder gaan. Anema is het probleem, niet de oplossing.
  10. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Anema heeft zo ongeveer 100 jaar geen enkel probleem met sponsoren gehad. Nu gaat het mis met Clafis en is hij het probleem? Dat snap ik niet. Als hij een spoor van afgedankte sponsors achtergelaten zou hebben zou ik je snappen. Maar na 1 keer klappen met 1 sponsor kan je moeilijk stellen dat hij het probleem is.

    Voor sommige schaatsers is Anema wel de oplossing. Ritsma heeft een geweldige carrière gehad. Had Bergsma zonder Anema goud op de Spelen veroverd? Had Carien Kleibeuker elders zo lang onderdak gehad? Wat is de meest succesvolle marathonploeg?
    ZeeKoei, chicagodude en SprintMaster vinden dit leuk.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ben wel benieuwd hoe het gegaan is in huize Wüst en huize Verweij. Dat hun partner een aanbod krijgt voor IKO en zij niet. Of misschien wel, maar vonden ze het aanbod te min?
    Ik denk dat ze Wüst helemaal geen voorstel hebben gedaan. Ik kan me zo voorstellen dat IKO met het salaris voor 1 topschaatser wel door de centjes heen was. Voor Wüst zal het niet fijn aanvoelen dat ze dan voor Ter Mors kiezen en niet voor haar.

    Maar goed, misschien is Wüst al heel ver met een andere sponsor/ploeg. Maar ja, zou ze dan niet Letitia mee willen hebben in die nieuwe ploeg? Of is het niet heel geslaagd om 24/7 met elkaar op te trekken, en zijn verschillende ploegen prima?

    Vragen... vragen....

    Overigens ook interessant te zien de totale afwezigheid op social media van de IKO-ploegpresentatie. Het is dat de fotograaf van dienst nog iets post, maar op de website lacht Marije Joling ons nog steeds toe. Geen idee aan wie dat ligt (de ploeg of de sponsor), maar het geeft wel een nuance aan het verhaal van Tuitert.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    De Jong was natuurlijk al een trainingsmaat van Ter Mors, dus zo gek is dat allemaal niet. En Wüst past niet in een sprintploeg. Ook Verweij past natuurlijk helemaal niet in een sprintploeg. Volgens mij zijn Verweij en Wüst gewoon blij voor hun partner.


    Dat IKO inderdaad niks op twitter had viel me gister ook al op. Dan zouden ze modern zijn met hun vlogs, maar ik denk dat een meer constante stroom tweets effectiever is. Ze twitteren alleen wekelijks die vlogs, maar dat lijkt me dan weer weinig gericht op de groep mensen die je bereikt met schaatsen. Die zijn toch meestal meer van het lezen dan het kijken.
    chicagodude vindt dit leuk.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    If you say so....
  14. mi

    mi Well-Known Member

    Ik denk dat dat heeeeeel erg mee valt... deze ploeg past niet bij Wust nog bij Verweij qua samenstelling. En Ireen zat eerder in de ploeg bij Letitia en ging daar weg...niet om Letitia (dat was toen nog geen relatie) maar omdat ze sportief gezieneen andere keuze maakte. Voor iemand die zijn/haar (want Koen maakt ook keuzes die afwijken soms) hele carriere precies weet wat hij/zij nodig heeft en weet dat dat binnen deze ploeg er niet is lijkt het me helemaal niet lastig om gewoon heel blij te zijn dat je partner wel een goed stekkie gevonden heeft?
    Ander kaliber, andere doelen...
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik denk ook dat je hier veel te veel de schuld puur bij Anema neerlegt. Ik vind persoonlij Anema ook een vervelende kerel, maar ik zie niet in hoe hij nu ineens het probleem zou zijn voor sponsors. Hij loopt al heel lang mee in het schaatswereldje, is bijzonder succesvol geweest zowel op de langebaan als de marathon met een flink aantal schaatsers, en heeft voor zover ik weet nooit eerder hommeles met een sponsor gehad.
    Bovendien staat Bert Jonker nou ook niet bekend als een makkelijk persoon.
    Eelco vindt dit leuk.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mwoa, een ploeg zal toch eerst bedenken wat de focus gaat zijn (sprint, midden, allround, etc., soms a.d.h.v. 1 specifieke schaatser ze echt willen hebben, dat wel) en wat voor cyclus de sponsor voor ogen heeft (2 jaar, volledige cyclus) om daar dan vervolgens de schaatsers bij te zoeken.
    Als ze een sprintploeg willen met een volledige OS cyclus, dan past Wust daar natuurlijk niet bij (overigens zie ik Wust over 2 jaar weer terugkomen van haar besluit te stoppen, maar dat geheel terzijde), en ter Mors juist heel erg goed.

    Ik weet dat sommige koppels het heerlijk vinden (of denken te vinden) 24/7 met elkaar op te trekken, maar het lijkt mij persoonlijk bijzonder verstandig om dat als topsporters niet te doen (ondanks de voordelen van veel samen reizen e.d.).
  17. mi

    mi Well-Known Member

    Het ligt er maar net aan of het bij je bedrijf past met hem geassocieerd te worden? Hij trekt een ander type sponsor aan dan anderen.

    Een grote multinational zal dat risico denk ik niet zomaar durven nemen omdat t risico op negatieve publiciteit wel degelijk bestaat...
    In het deel van het bedrijfsleven waarin men niet schrikt van een opstootje hier of daar en dat als extraatje in de publiciteit ziet is dat anders.
    Ik noem een Simon Schouten op de Weissensee, matchfixing verhaal van Anema zelf, Bergsma die Kramer ongefundeerd beschuldigd...
    De bedrijven die een ‘onbesproken gedrag’ imago hebben stappen daar echt niet in...
    Paul Lamote en Camila vinden dit leuk.
  18. mi

    mi Well-Known Member

  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En uit dit artikel blijkt dat ze zich vooral op de 1000 en de 1500 blijft richten, allrounden zal het dus denk ik helemaal niet worden. Zeker niet als ze het heeft over sparren met de jongens die een 36er en misschien een 35er kunnen rijden.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mwoa, ik denk dat het wat onhandig is opgeschreven. Ik haal er slechts uit dat ze o.a. met iemand van TLJ heeft gepraat, maar hoever die gesprekken waren gevorderd en of er ooit een aanbod is gedaan is niet duidelijk.
    Door te schrijven dat ze er niet voor gekozen heeft en haar opmerkingen dat het wat anders is om achter een Nuis aan te rijden wekt dat de indruk dat ze al een eenbieding op zak had, maar volgens mij is dat niet zo.

    Edit: bovendien heeft TLJ ook mannelijke schaatsers die ongeveer zo snel zijn als wat ter Mors voor ogen heeft op de 500 (36'er), nl. Kramer :D

Deel Deze Pagina