Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Voor rebelse jongeren is hij een oude opa... Rebelse jongeren hebben denk ik liever Verweij.

    Natuurlijk is Irene Schouten wel een publiekstrekker. Maar is ze bekend genoeg? Bergsma is denk ik een beetje kleurloos. Geweldige schaatser, maar niet iemand die heel veel fans heeft volgens mij. De bekendste van het team is toch Anema zelf en die heeft zijn imago gewoon niet mee.

    Maar goed, het is vandaag wachten op Ter Mors :)
  2. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Sommige Benidorm Bastards worden ook door de jeugd leuk gevonden ;)
  3. mi

    mi Well-Known Member

    Iedereen jinek gezien? Mark Tuitert slaat de spijker volledig op zijn kop en heeft al vaker laten zien over visie te beschikken...zou zoveel goed kunnen doen bij de knsb!
    m_90 vindt dit leuk.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Spruit en EenBrabander vinden dit leuk.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Zeker een goed team. TM, LDJ en Leerdam is een uitermate sterk sprinttrio - Wüst en LDJ dus niet bij elkaar - en Van Alphen heeft nu een hoop trainingsmaten in de vorm van de jonge sprinters van IKO.
    Joling meldt op haar Twitter dat ze vertrekt uit de ploeg: ze beschreef afgelopen jaar als "allrounder (...) op een eiland in deze sprintersploeg."

    Het lijkt er dus op dat IKO een sprintteam wordt. Hoe zit het dan met de allroundambities van Ter Mors? Als Jorien weer 3 km's wil gaan rijden, had Joling een prima ploegmaat kunnen zijn voor het langere werk.

    De familie Baks is overigens de drijvende kracht van team IKO. Daan Baks eindigde op het WK junioren als 4e met Nederland op de Teamsprint. Joep Baks is inmiddels gestopt.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik dacht ook al dat Ter Mors blijkbaar dat allrounden niet door zet, of er alleen bij gaat doen terwijl sprinten het belangrijkste blijft. Al kan ze natuurlijk best met Van Alphen wat langere afstanden trainen, geen idee of die nog ambities heeft op langere afstanden dan de 1500m.

    Leerdam lijkt me eigenlijk meer een sprintster dan een allrounder, toch? Ondanks wereldtitel bij de junioren.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Leerdam is kijkend naar haar PR's (38.2, 1:14.3, 1:54, 4:05) vooral iemand van de middenafstanden. Net als Marrit Leenstra en Lotte van Beek eigenlijk. Dat betekent dat ze zowel kan gaan allrounden als gaan sprinten. Haar laagland-PRs zijn 38.7, 1:16.1, 1:57, 4:18: dit wijst zeker in de richting van een sprint-/middenafstandschaatsster. Ik weet niet zo goed hoe ik die 4:05 in moet schatten, het verschil met laagland is namelijk zo groot. Als ze onder de 4:10 kan op laagland, kan ze ook meer iemand als Nesbitt worden, een miler die op een goede dag een 3 km van hoog niveau kan rijden.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ter Mors niet vol voor het allrounden. Ik dacht aan een ploeg met o.a. Yvonne Nauta en voor de middenafstanden Lotte van Beek. Verrassende uitkomt dit.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik zie nu dat ze op het OKT natuurlijk de 500, 1000 en 1500 reed, maar daar voor het NK junioren sprint, in de Utrecht City Bokaal ook alleen de 500 en de 1000 en in de finale van de world cup junioren ook alleen de 2 kortste afstanden. Ik kan vorig jaar 4 keer een 3000m vinden: in oktober, een Holland Cup in december (plaatsingswedstrijd voor het OKT?) en op het NK en WK allround voor junioren. Ik denk dat ze zichzelf dus inderdaad eerder als sprinter met een goede 1500m of middenlange afstandsrijder ziet.
  10. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Alleen als het gaat om het vinden van een nieuwe sponsor ben ik bang dat Anema onderdeel van het probleem is. Hij heeft zich aardig onmogelijk gemaakt in het sponsorwereldje.
    Laatst bewerkt: 11 jun 2018
  11. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Als ik me wel herinner heeft ze een paar maanden geleden gezegd dat ze komend seizoen voor de langebaan ging maar niet zo expliciet dat dat als allrounder zou zijn.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

  13. mi

    mi Well-Known Member

    Wel goed nieuws! Niet alleen voor ter Mors maar ook een aantal sterke anderen er om heen!
    En een deel van mijn ‘roddelwerk’ blijkt dus waar! Ik hoop dat dat voor de rest van dat bericht ook geldt!
  14. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    In dat gesprek met Irene Schouten kreeg ik juist totaal niet de indruk dat ze al in een vergevorderd stadium zijn met een sponsor. Natuurlijk zei ze niet dat ze de moed al had opgegeven, maar ze wist ook helemaal niets te melden wat op concreet nieuws kan wijzen. Ik denk toch dat ze een gok genomen hebben.

    Ik vond het sowieso een beetje een vreemde opzet van het interview bij Jinek. Irene Schouten en Esmee Visser mochten daar zitten als brave, lieve, wat onnozele schaatssters hopend op een sponsor, terwijl wijsneus Mark Tuitert ze mocht doceren hoe ze hun leven moeten veranderen. Zo stond het blijkbaar in het script voor die avond van ijskonijn Jinek.... Slechte tv.
  15. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Jorrit Bergsma is denk ik wel de bekendste van het stel. Maar hij is toch vooral bekend door Sven Kramer. Omdat hij daar meestal van verliest, behalve die ene hele belangrijke keer in Sochi. Verder komt hij toch ook altijd een beetje over als een zeikerd of verliezer. Niet een echt vent met karakter of uitstraling zoals Sven Kramer of Kjeld Nuis.

    Jillert Anema is wel bekend, maar ook een dubieus figuur waar ik daarom als sponsor niet graag mee in zee zou gaan.

    Irene Schouten heeft gewoon te weinig gepresteerd om een landelijke ster te zijn. Daarvoor had ze Olympisch kampioene moeten worden. Dan had ze in combinatie met haar looks en wat mediatraining een bekende Nederlandse kunnen worden. Nu is het gewoon één van de vele medaillewinnaressen. Haar klasse op de marathons is voor het grote publiek niet interessant. Ze is knapper dan Anni Friesinger, maar doordat de Duitse meer charme, charisma en veel betere prestaties kon overleggen, was zij in Nederland een veel grotere ster dan Irene Schouten kan worden.
    Monique en Camila vinden dit leuk.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Plus natuurlijk dat Anni vrij snel wat gebrekkig Nederlands praatte (werkt vertederend) en het met Ids deed (en doet), dat hielp ook.
  17. mi

    mi Well-Known Member

    Irene Schouten is goed in een ‘bij-nummer’. Hoe je het ook went of keert, dat is wat de mass-start nog is, zeker voor het ‘af en toe’ publiek. Wat ze wel goed doet is haar blog waarin ze wat meer van zichzelf laat zien. Zowel Anema als Bergsma zijn voor niet elke sponsor geschikt...(denkt fronsend terug aan ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van Kramer op de OS....)
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wat een woorden zeg... Bergsma heeft vaker dan slechts die ene keer van Kramer gewonnen...in Korea heeft hij Sven toch nogmaals geklopt, alleen was Bloemen net ietsjes sneller. Zeikerd en/of verliezer ook nog.. wat ben ik blij dat Koen toch geen Olympisch goud heeft gewonnen. Alleen maar om dit soorten uitspraken van 'fans'.

    Over Irene heb je tenminste wel gelijk.. MS en marathons blijven toch bijnummers.
  19. Spruit

    Spruit Active Member

    Goed nieuws dat Ter Mors samen met de Jong en Leerdam gaat trainen bij IKO! Dan zal ze inderdaad toch weer voor het sprinten gaan gezien de keuze van De Jong en Leerdam als ploeggenoten. Ben benieuwd of we dat bevestigd gaan krijgen een dezer dagen.

    Ik bedoelde ook totaal niet dat ze die indruk gaven, meer dat Schouten zelf nog niet het idee lijkt te hebben dat haar team in een crisis verkeert (terwijl ik het toch wel zo zou bestempelen gezien de huidige omstandigheden in de schaatswereld).
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Schouten heeft 25k Instagram volgers, net als, bijv, Anna van der Breggen en Wennemars/Tuitert en Femke Heemskerk. Ter Mors iets meer (28k), Bergsma (2x) een stuk minder (8k).
    Laatst bewerkt: 11 jun 2018

Deel Deze Pagina