ISU Congres 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2018.

  1. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ja, maar de meerkamp is binnen de atletiek niet meer dan een extraatje naast de individuele nummers, met relatief niet zo veel status en waaraan praktisch geen toppers van de individuele nummers meedoen.

    Bij het schaatsen staat het allround kampioenschap in plaats van de individuele nummers op de kalender en dat enkel omdat Nederland dat wil.
    Laatst bewerkt: 7 jun 2018
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    In plaats van de individuele nummers?????

    Hoezo, in plaats van?

    Er is een WK afstanden, er is een EK afstanden (helaas), er is een NK afstanden, en er zijn zes World Cups met ongeveer twee miljard afstanden per weekend.

    Oja, en er is een WK allround met een kwalificatiemoment dat NK allround heet, en als we geluk hebben is er ook een EK allround.

    Volgens mij is de hoofdmoot op de kalender toch echt losse afstanden.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hier vergis je je toch... Eaton is 1 van de grootste sterren in de atletiek, zoals Sebrle dat ook was. Warner, Hardee zijn ook echt grote namen. En dat zijn dan de mannen. Bij de vrouwen waren Ennis en natuurlijk Klüft ook grote namen.

    Dan heb ik het echt over: op de cover van de toernooiboekjes van het WK, samen met een Bolt.

    Toppers van individuele afstanden doen gewoon niet mee omdat ze het niet kunnen. Veel te moeilijk. Meerkampers zijn meestal grotere namen dan kogelstoters of verspringers.



    Het zou prima zijn als allround schaatsen eenzelfde status had met specialisten. Eén nadeel: dat gaat niet gebeuren omdat allround niet olympisch is.
    Nogevendit, chicagodude en Eelco vinden dit leuk.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    10km schaatsen vind ik pittiger dan 20km hardlopen...

    zegt iets over mijn schaatsniveau denk ik
  5. Nogeenbrabo

    Nogeenbrabo Active Member

    Als die bijzondere wedstrijden er dan maar ook echt komen.... Voorlopig heb ik zeer grote twijfels bij de genomen besluiten.
  6. Kristian

    Kristian Active Member

  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

  8. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Meerkamp bij atletiek is natuurlijk wel een van de grotere onderdelen... En het Allrounden is er niet 'in plaats van' individuele onderdelen, maar is er een onderdeel opzich, dat zo misschien de nek om gedraaid wordt.

    Ik ben ook minder negatief over het schaatsen op een plein in New York of in Moskou dan sommigen/de meesten hier. Een van de manieren om mensen bij de sport te krijgen, is om de sport bij de mensen te krijgen.
    Neem de VS, daar heb je dus maar 3 schaatsbanen ofzo, de WorldCups en WKs zijn dan altijd in SLC en dat is omringt door bergen, zoutvlaktes en woestenij, met 500km naar alle kanten op geen spoor van de bewoonde wereld. Als alle wereldbekers schaatsen van Europa in Kiev gehouden zouden worden, zou er ook weinig aandacht voor zijn en er niemand heen gaan.
    Dus, ga vooral schaatsen in andere steden in Amerika, in stadions waar normaal niet geschaatst wordt, zodat meer mensen de kans krijgen om er heen te gaan. Als je nou hier kijkt, op een iets andere schaal, in Utrecht hebben ze maar 1 plein, het Neude, wat ook al met moeite een plein te noemen is en dat staat te pas en te onpas vol met tijdelijke evenementenpodia, maar ook het WK Beachvolleybal werd er bijvoorbeeld gespeeld. En dan komen mensen vanzelf kijken, want ze lopen er toch langs/zijn er toch al. Mensen die nu zeggen dat beachvolleybal in Nederland een grote sport is, zou ik willen vragen om op een ander forum te gaan volharden in flauwekul.

    Verder lijkt het me heel vreemd dat er 0 richtlijnen zijn vastgelegd over wat er te winnen valt bij dat ene WK dat er komt. Zijn de losse afstanden een 'totaalpakket', dwz dat ze óf allemaal wel óf allemaal niet gereden worden? Kan je straks echt 6 jaar wereldkampioen 1000m zijn omdat het 6 jaar lang niet georganiseerd is?
    mi en EenBrabander vinden dit leuk.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @VorstM: uit het NOS artikel haal ik dat ze nog gaan overleggen hoe de WKs worden ingevuld. Het gaat ook niet om komend seizoen, dus dat kan op zich prima volgend jaar.



    Ik ben inderdaad ook heel erg voor schaatsen op locaties waar mensen toevallig langs komen. Genoeg pleinen en parken waar dat kan.
    VorstM vindt dit leuk.
  10. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Helemaal mee eensch. De schaatssport richt zich nu heel erg op less is more, maar vergeet dat het alleen grote sporten zijn die dat kunnen doen.
    Een concentratie van alles in één weekend maakt, dat het schaatsen nog een bijzaak wordt met één hoogtepunt in het jaar.
    Een beetje zoals vroeger mensen eenmaal per jaar schansspringen keken, of eenmaal per jaar snooker.

    Ook pakt het slechts uit voor de rijders die op twee disciplines uit willen komen, vooral bij de vrouwen sprinters zijn er ook veel die anderen disciplines erbij kunnen doen.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik zie geen "less is more". Het enige wat ze tegengaan is het feit dat er bijna elk weekend een WK is (in elk geval, voor het gevoel van veel mensen). Of er uiteindelijk minder kampioenen komen is nog helemaal niet duidelijk. En volgens mij willen ze de vrij komende weekenden weer invullen, dus is er helemaal niet minder schaatsen, toch?

    Een groot toernooi waarmee je niet standaard kijkers trekt lijkt me zeer wenselijk voor schaatsen. Een toernooi wat ook te verkopen is aan sportzenders.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Maar ondertussen raakt het schaatsen door al deze veranderingen de huidige fanbase kwijt (zie de opmerking van @DeKeizer), en dat willen we ook niet.
    strawbale vindt dit leuk.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk dat dat wel mee valt. Uiteindelijk komen veel van die trouwe kijkers gewoon terug. Misschien vinden ze de 10km leuker dan de MS, maar ze kijken beide. Ik denk dat @De Keizer hier komende winter ook gewoon is. En zelfs tijdens dat eerste WK dat volgens de nieuwe opzet wordt gehouden.


    En die huidige fanbase bestaat op het moment bijna volledig uit oudere Nederlanders en Noren, dat is natuurlijk geen gezonde situatie. Daar moet wat aan gedaan worden. En daar kun je nu nog wat aan doen, nu er nog wat kijkers en sponsors zijn. Als je wacht tot die generatie is uitgestorven is het misschien te laat.
  14. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik volg de spelregelwijzigingen bij het voetbal redelijk van nabij. Daar loopt men juist altijd heel erg op eieren om iets te veranderen. Want men beseft ook: steeds blijven veranderen vervreemd de latente fan van de sport. niet de harde kern van echte fans, die volgen ook de spelregelwijzigingen wel, maar de schil daar omheen, die af en toe kijkt, moet snel kunnen vervallen in herkenbare patronen.

    Een wijziging volgt daarom een lange weg van discussies en analyse, dan testwedstrijden en dan een bepaalde competitie, ergens in de jeugd of zo, die met zo'n regel een heel seizoen gaat spelen, dan een groter toernooi (vaak de confederations cup), en dan pas invoering over de gehele linie.
    We zien dan ook zelden regels die na invoering weer teruggedraaid worden.

    Eén uitzondering daarop is (min of meer) de videoref van komend WK, maar laten we daar niet in dit topic op ingaan.
    Het ging er mij om duidelijk te maken dat je ingrijpen in de regels, of in bovenstaand geval de opzet van het seizoen, zeer voorzichtig en weloverwogen moet doen.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @Nogevendit: juist dat conservatisme van de voetbalwereld is een schrikbeeld. Een sport die niet met zijn tijd mee gaat. Bij voetbal haken de fans niet af (te groot), maar is er wel een onophoudelijke stroom commentaar van bijna alle fans op het niet aanpassen van de sport.

    Gelukkig is de schaatswereld niet zo conservatief, dan was de sport misschien al weg.
  16. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    zeker omdat het maar aan 1 locatie/jr kan worden toegewezen

    In de periode 1996-2020 (25 jaar) heeft Nederland 14x WK Allround/Sprint/Afstanden mogen organiseren, dus gemiddeld om het jaar. Als dat straks 1x in de 5-6 jaar wordt gaat dat zeker supporters kosten en inkomsten voor Heerenveen.
    Laatst bewerkt: 8 jun 2018
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Voetbal is populairder en winstgevender dan ooit, dus zo slecht is dat conservatisme blijkbaar niet. Er zal vast commentaar zijn op het niet aanpassen, maar er zal nog veel meer commentaar zijn op het wel rigoreus aanpassen van de sport.
  18. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ja, dit is een groot nadeel. Nu heb je nog 4 (EK, WK Sprint, WK Allround, WK Afstanden) grote toernooien per jaar. Als er enkel nog een WK/EK is, wordt het wel dringen voor de toptoernooien. Dus, een reeks wedstrijden/niveau tussen de huidige WorldCups en het WK zou dan fijn zijn. Maar de ISU ziet dat die 'speciale evenementen op bijzondere locaties' waarschijnlijk dan worden...
  19. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ik wil niet rot doen maar buiten Nederland is er niet veel aan fanbase meer over. Zo heel veel valt er dus niet meer te verliezen, hoe spijtig ook.
  20. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ongefundeerd.

    EDIT: Je doet allemaal uitspraken en neemt van alles en nog wat aan in dit topic, ook over andere sporten en over de vermeende populariteit van onderdelen, maar feit is dat hier:

    - Lastig cijfers over te vinden zijn.
    - Onduidelijkheid is hoe dit te meten.
    - Je elke keer gewoon zegt dat alles impopulair is en niemand interesse heeft.
    strawbale en EenBrabander vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina