Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

  1. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Dat is inderdaad nog een flinke lijst (23 stuks en dan mis ik nog Jutta Leerdam die eerder een contract zal krijgen dan een deel van de lijst). Ik denk dat een aantal dus geen ploeg zal vinden.

    Visser kan trouwens bij Clafis aan de slag. Clafis had overigens 15 rijders een contract aangeboden, 9 hebben getekend, 4 geweigerd en dan moet er naast Visser dus nog een zijn die nog nadenkt. Geen idee wie dat zou kunnen zijn.
    Laatst bewerkt: 4 mei 2018
  2. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ik vermoed eerder dat het AD er bezwaar tegen had dat hun stukje vrijwel letterlijk door schaatsen.nl was gekopieerd.
    Laatst bewerkt: 4 mei 2018
  3. Roomijs

    Roomijs Member

    Ik gok dat dat Marwin Talsma is.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Oh ja, Leerdam ook nog. Ik zal er nog wel een stel vergeten zijn, maar dat geeft al aan hoeveel er misschien nog geen duidelijkheid hebben.

    Als het idd. precies 15 is geweest, dan vraag ik me ook af wie die laatste bij Clafis is. Talsma wellicht?

    EDIT: dat krijg je ervan als je te lang over het typen van je bericht doet :) Roomijs had hetzelfde idee.
  5. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    De vraag is daarnaast of Clafis voor de 4 weigeraars anderen gaat zoeken of het gewoon bij een stuk of 10 laat. In dat laatste geval blijft er wel een bak budget over want volgens Jonker was er geld voor alle 15.
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    + tijdverschil
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik had niet meer verwacht dat Nuis alsnog zou bijtekenen bij TJ, maar wel mooi voor hem.
  8. Carola

    Carola New Member

    Bij Team Plantina nog altijd geen duidelijkheid.....

    Ronald Mulder;
    Voor Mulder is het inlineskaten een afleiding voor de onzekere periode in het schaatsen. Nog altijd heeft hij nog geen idee hoe zijn toekomst eruitziet. Of zijn ploeg van de afgelopen jaren, Team Plantina, verdergaat, is nog altijd onduidelijk. "Ik ben er een beetje klaar mee. Er moet echt eens wat gaan gebeuren, want dit vreet aan me", aldus Mulder.


    https://www.schaatsen.nl/nieuws/2018/mei/ronald-mulder-niet-in-supervorm-maar-een-mooie-uitslag/
  9. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    "Ik ben er een beetje klaar mee". Gaat Mulder Plantina een ultimatum stellen of een rechtszaak tegen ze aanspannen? Beetje wereldvreemd.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je kunt toch wel "ik ben er een beetje klaar mee" zeggen over een vervelende situatie, ook als er niks aan te doen is?
    EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, stond het ook bij het AD? Had ik niet in de gaten. Even googlen leert dat het ook daar niet meer staat.
  12. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Dat kun je wel denken maar om dat zo publiekelijk richting sponsor te zeggen is misschien toch niet erg slim. Voor je het weet is Plantina er dadelijk ook klaar mee. Het valt me op dat veel schaatsers vaak niet zo handig zijn in hun communicatie via de pers.
    Laatst bewerkt: 5 mei 2018
  13. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ik zie het, dan ga je toch denken dat het of niet klopt of vertrouwelijk was.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat het inderdaad de frustratie is over randzaken waar hij verder niets aan kan doen. Terwijl de schaatsers topprestaties moeten leveren en hebben geleverd zijn er een aantal randzaken die sinds 2014 steeds weer terugkeren:
    - onduidelijkheid t.a.v. sponsors
    - organisatie KNSB en gedoe over prijzengeld
    - wat gaat het ISU congres nu weer beslissen
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Jawel hoor ;)
    8x goud in Pyeongchang, 8x goud in Sotsji, hoezo geen gouden tijden?
    (Natuurlijk snap ik wat je bedoelt, hehe)

    Het geld kan wel een beetje beter verdeeld worden. In plaats van 222 miljoen te betalen voor Neymar, zou je ook 220 miljoen voor hem kunnen betalen en voor 2 miljoen nog een aardig schaatsteampje op kunnen richten.

    Overigens gaat ook Gabriel Girard (o.a. coach van Patrick Beckert geweest) op Chinese toer. Willen ze voor iedere schaatser apart een buitenlandse coach hebben? :rolleyes:
    Paul Lamote vindt dit leuk.
  16. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Dan nog is de manier waarop niet slim. Natuurlijk snapt iedereen dat Mulder er klaar mee is, hij heeft een vrouw, twee kinderen en waarschijnlijk een te grote hypotheek en dan is dit natuurlijk een uitermate vervelende situatie. Alleen zijn zijn privekosten niet het probleem van Plantina en is het dus niet handig zijn frustraties publiekelijk af te reageren op Plantina. De kans is groot dat zij hiervan niet gecharmeerd zijn.

    Ter vergelijking vind ik dat Esmee Visser het dan toch iets handiger doet. Het aanbod van Clafis vond ze onder de maat (anders was ze wel meteen akkoord gegaan) maar door te zeggen dat ze de beslissing nog even wil uitstellen vanwege haar studie laat ze Jonker in zijn waarde en houdt ze de mogelijkheid open er komende maand nog eens in een goede sfeer verder over te praten. En mocht er in die tussentijd nog een andere sponsor voorbij komen dan weet die meteen dat er concurrentie is.
    Laatst bewerkt: 5 mei 2018
  17. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik denk dat vrijwel iedereen buiten Nederland het zinvoller vindt om 222 miljoen in wereldster Neymar uit de grootste sport ter wereld te investeren, dan 2 miljoen in een groepje Nederlandse schaatsers.
  18. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Ik denk dat de meeste personen in de wereld een bedrag van 222 miljoen niet te rechtvaardigen vinden. Ook niet voor Neymar.
    proeme, strawbale en EenBrabander vinden dit leuk.
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ronald Mulder wil graag schaatsen. Dat ie baalt dat er nog geen zekerheid is of dat kan, is logisch en ook dat hij dat uit.. Denk niet dat het perse gericht is tegen Plantina maar meer in algemeen dat hij niet weet hoe of wat... Kan ook een losse quote zijn die zo wordt geïnterpreteerd.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het ging mij om de absurditeit van het bedrag. 222 miljoen voor één persoon vind ik nergens op slaan. Als je er met een andere blik naar kijkt, had je dus ook een wielerploeg met twee keer zoveel budget als Sky op kunnen richten, heel FC Twente twee jaar kunnen financieren, en dan kon je nog 11 miljoen per sport investeren in 10 verschillende sporten. Met 222 miljoen zit je ook ruim boven het BBP van de landen Tuvalu en Kiribati... bij elkaar! Van 222 miljoen had je ook gloedjenieuwe 628 Rolls-Royces kunnen kopen. Je had ervan ook ruim 2100 waterputten kunnen bouwen in India waarmee je tweeënhalf miljoen mensen van schoon drinkwater voorziet.
    Maar in plaats daarvan wordt het uitgegeven aan ÉÉN man met een paar tatoeages.
    Tsja.
    Nickel, Duif, proeme en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina