Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    hoe bepaald men dat? Joy Beune hoort daar vast wel bij. Die heeft al een plekje bij Jumbo, maar heeft bijvoorbeeld Jutta Leerdam al een team? Ook wel een talent lijkt me? Meer dan Wijfje zou ik zeggen...
  2. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Voor de sprinters klink dat nog als mogelijke verklaring, maar allrounders als Ter Mors en De Jong zitten helemaal niet bij Platina dus die zouden ze dan al lang gecontracteerd kunnen hebben. Zoals gezegd ik vertrouw het verhaal niet en vermoed dat het oorspronkelijk geplande budget niet rond is.
  3. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ik vrees dat Wijfje en Leerdam in de huidige situatie wel eens tussen wal en schip kunnen gaan vallen. De knsb heeft al genoeg problemen om de top onder dak te krijgen, voor degenen die het op senior niveau nog eerst maar eens moeten bewijzen zal in die situatie vrees ik het gewest resteren, waarbij ondersteuning door NOC/NSF als HP gezien de opmerking van Hakkie2 onwaarschijnlijk is.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Er wordt gezegd dat de ploeg wil groeien (meer schaatsers) maar niet dat er een groter budget is toegezegd. Ook wordt er terloops gezegd dat ze eventueel nog een partner zoeken. Het blijft allemaal wat vaag.

    http://www.omroepbrabant.nl/?news/2...tsers+en+wielrenners+nadat+Lotto+afhaakt.aspx

    EDIT: het budget van de wielerploeg wordt iig verhoogd:

    http://www.wielerflits.nl/nieuws/32...chaats-wielerploeg-na-wegvallen-de-lotto.html
    Laatst bewerkt: 20 apr 2018
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het budget voor de wielerploeg is iig rond en hoger dan voorheen. Over de schaatsploeg wordt heel weinig gezegd. Ik weet niet of BrandLoyalty nog door gaat, dat was de derde grote sponsor en de sponsor die uit het schaatsen kwam. En Van de Walle (eigenaar van Brand Loyalty) heeft zelfs persoonlijk geld neergelegd om Kramer binnen te halen.
  6. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

  7. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Achtereekte en Otterspeer blijven ook komend seizoen bij Jumbo (teletekst)
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Goh, dat vind ik in het geval Otterspeer toch best verrassend. Leuk voor hem hoor, daar niet van, maar hij is niet de jongste meer en heeft het bovendien eigenlijk nooit op de juiste momenten laten zien.
    Ik vermoed dat hij vooral is aangehouden als min of meer ideale trainingspartner voor Nuis, waarvan ik verwacht dat het 1 dezer dagen ook wel rond is.

    Dus nu hebben ze:
    Kramer
    Roest
    Smeekens
    Huizinga
    Otterspeer
    Achtereekte
    Beune

    Gooi daar nog Nuis en wellicht Bosker bij, dan is het al aardig vol. Misschien nog een Visser?
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mja, hij geeft best wel wat interessante inkijkjes in wat er niet goed gaat. Wel vind ik persoonlijk dat hij de rol van sponsor wel heel erg neerzet als "wij zijn waar het om draait" en vanuit een soort machtspositie bepaalde veranderingen wil zien. Voorbeeld het niet willen van een zaakwaarnemer (die hij gemakshalve gelijk lijkt te stellen aan een teammanager?); lekker makkelijk, er zijn gewoon veel sporters die geen verstand hebben van onderhandelen, contracten, etc. en die een zaakwaarnemer nodig hebben om zichzelf niet in de voet te schieten. Zou wel fijn zijn voor bedrijven natuurlijk als ze met hun zakenkennis direct met schaatsers zonder die kennis in gesprek kunnen.

    Jonker heeft het over "naar 'normale' verhoudingen moeten tussen sponsor en schaatser" maar wat verstaat hij onder normale verhoudingen? En wie bepaalt wat 'normaal' is, Bert Jonker? En wat is er dan momenteel abnormaal aan de verhoudingen? Als hij dat nou had genoemd, maar dat doet hij dus niet.

    En finally, spreekt Jonker ook over de JL-Wust affaire vanuit de positie als sponsor: lijkt de schuld bij Wust te leggen, en geen kritische noot over de rol van JL. Hoe alles bij mij overkomt: volgens Jonker moeten schaatsers gewoon dankbaar zijn en verder hun mond dichthouden, als sponsor is hij tenslotte de belangrijkste partij in het schaatsen en zonder mensen als hem bestaat de sport niet, vandaar dat veranderingen vooral naar de zin van sponsors zouden moeten plaatsvinden.
    Laatst bewerkt: 20 apr 2018
    fransvanbakel, strawbale, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    @chicagodude
    Ik schreef niet voor niets "los van de vraag of we het met hem eens zijn". Ik ben alleen wel bang dat men er binnen het selecte groepje (potentiële) sponsors wel zo tegenaan kijkt. Dat betekent ook dat het voor Ireen nog wel eens heel lastig kan worden om een andere ploeg te vinden.
    Laatst bewerkt: 20 apr 2018
  11. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Poltavets met Wüst, Verweij, L. de Jong, Leerdam en nog 2 mannen?
  13. Spruit

    Spruit Active Member

    Er lijkt op basis van dat artikel dus toch meer gaande dan er eerder gedacht werd. Interessant dat ter Mors toch al 3 aanbiedingen heeft gehad!

    Ik zou L. de Jong eerder verwachten in een ploeg met minstens 1 andere sprinter. Voordat Ter Mors aankondigde te willen gaan allrounden had ik die twee graag samen in een team zien gaan, maar nu weet ik niet zo goed wat er van het vrouwelijke sprinten overblijft. Wellicht dat plantina niet alleen mannen zou willen maar ook twee vrouwelijke sprinters..
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Interessant artikel, maar wel nog wat vaag hier en daar. Vwb Nuis zal dat uiteindelijk opp het laatste moment wel een compromis bod komen waarbij Nuis niet de hoofdprijs krijgt maar wel opgewaardeerd wordt na zijn OS titels.

    3 aanbiedingen voor ter Mors, ok, maar zonder details zegt dat me eerlijk gezegd helemaal niets. Ik kan ook een aanbod doen aan Verbij wat een lachertje is, maar dan heeft hij in principe wel een aanbod gehad...:rolleyes:
    Wust en L. de Jong in dezelfde ploeg? Poeh, dat zou wel echt vragen om problemen zijn, dus ik hoop het niet eigenlijk. Dan nog liever Wust, Verweij, Bosker, en ter Mors in 1 ploeg.

    Het opvallendste aan het artikel vind ik eigenlijk nog dat vVelde nog geen aanbod heeft gehad....Ik heb hem vrij hoog zitten zowel als coach als persoonlijkheid.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Bosker? Mocht het met jumbo niet lukken? Hij steunde Wüst openlijk in de rel met JL dus me dunkt dat die wel samen kunnen...maar wie moet daar nog bij? Blokhuisen heb ik persoonlijk niet zoveel vertrouwen meer in maar wellicht is dat onterecht?
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Oh ja Blokhuijsen is er ook nog. hm zou kunnen, Blokkie met Wust en Verweij, en wellicht Bosker? Weet niet eens of Wust wel zonodig een vrouw in de ploeg nodig heeft eigenlijk.
  17. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Visser erbij zou eventueel kunnen. A. De Jong lijkt me wel uitgesloten gezien haar niet zo goede relatie met Wust. En Wust en Ter Mors lijkt me al gauw twee kapiteins op één schip worden. L. De Jong erbij is misschien wel knus maar niet verstandig, privé en werk kun je beter scheiden.

    Die aanbiedingen waar die zaakwaarnemers mee schermen zou ik inderdaad met een flinke korrel zout nemen. Dat behoort tot de standaard trucs die je leert in les 1 van de cursus zaakwaarnemer.
    Laatst bewerkt: 20 apr 2018
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Precies...bij de makelaar is ook per definitie veel interesse!
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben een beetje verbaasd dat Hein eerder een contract heeft dan Kjeld.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Jutta Leerdam lijkt me het grootste Nederlandse sprinttalent van het moment. Anice Das reed dan wel nog de OS, maar zal de mondiale (sub)top nooit meer halen. Sanneke de Neeling stagneert heel erg in haar ontwikkeling. Marrit Leenstra zit goed in Italië en Jorien ter Mors wil gaan allrounden.

Deel Deze Pagina