Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Anema zou het best kunnen, zeker op de mass start. Hij zal iig zonder aanzien des persoon zijn mening geven als rijders zich te passief gedragen. Dat voorkomt ook dat schaatsers naast hun schoenen gaan lopen.
    De vraag is echter of zijn collega coaches het zelfvertrouwen hebben om hem de beslissingen te laten nemen m.b.t. selecties.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zonder aanzien des persoons? Het zou de meest partijdige bondscoach ooit zijn, van welke sport ook...

    Ik kan eigenlijk geen slechtere keus dan Anema bedenken, dan nog liever gewoon een supporter die nooit wat in het schaatsen heeft gedaan.
    mi vindt dit leuk.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ja! Hij schroomt niet om zijn eigen rijders op hun donder te geven of niet op te stellen. Zie de marathon cup.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, maar dat is kiezen tussen eigen rijders. Ik heb niet het idee dat Anema ook onpartijdig is bij een keus tussen Stroetinga en Verweij of Bergsma of Kramer, bijvoorbeeld. Volgens mij is hij dan zeer partijdig, meer dan welke andere coach ook.

    Anema was ook altijd aan het roepen dat de TP met 3 marathonrijders moest, dat kun je toch niet serieus nemen?
  5. Mey

    Mey Well-Known Member


    Maar daarin vervangt hij zijn eigen rijders niet door rijders uit een andere ploeg.....
    strawbale vindt dit leuk.
  6. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Na de rel rond Anema in Korea lijkt me een discussie over een rol als bondscoach op dit moment tamelijk hypothetisch.
    mi vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dan moeten Verweij en Kramer eerst maar eens in internationale wedstrijden bewijzen dat ze beter zijn! Voorlopig heeft Kramer niets gedaan wat Bergsma ook met gemak kon en heeft Verweij nog niets gewonnen.

    Maar dan wel met de rijders die daar het beste geschikt voor zijn. Niet met een Bob de Jong die destijds door Arie Koops werd geselecteerd.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Is Kuipers dat wel , onpartijdig, geweest dan?
    Met Kuijpers was het alleen maar allrounders, pure langebaan-mensen die aan bod komen/kwamen.

    Met Anema zou het mogelijk de marathon mensen worden. Niemand had moeite met Kuijpers en zijn langebaankliek, dus...
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member



    Verweij en Kramer waren een voorbeeld (wel een voorbeeld die beide op de OS hebben aangetoond minstens net zo goed als Anema's mannen te zijn). Maar ieder andere niet Anema schaatser was ook een goed voorbeeld gegeven. Volgens Anema zijn zijn eigen schaatsers een soort alleskunners en anderen per definitie slechter. Geen enkele andere coach draagt dat zo uit en het maakt van Anema ook eerder een clown dan een kandidaat bondscoach.




    En over dat laatste: marathonschaatsers zijn per definitie niet het meest geschikt vanwege hun startsnelheid en basissnelheid. Dat jij die opmerking van Anema wel serieus lijkt te nemen is tamelijk lachwekkend.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Maar zij ( Kramer en Verweij) krijgen de kans wel.. om het aan te tonen. Bergsma...?? Hij werd toch pertinent NIET opgesteld op TP in Sochi, terwijl hij heeft aangetoond het WEL aan te kunnen. Dus.. wie wordt nu het vaakst geslachtofferd?
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ik heb het niet over slachtoffers.

    Achteraf had Bergsma in Pyeongchang wel de TP en MS moeten rijden, maar dat hij daar miste komt puur door zijn eigen beroerde seizoensstart. Wat er precies is gebeurd in Sochi is onduidelijk, geen idee wat Bergsma beloofd was of dat hij daar gewoon een reserve was die niet in mocht vallen. Maar daar gaat het nu niet om.

    Van mij mag de nieuwe bondscoach ook zeker de renners van Anema gebruiken als die de beste zijn. Maar dat is wat anders dan een bondscoach kiezen die vindt dat die renners per definitie de beste zijn, maakt niet uit wie de andere mogelijkheden zijn en hoe de vorm is.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ik snap Anema wel... zijn renners krijgen toch nooit te nimmer enige voordeel van de twijfel. Bergsma mag niet rijden in Sochi: reserve is reserve... maar een totaal hopeloos uit vorm Verweij wordt wel opgesteld op de TP in Pyeongchang. Dan kunnen we toch niet meer zeggen dat het draait om de vorm/ beste rijders?

    Een bondscoach die IEDEREEN een eerlijke kans geeft: zou een verademing zijn. Die hebben we al jaren niet gehad.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    om dat te kunnen bewijzen moeten ze wel opgesteld worden.
  14. frederica

    frederica Active Member

    De mannen van Anema kunnen best de beste zijn op de MS, maar het probleem blijft toch altijd de limiet van 10 bij de OS.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zelfvertrouwen? Of de andere coaches zelfvertrouwen heeft niks te maken met of ze erop vertrouwen durven dat Anema eerlijke beslissingen neemt.

    Na dat gedoe omtrent de eventuele TP-gunst door Anema gevraagd lijkt me dit alles niet relevant, maar om erop in te gaan:

    -Dat Anema geen moeite heeft zijn eigen rijders te passeren voor een andere rijder van zijn eigen team lijkt me evident, maar of hij ook neutraal is in het maken van keuzes tussen rijders van verschillende ploegen vraag ik me af. Ik ga er vanuit dat een BC sowieso geen dubbelbaan kan/mag hebben als coach van een commercieel team, maar zelfs dan is het de vraag of gedoe uit het verleden bij Anema geen rol speelt, bewust danwel onbewust (dit geldt overigens net zo voor andere coaches, niet alleen voor Anema).
    -In het verleden heeft Anema nou niet bepaald de indruk gewekt dat hij reeel naar de TP/MS kijkt, met het claimen dat al zijn rijders eigenlijk alles prima kunnen. Het kan natuurlijk prima dat hij als BC, dus zonder eigen team, wel neutraal kijkt.
    -Wat mij betreft komt er een BC die niet of iig nauwelijks een geschiedenis heeft met de huidige hoofdrolspelers. Een vrouw zou ook prima zijn, iemand als Aaftink of Nuyt (Oenema?).
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ach ja, gezien jouw aversie t.o.v. Anema kan ik je tekst wel snappen. Over de inhoud zullen we het maar niet hebben.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk niet dat hij dit zo gezegd heeft. T.a.v. de mass start heeft hij overigens vaak gelijk gekregen, zie de resultaten. T.a.v. de TP ligt het wat lastiger, maar ook daar hebben een aantal van zijn rijders behoorlijk gepresteerd en hebben vaak als invaller gereden als anderen niet konden/wilden. Ook dit seizoen.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Ik denk niet dat we het serieus over Anema hoeven hebben op dit vlak:

    A: hij is teamcoach
    B: sochigate
    C: de halve schaatswereld heeft ruzie met hem

    Ik denk niet dat hij in aanmerking komt... :p
    Paul Lamote en Hakkie2 vinden dit leuk.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk dat jouw verafgoding van Anema minstens zo'n grote rol speelt...
  20. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Gisteren was Esmee Visser te gast bij Wilfred Genee op BNR, niet zo zeer vanwege de Olympische Spelen maar om te lobbyen voor een nieuwe sponsor. Ze wil nog steeds het liefst bij een gesponsorde ploeg rijden maar een individuele sponsor zou inmiddels ook heel welkom zijn.

    Er zit duidelijk geen schot in de zaak voor het komende seizoen, een veeg teken nu het seizoen voorbij is en het schaatsen voorlopig uit de publiciteit verdwijnt. De ondertoon in het gesprek was dat sponsors het rendement bij het schaatsen te laag vinden in verhouding tot de kosten. Ze worden daarbij ook afgeschrikt door de grote bedragen die Jumbo uitgeeft en die het beeld scheppen dat het sponseren van een ploeg miljoenen kost omdat je anders niet met Jumbo kunt concurreren. Verder werd nog het probleem genoemd dat de toeschouwers bij schaatsevenementen steeds meer wegblijven, lege tribunes zijn ook geen aansporing is om te gaan sponseren.

    To be continued.
    Laatst bewerkt: 7 apr 2018
    Hakkie2 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina