"Anema ondernam matchfixing in Sotsji'

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 15 feb 2018.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ach ja, hoezeer ik al het werk van SprintMaster hier enorm waardeer, blinkt hij nou eenmaal niet uit in het toegeven van foutzitten (heeft hij dat ooit gedaan hier?). Zijn sterke voorkeur voor Anema en de zijnen en sterke afkeur (haat misschien net te veel?) voor Kramer en de zijnen helpt natuurlijk niet mee om objectief naar dit gebeuren te kijken.
    Is ook niet erg, het zij zo, de meesten van ons hier zullen niet geheel objectief zijn, ikzelf ongetwijfeld ook niet helemaal.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Er zijn wel meer schaatsers waar ik niets mee heb, zo heeft iedereen zijn voorkeuren. Anema fan vind ik ook zo wat. Het is meer dat hij tegen heersende meningen in durft te gaan die me aanspreekt. Vaak word zijn verhaal in de pers flink ingekort waardoor er weer misverstanden ontstaan. De dominantie van zijn marathon ploegen die al vele jaren terug begon vind ik ook niet goed voor de sport. Maar dat gaat nu ook al beter en minder opzichtig. De meesten zullen Anema een dorpsgek vinden en dat mag hier ook gezegd worden.
  3. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    "Iemand op scherp krijgen" is toch met name voetbaltaal. Hooguit sprinterstaal als het om individuele sport gaat.
    Bij de lange afstanden, of het nou om schaatsen of een andere sport gaat,is het zaak zo ontspannen mogelijk heel hard te gaan.
    Extra inzet, bijvoorbeeld omdat je kwaad of gefrustreerd bent, werkt averechts.

    Zie ook de hele discussie nu dat het alleen maar voordelig zou zijn om als eerste te starten. Alles om maar druk weg te halen, en je eigen race te rijden.
    Een bewuste lek staat daar wel heel erg haaks op.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  4. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Tja, het is een kleurrijk figuur, laten we het zo stellen. Vaak wat onhandig, dat ook.

    Maar ik wil je hier wel bijval geven: ondanks zijn theater heeft hij veel goeds gedaan voor de schaatssport. Dan denk ik aan het muziek-in-Thialf-interview dat echt wel hout sneed inhoudelijk, maar ook aan de grote prestaties die zijn rijders hebben laten zien de afgelopen jaren dat ik de sport volg. Bijna niemand had erop willen wedden dat Bergsma een persoonlijk record zou rijden vandaag, maar hij legde een fantastische race neer. Als je als trainer keer op keer je rijders zo goed krijgt op de momenten dat het ertoe doet doe je het goed. Als je de marathonschaatswereld jarenlang zó kan domineren dan doe je het goed. Ik heb wel eens kritiek geuit op zijn strategiën mbt opleidinsploegen op dit forum en hoe dit in de wedstrijden zichtbaar was, maar ik ben het niet met je eens at dit niet goed was voor de sport. Het niveau is omhoog gegaan de afgelopen jaren en dat komt denk ik o.a. doordat Anema wel een hoge standaard heeft gezet.

    Maar ik vind wel dat hij in deze fout zat. Ik snap zijn gedachte, maar je mag het niet vragen. Anema is vaak een kleind kind zoals hij springend naast de baan staat als hij wint, maar ook iemand met een groot hart. Hij rijdt stad en land af om zijn rijders heen en weer te brengen, uit dit verzoek blijkt ergens ook zijn grote hart voor de internationale schaatssport. Maar het was een beetje onhandig, zoals zo vaak bij Anema.
    Forza, JohnZero, Lorca en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Béetje onhandig? Net zoals Kramer gisteren een 'beetje' verloren heeft, of zo?
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Mogen we het ook nog even hebben over de rol van Arie Koops? Als ik het bericht op nu.nl mag geloven wilde die in eerste instantie best meewerken aan het voorstel van Anema. Heeft Koops ook een berisping gekregen?

    Koops heeft 2 domme dingen gedaan in mijn ogen:
    - Koops had niet meteen door dat dit een kwalijk voorstel is. Hij had meteen tegen Anema moeten zeggen: "Leuk bedacht, maar dat gaan we natuurlijk niet doen, en je mag blij zijn dat ik soms heel snel dingen vergeet. Dit gesprek heeft nooit plaatsgevonden." Dan was het echt in de kiem gesmoord.
    - En cynischer: Hij had het niet door moeten vertellen aan de rest van het NOCNSF. Die hadden blijkbaar wel de juiste antenne dat dit niet in de haak was, en zijn daar (terecht) werk van gaan maken. Als Koops het bij zichzelf had gehouden, had niemand er ooit van geweten.
    Duif vindt dit leuk.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Misschien wilde Koops dat meerderen ervan op de hoogte zouden zijn?
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En wat is de rol van Contin - hoe kon Anema toezeggen dat Contin zich zou laten terugzakken als er een Nederlander zou vallen (sowieso een krankzinnige toezegging)?
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hoe zagen ze dat dan voor zich? Zou Contin zich dan ook laten vallen, of gewoon heel langzaam gaan rijden? Het valt nog niet mee om dat te doen zodat het “echt” lijkt.
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Lijkt me zelfs onmogelijk om onopgemerkt te doen.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Inderdaad. Vaak is zo'n val in de laatste ronde, als de benen zijn volgelopen. Dan had Contin dus in die korte periode tot aan de finish moeten verzinnen hoe hij dit zou oplossen...
  12. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik vind Bergsma hier in echt een ***, meteen met het vingertje naar Kramer wijzen zonder ook maar enig bewijs daarvoor. Dan kan hij wel alsnog zijn excuses aan hebben geboden het is wel gezegd. Voor mij heeft Bergsma als persoon wel afgedaan, hij blijkt toch wel een rancuneus mannetje te zijn. De situatie van Sotchi zit blijkbaar nog steeds diep bij hem.
  13. frederica

    frederica Active Member

    En, komen die excuses vanuit hemzelf, of heeft iemand tegen hem gezegd dat hij dat moest doen omdat zijn beschuldigingen écht niet kunnen?
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Zo zie ik Bergsma helemaal niet. Volgens mij is hij eerder naïef en enorm beïnvloedbaar. Denk ook niet dat hij die beschuldiging zelf had verzonnen, die is hem ingefluisterd.
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  15. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Dat denk ik ook. Naïef, maar ook sociaal onhandig in zijn manier van communiceren.
  16. Koen

    Koen Well-Known Member

    zoals wij in Leeuwarden zeggen, hij is gewoon een boer. :p
  17. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Hij is een volwassen vent die lang genoeg meeloopt in de schaatswereld om het klappen van de zweep wel een beetje te kennen.
    Dat van dat influisteren vind ik meer van ergens een complot achter zoeken gehalte.
  18. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dus een sociaal onhandige rijder met een beetje onhandige coach? Lijkt me een best onhandige combinatie.
    Laatst bewerkt: 16 feb 2018
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ingefluisterd is misschien een verkeerd woord. Ik denk dat ze het er (bij de training?) over gehad hebben en ook over de voor Bergsma ongelukkige timing. En dat iemand anders dan opperde dat het van Kramer kan. En dat Bergsma dan de persoon is die dat gewoon voor de camera zegt, waar een type als Kramer zoiets sneller binnenskamer houdt. Naïef, dus. En ja, er zijn heel veel naïeve volwassenen.
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Dan verschillen wij hier toch van mening over. Ik vind naiviteit geen excuus om zomaar beschuldigingen te kunnen uiten zonder enige onderbouwing.

Deel Deze Pagina