ISU World Cup #5 2017/2018 Erfurt 19-21 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 8 jan 2018.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    krijgen de mensen die het EK Afstanden stom vonden toch nog hun zo gewenste EK allround :)
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    Beetje mosterd na de maaltijd, omdat we de uitkomst al wel wisten en ook al op isu-results kunnen zien. Maar ik heb toch mijn Excel-bestandje nog maar even ingevuld voor de WK Kwalificatie:

    upload_2018-1-20_22-26-52.png


    upload_2018-1-20_22-27-31.png
    strawbale vindt dit leuk.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Aerchenghazi Xiakaini is minstens zo ondergrondelijk als zijn naam.
    Na een aardige 1500m komt hij aankakken met een Sablikovatijd op de 5000m.

    Maar Aerahani Xichengkaizi had vééééél harder gekund!
    Hij reed allemaal rondjes 33, een keertje 32.9, een paar keer 34.0.
    En vanaf 3800m gaat hij dan ineens terug naar de 31 om te eindigen met 30.8.

    Voor het internationale gevoel van zo'n WK allround zou de deelname van Aerchengkaini Xiahazi wel erg mooi zijn geweest.

    Had je gezien dat de
    de naam drie keer
    verschillend werd
    geschreven?

    Had je ook opgemerkt
    dat "dat" er twee keer
    stond?
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Tussenstand dames allround met de voorspellingen voor de 3000m ingevuld. Bosiek lijkt nog net de derde Poolse plek te redden die Zlotkowska kwijt raakte. Hirschbichler gaat het waarschijnlijk net redden, ze reed vorig seizoen voor het laatst een 3km. Alusalu staat nu als eerste afvaller erin.

    WK_allround_qualifier_dames_tussenstand.jpg
  5. Kristian

    Kristian Active Member

    Too many parameters to get enough excitement out of the qualifiquations. Anyway we are also mainly talking about those who will fight for minor placings in the end.
    The samalogs in the Grand World Cup promising for the future. Similar events should be added on several occations. Have a look at the samalog in the mens sprint ahead of todays races! Exciting, although even the skaters themselves probably dont know about the competition. But as a promising IDEA for the future this is excellent.
    Laatst bewerkt: 21 jan 2018
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ted-Jan Bloemen does know about it, though ;)

    But indeed, there are probably some skaters who don't know about the samalogs, and I think that's entirely ISUs fault. If they organize something, the least they can do is communicating to the participants what they organize.

    In my opinion, this qualification World Cup should not be this close to the Olympics. Everyone is focusing on the Olympics, almost nobody cares about the allround tournaments (except for probably Bloemen and Dutchies who didn't qualify for the Olympics).
    Kristian vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Waar moeten we op letten: bij de heren gaan Klosinski (500m) en Junio (1000m) er nog bij komen. Met de 4 gereserveerde plekken voor Japan en VS betekent dit dat Kersten nu op de onderste plek (22e) staat voor kwalificatie.
    Bij de dames staat Mikhailova op de onderste (25e) plek.

    Overigens wel wat uitvallers bij de heren. Geen Dubreuil, Koskela en Nogal op de 1000m. Bij de dames hebben de Duitse sprinters geen zin in een reis naar China en is er geen dubbele.
    Kristian vindt dit leuk.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Smeekens, Magnussen en Liiv hebben zich teruggetrokken voor de tweede 1000 'm. Junio wilde wel rijden maar was niet ingeschreven...
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dit is sprinten.
    Schermafbeelding 2018-01-21 om 11.07.58.png
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Junio stond wel op de entrylist van de ISU. En volgens mij ook in de loting van de 1000n vandaag. Nu idd niet meer. Vreemd dat Canada nu 2 plekken weggeeft. Heeft de affaire met de coach hier iets mee te maken?
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb hier een officiële loting waarop staat dat Junio "not entered" was voor de 2e 1000 meter. Achter de andere namen staat WDR.
  12. Kristian

    Kristian Active Member

  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik heb even uitgezocht wat het effect zou zijn als WB-afstandsmedailles ook zouden meetellen voor WK-allround-kwalificatie.
    Haalt een land een top-3-dagtijd op de 1500m, dan is er een WK-allroundplek binnen. Haalt een land een top-3 dagtijd op de 5000m of 10000m, dan is nog een plek binnen. Per afstand valt een plek te verdienen. Als een land een medaille haalt bij WB 1, levert nog een medaille op diezelfde afstand bij WB 2 niet nog een plek op.
    Op de 1500m halen de volgende landen een top-3 tijd in een WB-wedstrijd: RUS, KOR, CAN, NOR, USA, NED. Deze hebben dus ook een WK-allroundplek binnen. Vergelijkbaar verhaal voor de lange afstanden.
    Als je voor de rest de kwalificatie-eisen hetzelfde houdt, krijg je deze verdeling:

    BEL-1
    CAN-3
    GER-2
    ITA-2
    JPN-1
    KOR-1
    LAT-1
    NED-3
    NOR-3
    POL-2
    RUS-3
    SWE-1
    USA-1

    Wat valt hier op? KOR en USA op basis van de 1500m in plaats van DEN en AUT.
    Hierdoor kunnen een Koreaan (Kim/Lee) en een Amerikaan (Lehman/Mantia/Davis???) toch het WK allround rijden, zonder aan de kwalificatiewedstrijd meegedaan te hebben (omdat die wedstrijd te ver weg is voor hen en op een ongelegen moment komt, kort voor de OS). Als KOR en USA daadwerkelijk hun hypothetische plek zouden invullen, levert dat een toernooi met hoger niveau op dan met DEN en AUT (sorry Viktor Hald en Linus). Ook wordt het toernooi meer WK-achtig en minder EK-achtig.

    Beloon je hiermee afstandsspecialisten niet te veel? Valt wel mee. Je nodigt goede afstandsspecialisten eerder uit om te gaan allrounden. Nog even naar de andere kant van de wereld reizen om een kwalificatie-WB te rijden is niet aanlokkelijk voor Koreanen of Amerikanen. Al gekwalificeerd zijn en mogen rijden op basis van goede WB-tijden eerder in het seizoen is dat wel. Het is een manier om de beste schaatsers van de wereld bij elkaar te krijgen, waardoor er minder last is van de locatie van de vierkampstoernooienkwalificatiewedstrijd (onthoud die maar voor galgje). De afgelopen vier jaar was die twee keer in NOR en twee keer in GER, dus altijd in West-Europa. Goed bezig ISU :eek:

    Seung-hoon Lee en Emery Lehman staan bijvoorbeeld veel hoger op de Adelskalendern dan Heidegger en Hald Thorup. Nu zegt dat niet alles, maar ook de laagland-PR's van Lee en Lehman zijn beter dan die van Heidegger en Hald Thorup. Nu weet je niet of de Koreaan en de Amerikaan willen rijden, maar ze zouden het in ieder geval kúnnen met dit systeem.

    Een soortgelijk systeem zou ook kunnen werken bij de WK sprint-kwali, al zou je daarmee wel met snelste tijden van het weekend moeten werken, omdat er meer 500 meters dan 1000 meters zijn.

    Ook zou NL al drie startplekken hebben: eentje door de 1500m, eentje door de 5k/10k en eentje op basis van het klassement van vorig jaar. Dat vind ik wel redelijk, omdat Nederland simpelweg een 1-2-3 podium had.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  15. Kristian

    Kristian Active Member

    Sprintmaster: Yes, but as Canada is granted 2 spots in advance, and Korea 1, according to this Sæves is now the 28th skater. Tao Yang moved past him anyway
  16. mhp1988

    mhp1988 Active Member

    Wie weet waarom er vandaag (in ieder geval op de site van de ISU results) geen 1000m B-divisie wordt geschaatst bij de vrouwen?
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Er zijn zo weinig deelnemers dat iedereen in de A-groep rijdt. Anders had je een B-groep met vier ritjes. Als er minder dan 28 deelnemers zijn (zijn er 27 nu) worden A en B samengevoegd.
    mhp1988 vindt dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Een plek op basis van de 1500m?

    Dat klinkt leuk, totdat... in pakweg Monholië staat er een nieuwe Nuis op, top op de 1000m en 1500m. Die haalt die plek dan ook binnen. Maar ook een plek voor het WK Sprint. Maar gelukkig is het vriendje van de Mongoolse Nuis ook gaan schaatsen. Die haalde in Ürümqi net de limiettijden om te starten op het WK Allround, dus de Mongoolse Nuis geeft zijn plekje aan hem. Is dat dan een aanwinst?
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Jazeker. Zolang je de limiettijden voor het WK streng genoeg houdt, kan dat best. Je zou bijvoorbeeld de Olympische limieten kunnen pakken (1:48 en 6:30) en een deelnemer moet beide tijden hebben gehaald om mee te mogen doen. Of je pakt de Adelskalendern en een deelnemende schaatser moet binnen de 155.000 staan of zo - dat is ongeveer de score van Koss. Thorup staat op 153 en een beetje.

    Als de Mongoliër dan op basis van de 1500m een plekje haalt, maar er mag niemand rijden omdat niemand uit dat land aan de WK-allround-limiet heeft voldaan, verdwijnt dat plekje weer. Je moet ook niet Mitchell Whitmore op het WK allround krijgen. Welja. Die heeft een score van 154.318 op de Adelskalendern. Whitmore staat bijna een punt voor op Koss? 't Moet niet gekker worden...

    Nou ja, dan 154.000 als eis. Of 153.000, al mag Thorup dan niet meer meedoen. Maar Jae-won Chung wel, bijvoorbeeld.

    Met de Olympische limieten-eis kan Heidegger niet meedoen, die mist de 1500m-tijd op 0.04. Shota Nakamura mist de 5000m-tijd hoewel hij achtste werd op het laatste WK allround. Die limiettijden vereisen dus wat finetuning. Maar goed, de ISU zou wel redelijke limieten moeten kunnen bedenken. De WB-limieten zijn te zwak als WK-limiettijden, maar de WB is ook iets anders dan een WK.

    Overigens zou ik een Mongoolse Kjeld Nuis een aanwinst vinden voor het schaatsen. Ik ben voor.
  20. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Kulishnikov. Daar begrijp ik niets van. Eén 500 meter en voor de rest niets meer. Of zou er slecht nieuws op komst zijn. Ik geloof niets van een blessure.

Deel Deze Pagina