ISU World Cup #5 2017/2018 Erfurt 19-21 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 8 jan 2018.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Nou ja, blijkbaar geldt dat dus niet voor Michael. Als die dat WK Allround ook zo belangrijk en onvergetelijk had gevonden, was hij wel naar Erfurt gekomen. Er zijn de afgelopen jaren onderdelen toegevoegd aan het langebaanschaatsen. We hebben nu de individuele afstanden, de TP, de MS, de allroundtoernooien, de sprinttoernooien en de TS. Er zijn best veel schaatsers die in potentie wereldtop zijn op een individuele afstand, op de TP, op de MS én bij de allroundtoernooien. Denk maar aan Blondin, Verweij, Michael, Kramer, Lee, Takagi, etc.

    We zien dat geen van die schaatsers zich richt op alle vier de onderdelen (individueel, TP, MS en allround). Kennelijk is dat te zwaar. Best veel van die schaatsers laten het allrounden als eerste vallen, kennelijk is dat dan toch het minst aansprekende evenement voor de rijders zelf. Het is bijvoorbeeld tekenend voor de situatie bij het allrounden dat Koen Verweij er geen aandacht aan besteed. We weten allemaal zijn 5000 meter bij het OKT nog wel, met dat verhaal over supercompensatie. Als hij die 5000 meter wat strakker had gereden, was hij geplaatst voor het WK Allround. Het deert hem echter niet. In alle interviews die met Verweij zijn afgenomen dit seizoen (en dat zijn er best wel veel) is allrounden nog niet ter sprake gekomen. Best opvallend aangezien we het hebben over een WK in eigen land en de wereldkampioen van 2014.
  2. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    je krijgt tegenwoordig al een medaille als je je veters goed kan strikken, maar op de allround krijg je tegenstand van de beste schaatser van dit moment.
    Best wel logisch dat rijders dan een van de vele andere onderdelen uitkiezen om daar hun geluk te beproeven. Onderdelen ook met een hogere geluksfactor
    De Keizer en Duif vinden dit leuk.
  3. Kristian

    Kristian Active Member

    (Make allround great again! :) Award titles after the third distance also (500-1500-5000M/3000V.) and make that one Olympic...). In such a way you invite countries outside The Netherlands and Norway to try their luck...)
  4. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Don't forget that ISU and IOC are two completely different entities with their own policies.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    And even with their own doping policy. ;)
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat lijkt me totaal niet de reden. De reden is volgens mij tweezijdig: het ontbreken van een olympische status en (en dat lijkt me misschien wel het belangrijkste) veel schaatsters die net als Ter Mors geen zin hebben om te trainen voor allround. Hoe jammer het ook is, ook ik ben fan geworden van schaatsen door de allroundtoernooien, allround is op dit moment de minst belangrijke discipline van het schaatsen, vooral een onderdeel voor mensen die op losse onderdelen niet in de buurt van succes komen.
  7. Kristian

    Kristian Active Member

    One of my suggestions this, which I have written about elsewhere. Allround in the Olympics possible if you use the three distances described, and use these samalogs as additional excitement on the existing distances concerned. On the third though, the samalog is decisive for the pairings, and the single distance becomes more like additional excitement if you know what I mean.
    The 10k single distance also in use of some additional excitement. Skip the unofficial - and anyway rather dubious recordwise - 3k, men in favour of 3200 or something similar. Imagine a 10k where the split after 3,2 is essential, and where all skaters need to meet a time demand after 10k in this very race if they are to obtain glory.

    But this is another topic, I guess, and predomenantly this is a dutch forum of course. I enjoy to follow you by mainly reading (and as one consequence learn a little bit dutch as well)!
    :)
    Laatst bewerkt: 17 jan 2018
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Plus het feit dat allrounden vrij ingewikkeld is voor nieuwe schaatsvolgers, dus ook in nieuwe schaatslanden. Daardoor levert het je weinig waardering op in eigen land en is het ook commercieel niet interessant. Je kiest als sporter toch de disciplines uit die in jouw eigen land gevolgd en gewaardeerd worden. Een Nederlandse vechtsporter zal eerder voor kickboksen bij Glory kiezen. In bijvoorbeeld VS en GB is UFC veel groter. (Voor zover mijn kennis van vechtsport, waar ik verder weinig mee heb, reikt).
    strawbale vindt dit leuk.
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    en voor Sven Kramer. Wat er ook meteen weer voor zorgt dat mensen die individueel al niet kunnen winnen het allround helemaal wel kunnen schudden.
    Monique vindt dit leuk.
  10. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

    Douwe de Vries heeft zich ook afgemeld, vanwege een luchtweginfectie. Jammer dat zíjn seizoen zo verloopt
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik lees het ook net op de twitter van Robbert de Rijk:

    Douwe de Vries ontbreekt in Erfurt door ziekte. Daardoor maar drie Nederlandse dubbelaars op 1.500/5.000 meter. Moet niks met hen gebeuren om drie plekken binnen te halen voor WK allround in Amsterdam. #schaatsen

    Wel balen, nu maar hopen dat de andere drie goed genoeg zijn en we geen taferelen zoals vorig jaar krijgen.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Twee jaar geleden viel Stroetinga. Vorig jaar haalde NL alle startplekken, wat een 1-2-3-podium opleverde.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat gaat de tijd toch snel, ben zomaar een jaar kwijt. :)
  14. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    En zelfs met val en getreuzel haalde hij het bijna toch nog? Besefte toen een beetje te laat dat ie ook nog voor een WK-ticket schaatste.
  15. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Ik voel het al aankomen. Wie is de kamergenoot van Douwe?
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    het is te laat voor een reserve?
  17. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Lijkt me wel: Final entries including the names of the Competitors and available substitutes, as well as the names of the team leader, coaches and other team staff for whom an accreditation is required must be submitted at the latest by 12:00 noon (local time) on Monday, January 15, 2018 (see also ISU Communication No. 2112, paragraph 3.3.5).

    http://www.isu.org/docman-documents...world-cup-speed-skating-2017-2018-erfurt/file
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Niemand? Want Kramer heeft afgezegd.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    ahja, lijkt me ook dan.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Volgens mij staat Nuis reserve op de 1500 meter en mag hij dan de 1500 meter rijden...

Deel Deze Pagina