Schaatsforum SchaatsLiga 2017-2018

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door De Goudsche Doorloper, 30 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Uitslag Speelronde 7
    EK Afstanden
    SL Ronde 7 Score.png

    Er zijn de laatste tijd nogal wat experimenten ingevoerd in het schaatsen. Soms succesvol (gecombineerd EK Sprint/Allround), soms ronduit tegenvallend (Team Sprint). Wat mij betreft valt het EK Afstanden daar ergens tussenin. Het idee is prima, maar de belangstelling in een Olympisch jaar valt logischerwijs nogal tegen. Toch zullen de winnaars van het toernooi daar niet zozeer om malen. Voor een enkeling is de Europese titel een hoogtepunt in hun carrière. Heeft het dus toegevoegde waarde, zo’n EK Afstanden? Ja, maar dan vooral het Afstanden-gedeelte. Team Sprint/Pursuit kun je beter bewaren voor het WK, de massastart kan prima op Europees niveau worden verreden.

    Achteraf viel de deelname vanuit Nederlandse hoek me alleszins mee. Er waren maar liefst 8 Olympiërs naar Rusland afgereisd, waaronder Koen Verweij en Ronald Mulder. Die hebben dan ook aardig wat punten binnengehaald voor de SchaatsLiga. Verder was dit weekend misschien wel dé internationale doorbraak van toptalent Esmee Visser. Ook zij heeft hier logischerwijs behoorlijk wat punten gescoord voor de IJsheiligen.

    Team Proeme v De IJsheiligen (417 v 545)
    Team Proeme had het lastig tegen de ijzersterke Esmee Visser en Pavel Kulizhnikov op zijn thuisbaan. Ondanks dat Pekka Koskela voor het eerst sinds tijden weer eens fatsoenlijk reed, waren de prestaties van Olga Graf, Joel Dufter (dat eeuwige talent dat eigenlijk nog steeds niet echt doorbreekt) en Jan Szymanski te mager om het de IJsheiligen moeilijk te maken. Teammanager @Jippie pakt hiermee zelfs zonder kopman Sven Kramer alweer de tweede overwinning op rij en blijft Team Proeme voor in het klassement.

    Team Stijnsportgek v Per Ivar Moe (853 v 277)
    Een klinkende overwinning voor Team Stijnsportgek met de hoogste score van het weekend, hoewel dit op papier vooraf helemaal niet zo zeker leek. Per Ivar Moe heeft tenslotte Verweij en Bachleda-Curus in het arsenaal. Koen werd echter gediskwalificeerd op de Team Sprint en reed verder ook geen Team Pursuit of Mass Start. Aan de kant van Stijnsportgek was er echter een Russin die hier op haar thuisbaan beter was dan ze ooit is geweest: Yekaterina Shikhova. Zij won de 1000 meter en werd 2e op zowel de 1500 als de TP. Verder was er nog de Tsjechische Zdrahalová die maar liefst 5 afstanden reed en daarmee aardig wat punten bij elkaar wist te sprokkelen.

    De Sterke Diesels v Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan (323 v 829)
    De derde score dit weekend was voor Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan, die met Marrit Leenstra aardig wat eremetaal wist te scoren. Verder was het met Francesca Lollobrigida (goud MS) en Olga Fatkulina (goud TS) een bijzonder sterk team. In afwezigheid van Jorrit Bergsma en Irene Schouten was het aan Natalia Czerwonka en Roxanne Dufter de ondankbare taak om voor De Sterke Diesels de meubelen te redden. Ondertussen reed de sterkste diesel voor een heel ander team.

    Skate4Fun v De IJshakkers (328 v 841)
    Net als vorige week behaalden De IJshakkers een hoge score dit weekend. Dat team blijkt het bijzonder goed te doen in Nederlandse en Europese wedstrijden. Op Ihle na zijn het allemaal Nederlanders die de punten binnenharkten. Met een verrassende bronzen plak op de 5000 meter pakte Marcel Bosker de meeste punten van het team. Bij Skate4Fun kwam in Kolomna Daria Kachanova voor het eerst in actie. Met haar nogal opvallende techniek eindigde ze in de middenmoot.

    Peterpeers Team v Hilbert Nognbiedrondje (526 v 621)
    Iets spannender werd het tussen deze twee teams. Wellicht kostte de blessure van Otterspeer op de 500 meter Peterpeers Team de kop. Toch mag hij met de fabelachtige resultaten van Vanessa Herzog absoluut niet klagen. Bij Hilbert Nognbiedrondje was het uiteraard Denis Yuskov die de meeste punten wist veilig te stellen. Maar ook Carlijn Achtereekte en Haralds Silovs haalden best wat punten binnen.

    Leo’s Gouden Plak v Een Goede Sprint... (236 v 235)
    De grootste nagelbijter was echter dit duel tussen mijn Russen Murashov, Yesin en Kazelina en Een Goede Sprint...’s Mika Poutala. Zoals @kabo12 al vertelde stond zijn team (nouja, alleen Poutala) na 2 dagen inderdaad voor op mijn team. Ik kon alleen nog winnen als mijn beide Russische Team Sprint-teams de wedstrijd zouden winnen. En gelukkig bleef Yuskov kalm terwijl hij met een verschrikkelijk tempo naar die andere twee toe reed. Eén puntje verschil. Als er ook maar één iemand van mijn team ergens iets langzamer reed had ik deze overwinning wel op mijn buik kunnen schrijven.

    Skil-Shimano v Team Koe (274 v 473)
    Voor het eerst is het eens niet heel spannend in een duel van Team Koe. Met ruime cijfers stuurt onze schaatsbelg de voormalig klassementsleider naar huis. En dat zelfs met een zieke Andrea Giovannini (die wonder boven wonder toch nog 2e werd op de massastart). Bij Skil-Shimano stonden alleen Erbanová en Voronina aan de start. Die reden overigens helemaal niet slecht. Het was gewoon niet genoeg om de Italianen van Team Koe te verslaan.

    Scheve Schaats v Team UALAR (530 v 568)
    Ook onze klassementsleider had het moeilijk. Het werd nog aardig spannend of het team met o.a. Ronald Mulder, Angelina Golikova en Davide Ghiotto het hoofd boven water kon houden tegen Lotte van Beek en Thomas Krol. Met alleen bovengenoemde drie had Team UALAR het niet gered. Gelukkig kon het team ook nog bogen op de krachten van Anna Yurakova en good-old Konrad Niedzwiedski. Zo blijkt maar weer: zelfs op Europees niveau is het team uit acht landen erg lastig om te verslaan. De ongeslagen status van Team UALAR blijft dus intact en @EenBrabander bouwt zelfs de voorsprong uit tot 6 punten verschil met de nummer 2. Wie kan deze sneltrein nog stoppen?

    SL Ronde 7 Tussenstand.png

    Weinig echte veranderingen in het klassement. Team UALAR breidt de voorsprong uit en daarachter blijft de gehele top 4 intact. Team Koe stoomt door naar plek 5 ten koste van Scheve Schaats en Per Ivar Moe en ook De IJshakkers stijgt twee posities naar plek 6. De volgende wedstrijd op de kalender is de WB-wedstrijd in Erfurt. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat een waar afzegfestijn en zonder Noord-Amerikaanse en Aziatische inbreng min of meer een tweede EK Afstanden. Wie start en wie niet kan zomaar eens een heleboel invloed hebben op de uitslag in de SchaatsLiga.

    Voor de uitslagen, tussenstand en teamindeling, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1cchOijHTHIxLp0CIRjAIc6ngey6J6F-VuJP0eehOhfM

    Voor de uitslagen van Speelronde 7 per schaatser, klik hier: https://drive.google.com/open?id=12HRxe2lGI8LLPBR_eu-iEwb29K9CTEpOkb0Bu0z4tnI
    Laatst bewerkt: 10 jan 2018
    Jippie, EenBrabander en leenstrafan vinden dit leuk.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik sta nu op plek 2 in het scoreklassement, met de NK sprint en NK Allround nog in het vooruitzicht... alleen jammer dat je weinig hebt aan de hoogste score.
  3. Jaco

    Jaco Active Member

    Met 'slechts' Lotte van Beek en Thomas Krol had ik met mijn Scheve Schaatsen niet verwacht deze ronde te zullen winnen, maar ik ben toch nog aardig in de buurt gekomen vanwege het goede presteren van beiden. Met vijf Canadezen in mijn team vind ik het erg jammer dat de Canadese trials niet meetellen.... Haha.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    @EenBrabander wint hier dankzij zijn Karma-puntjes voor het altijd netjes beschouwen van de buitenlandse wedstrijden. Ondergetekende heeft zo'n 200 punten minder maar staat op slechts 3 overwinningen en vier verlies, in hoeverre is dit mazzel en in hoeverre is het metagamen?

    Mijn top tien ziet er als volgt uit:
    1. Marrit Leenstra 1146
    2. Olga Fatkoelina 810
    3. Franscesca Lollobrigida 659
    4. Hege Bøkko 545
    5. Isabelle Weidemann 426
    6. Marsha Hudey 363
    7. Saskia Alusalu 138
    8. Jutta Leerdam 113
    9. Joy Beune 101
    10. Noemi Bonazza 0
    Bonazza was een mooie meid met veel talent, maar ze rijdt eigenlijk geen wedstrijden dit jaar, gezien dit EK had ik misschien beter Michelle Uhrig kunnen kiezen, als er een Duits pak aan de start staat kijk ik daar toch liever naar dan naar Clau-DDR-ia Pechstein.
  5. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Voorbeschouwing Speelronde 8
    WB Erfurt
    SL Ronde 8 Loting.png

    De Spelen staan al bijna voor de deur, maar voor het zover is kunnen we nog kijken naar de laatste internationale krachtmeting in Erfurt. Waarom de ISU niet heeft gekozen voor een wereldbeker in Azië is mij een raadsel, want op deze manier missen we de toppers uit Azië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Dat maakt de uitslag in de volgende ronde van de SchaatsLiga ook weer een stukje onvoorspelbaarder. Dus er zitten ook voordelen aan, voor sommigen dan.

    Met Koen Verweij en Ted-Jan Bloemen in het team moet Team Proeme zonder Davis geen probleem zijn voor Per Ivar Moe. Team Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan mag het met Leenstra opnemen tegen een Kramer- èn Visserloos IJsheiligen-team en De IJshakkers mag met Wüst, Bosker en Pechstein aantreden tegen Nuis, Blokhuijsen en Shikhova van Stijnsportgek. Dat kan best nog een spannend duel worden. Zeker als Pechstein of Wüst tegenvalt en Shikhova wat van haar vorm van het EK heeft meegenomen.

    Verder hebben we nog een duel tussen Hilbert Nognbiedrondje en De Sterke Diesels op het programma staan. Hilbert is op volle oorlogssterkte met Denis Yukov, Erik Jan Kooiman, Jan Smeekens én Carlijn Achtereekte. Zelfs Roman Krech is weer eens bij. Alleen Haralds Silovs mist, maar die had waarschijnlijk enkel wat punten in de B-groep gepakt. Bij De Sterke Diesels missen eigenlijk alle sterke diesels. Jorrit Bergsma, Irene Schouten en Joey Mantia starten allemaal niet in Erfurt. Met Sindre Henriksen als sterkste man wordt het een lastig verhaal voor die ploeg. Een Goede Sprint... strijdt dit weekend tegen Skate4Fun, wat naar verwachting geen lastig obstakel zal zijn. Een Goede Sprint... mist dan wel Kodaira en Bergsma, de voornaamste puntenklanten van Skate4Fun Haga en Irvine zijn ook niet aanwezig.

    Dan nog het waarschijnlijk erg spannende treffen tussen Team Koe en Peterpeers Team. Beide teams hebben met Nicola Tumolero (Team Koe) en Vanessa Herzog (Peterpeers Team) een Europees kampioen in de gelederen. Verder rijden voor Team Koe nog Bart Swings, een hopelijk fitte Giovannini en Melissa Wijfje. Bij de tegenstander Peterpeers Team kunnen we kijken naar Daidai Ntab (die een zieke Ronald Mulder vervangt), Hein Otterspeer en Moritz Geisreiter.

    Ook spannend wordt het tussen klassementsleider Team UALAR en mijn eigen Leo’s Gouden Plak. Ronald Mulder was een grote puntenpakker, dus zijn uitval door ziekte is op zich goed nieuws voor mijn équipe. Maar Team UALAR staat voor ‘Uit Acht Landen Allen Rap’, dus er zijn meer ijzers in het vuur. Ik moet ook nog afrekenen met Sáblíková, Pedersen, Golikova, Niedzwiedski, Yurakova én Ghiotto, waar met name de eerste drie heel veel punten zullen binnenhalen. Zelf ben ik niet kansloos, maar voel ik zeker het gemis van Miho Takagi en Brittany Bowe. Nog wel rijden Antoinette de Jong, Ruslan Murashov, Alexey Yesin, Elizaveta Kazelina én Chris Huizinga. Enfin, redelijk kansloos eigenlijk. Maar mét Ronald Mulder was het helemaal een verloren zaak.

    Tot slot is er nog de interessante strijd tussen Scheve Schaats en Skil-Shimano. Daarbij lijkt Skil-Shimano ook zonder Kai Verbij licht in het voordeel. Hoewel Scheve Schaats met Alex Boisvert-Lacroix en William Dutton een paar rappe 500-meterdubbelaars heeft, geldt dat ook voor Skil-Shimano met Gilmore Junio en Havard Lorentzen. Bovendien rijdt zowel Junio als Lorentzen ook nog de twee 1000 meters. Vincent de Haitre en Denny Morrison van Scheve Schaats rijden 3 keer (2x 1000 en 1x 1500). Verder kan Scheve Schaats nog veel punten pakken met Europees kampioene Lotte van Beek en Thomas Krol. Kwantitatief is Skil-Shimano met verder nog Beckert, Erbanová, Voronina, Njatun en Das echter flink in het voordeel.
    Laatst bewerkt: 19 jan 2018
    Jippie, ZeeKoei, leenstrafan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  6. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Uitslag Speelronde 8
    WB Erfurt
    SL Ronde 8 Score.png

    In wereldbekers waar een aantal toppers hebben afgezegd heb je altijd kans op verrassingen. Schaatsers die normaal in de B-groep starten mogen ineens de A-groep in, rijders die nooit op het podium staan worden ineens 2e en sommige grote namen blijken toch wel in een zwaar trainingsblok te zitten. Tot slot waren er nog de sprint- en allroundklassementen. Als 1500 meterspecialist werd je of niet geselecteerd, of gedwongen om een 3, dan wel 5km te rijden. Daarnaast reden sommige sprinters een volledige sprintvierkamp of deden ze maar de helft daarvan.

    Dit heeft uiteraard veel gevolgen voor de puntenverdeling in deze ronde. Alleen Skil-Shimano heeft veel punten gehaald. Voornamelijk door zijn sprintcanadezen die wel de reis naar Erfurt hebben gemaakt. Zowat heel Azië en de Verenigde Staten sloeg de wereldbeker echter over. Iets wat grote gevolgen had voor de punten van Een Goede Sprint... Ook Marrit Leenstra bleek met haar volle programma weer eens goudmijntje voor haar team.

    Per Ivar Moe v Team Proeme (386 v 180)
    Zoals voorspeld legde Team Proeme het redelijk zwaar af tegen Per Ivar Moe. Bokko slecht, Dubreuil ook, Golovatyuk imponeert nog niet en ook Dufter lijkt de aansluiting toch weer net niet gemaakt te hebben. Bij Per Ivar Moe was het ook niet allemaal even goed. Ter Mors leek op de 1000 weer in prima vorm te steken, maar Ted-Jan Bloemen was toch iets trager dan gedacht of gehoopt. Ook Verweij leek weer eens vermoeid en miste de scherpte voor toptijden.

    Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan v De IJsheiligen (549 v 273)
    Het kan niet op bij het team van Marrit Leenstra. Bijna eigenhandig zorgt zij voor overwinningen binnen dat team. Toch zou dat wel een beetje afbreuk doen aan de prima prestaties van Hege Bokko en de voor het leven geschorste Olga Fatkulina. De IJsheiligen moesten wederom zonder Kramer aantreden en hoewel Michel Mulder en Pavel Kulizhnikov aardig wat punten binnenhaalden, was het niet genoeg voor de overwinning.

    De IJshakkers v Team Stijnsportgek (448 v 459)
    Ik schreef eerder al dat dit een spannend duel zou kunnen worden, maar dat het zo dicht op elkaar zou zitten had ik ook niet bepaald verwacht. Bij de IJshakkers viel eigenlijk alleen Pechstein een beetje tegen en dat Wüst de 3000 meter oversloeg hielp natuurlijk ook niet voor de punten. Maar verder hadden Marcel Bosker, Nico Ihle en Letitia de Jong eigenlijk wel een prima weekend. Van de laatste zou je zelfs kunnen zeggen dat ze een heel goed weekend draaide. Maar Team Stijnsportgek bleek met onder andere Kjeld Nuis en Yekaterina Shikhova over een bijzonder sterk team te beschikken. Die laatste kwam maar liefst vier keer in actie en eindigde daarvan twee keer op het podium. Maar wie dat laatste zetje gaf dat Team Stijnsportgek de 3 punten opleverden? Was het Linda de Vries met een prima 7e plaats op de 3000 meter of was het Jelena Peeters die fatsoenlijke uitslagen noteerde in de B-groep?

    Hilbert Nognbiedrondje v De Sterke Diesels (250 v 222)
    Nog zo’n spannend duel vinden we bij Hilbert Nognbiedrondje tegen De Sterke Diesels. Oftewel Team Yuskov tegen Team Czerwonka, aangezien dat in beide teams de voornaamste puntenpakkers waren. Czerwonka toonde zich een echte allroundster en kwam maar liefst vijf keer in actie (al dan niet in de B-groep). Verder scoorde Sindre ‘Svenriksen’ goed en pakte Roxanne Dufter wat puntjes. Het was echter niet genoeg om Yuskov, Smeekens en Konrad Nagy voor te blijven.

    Een Goede Sprint... v Skate4Fun (188 v 306)
    De verrassing van de week was wel deze stunt van het funteam. Met ruime cijfers stuurden Darya Kachanova, Judith Dannhauer, Nils van der Poel en Sebastian Klosinski het team met gevestigde namen als Kodaira en Heather Bergsma naar huis. Een Goede Sprint... was dus erg gedevalueerd en het matige presteren van Alexandre St. Jean hielp ook niet mee. Lichtpuntje was dan wel weer dat Poutala eindelijk zowaar constant in de subtop lijkt te presteren. Maar dat er nog twee nederlagen aankomen voor het team staat zonder Nederlandse inbreng helaas ook vast.

    Team Koe v Peterpeers Team (300 v 472)
    Echt heel spannend was dit duel niet. Peterpeers Vanessa Herzog zette de tendens van haar topvorm dit weekend voort en lijkt straks in Gangneung echt voor de medailles te zullen strijden. Toch was Team Koe niet geheel kansloos. Giovannini viel weliswaar tegen, maar Tumolero, Swings en met name Blondin reden erg sterk. Toch moesten ze het afleggen tegen een Hein Otterspeer die in volle vaart door binnenbochten vloog, een wisselvallige Ntab en een zowaar oké optreden van Bródka.

    Team UALAR v Leo’s Gouden Plak (407 v 213)
    In mijn voorbeschouwing schreef ik al dat dit waarschijnlijk een kansloze missie ging worden, zelfs zonder Ronald Mulder voor Team UALAR. Maar toen zag ik nog zeker niet aankomen dat Pedersen de 5000 meter zou winnen, Golikova weer op het podium zou komen en ook Sábliková weer iets beter is dan in de laatste wereldbeker. Mijn rijders waren daarvoor veel te wisselvallig. Murashov reed matig tot slecht, Kazelina is nog altijd niet meer dan veelbelovend talent en datzelfde geldt ook voor Huizinga. De enige die oké reden waren Antoinette de Jong (zilver 3000 meter) en Alexey Yesin. Maar goed, ook mijn team was geen bedreiging voor de nog altijd ongeslagen klassementsleider.

    Scheve Schaats v Skil-Shimano (242 v 783)
    De runner-up dan, Skil-Shimano. Zij haalden afgelopen weekend de topscore en hadden die vooral te danken aan Lorentzen en Erbanová. Maar ook Ida Njatun mag niet over het hoofd worden gezien. Na een nogal matige seizoensstart lijkt ze nu eindelijk weer de weg omhoog te hebben gevonden. Tot slot reden Voronina en Patrick Beckert degelijke uitslagen. Tegen al dat subtoppergeweld is niet veel kruid gewassen. De Canadezen Morrison, Belchos en De Haître vielen nogal tegen. Alleen Boisvert-Lacroix wist één keer een goede 500 meter af te leveren. Voor de rest was ook Krol niet meer dan subtopmateriaal.

    SL Ronde 8 Tussenstand.png

    En zo zien we dat het veld nog verder in elkaar schuift terwijl de koploper juist verder uitloopt. Het wordt lastig om hem nog in te halen, maar met het NK Sprint en Allround in het verschiet zie ik zeker mogelijkheden.

    Voor de loting, tussenstand en teams, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1cchOijHTHIxLp0CIRjAIc6ngey6J6F-VuJP0eehOhfM

    Voor de punten per schaatser in deze speelronde, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1pMO5_TmgOGnN8yJym0lHMyP2C973Skf8rRo247vpIWE
    leenstrafan en EenBrabander vinden dit leuk.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jammer, ik had aan kunnen sluiten bij de groep van 18 en dan met 2 Nederlandse wedstrijden te gaan zeker richting top kunnen gaan. Erg jammer. Het vertrekken van Wüst en De Jong nekt me.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Komend weekend moet Wüst, L. De Jong of De Neeling punten halen en dan is het NK sprint binnen. NK Allround wordt Bosker en Van der Weijden tegen Anema.
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    nou, dat lijkt me niet zo ingewikkeld voor jouw team...

    het NK sprint zou wel eens het eerste gelijkspel uit de competitie kunnen opleveren. Als ik het goed zie hebben Leenstrafan en ik beide geen enkele deelnemer daar (of Stroetinga moet ineens gaan sprinten :p)
  10. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    NK Allround wordt Huizinga tegen niemand (Kleibeuker rijdt geen allround), maar NK Sprint wordt Pim Schipper tegen Anice Das. Ik neem aan dat Das dat wel gaat winnen. Ik zie haar zelfs nog wel kampioen worden, eigenlijk.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wel tegenvallend dat Joy en Jutta dit weekend niet aan de start staan...

    Jutta Leerdam werd op het OKT 7e op de 500m, 9e op de 1000m, 11e op de 1500m en 6e in het 500m+1000m-WK-sprint-mini-klassementje.
    Joy Beune werd op het OKT 13e op de 1000m, 8e op de 1500m en de 3000m en 6e in het 1500m+3000m-WK-allround-mini-klassementje.

    Ze hadden misschien nog niet het podium gehaald, maar zeker goed kunnen scoren in een weekend dat Marrit Leenstra eindelijk een keer een wedstrijd laat schieten.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Rijden ze niet de WB junioren in Innsbruck dit weekend?
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De loting lijkt me dit weekend gunstig gestemd: Floor van den Brandt en Jos de Vos nemen het tegen niemand op. Waren mijn tegenstanders omgewisseld dan hadden ze tegen Krol+Van Beek en Wijfje gemoeten.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Team UALAR moet op het NK Sprint tegen Skate4Fun. Dat wordt een gelijkspel, want mijn enige Nederlander Ronald Mulder doet niet mee en mijn tegenstander heeft ook geen Nederlanders. Bij het allrounden ga ik normaal gesproken mijn eerste verlies lijden tegen Stijn. Maar goed, dat was ingecalculeerd met weinig Nederlanders in mijn team.

    Overigens heb ik uit Rusland Yurakova en Golikova in mijn team. En één van die twee mag zowaar nog meedoen aan de Spelen ook!

    Blijft vreemd dat je op zo'n gedevalueerd NK allround evenveel kan halen als op de OS ;)
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, dat zal het zijn. Ik had ze toch liever op het NK gezien, maar ze moeten natuurlijk hun eigen keuzes maken.
  16. kabo12

    kabo12 Active Member

    Ronald Mulder rijdt toch wel mee?
  17. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ronald staat gewoon op de startlijst hoor.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @kabo12 @De Goudsche Doorloper

    Dank jullie wel! Ik had de startlijsten nog niet bekeken, maar nam aan dat Ronald zich op de OS focuste, zeker nu hij ziek was in Erfurt.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Maar niet in de lotingen.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    3 van de 4 Nederlands Kampioenen (2x allround en dames sprint) in huis, dat voelt toch goed. Alle 3 ook een WK ticket. Daarnaast ook nog een tweede plek op het NK sprint bij de dames. Succesvol weekendje.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina