Olympische kwalificatie 2018 per land

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 12 nov 2017.

  1. Kristian

    Kristian Active Member

    They may need subs on the individual distances? They seem keen to fill their spots.
  2. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

  4. Kristian

    Kristian Active Member

    Sorry for my error. Pheew...
    Of course it was likely to see two new names in the matrix after the 1000... That was in fact my point: It was unlikely to see new racers that would meet the canadian standards after this particular race. You had to pick from those who had met the standards already. Anyway, now it is 8 women and 9 men - if we already include Belchos. Then 10 if we include Gelinas-Beaulieu in TP. Then G-B can fill the spot on the 1500, and the matrix is filled on the mens side. On the womens I think it would be safe for us to give the third spot on the 500 to Irvine after all. Then the third spot on 1000 and 1500 may depend on the TP selection (dont know if we are missing any potential TP names right now?), otherwise it should be Christ and Blondin. Possible, new name after the 5k is Spence or Josie Morrison . 9 women? Will Canada only send 8 or 9 women?
    Laatst bewerkt: 9 jan 2018
  5. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Een hele vreemde keuze van de Canadezen om Laurent Dubreuil te selecteren voor de 1000m. Hij heeft dit seizoen geen enkele internationale 1000m geschaatst en niet onder de 1.09,11 gereden. Dan kun je hem toch niet serieus verkiezen boven Alex Boisvert-Lacroix of Denny Morrison. Zo is een loterij eerlijker dan een OKT...

    En mag Kaylin Irvine nu ook de 500m schaatsen?
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ja, ik vraag me ook af wat precies de argumentatie is om Dubreuil voor de 1000 te selecteren.....Het kan niet vanwege het huidige seizoen geweest zijn, want daarin heeft hij op geen enkele wijze beter gepresteerd dan Boisvert-Lacroix of Morrison.

    Op basis van vorig seizoen dan wellicht, maar waarop dan? Zijn 8ste plaats als 2de Canadees op het WK afstanden?
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat deed mij ook de wenkbrauwen fronsen. Het gaat niet om medailles natuurlijk, maar het is wel buitengewoon opmerkelijk. Die plek hoort natuurlijk gewoon ingevuld te worden door Boisvert-Lacroix.
  8. Kristian

    Kristian Active Member

    AIAIAI vindt dit leuk.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dubreuil is de enige na Dehaitre en St. Jean die aan de strenge tijdslimiet van 1:08.01 heeft voldaan. Hij reed vorig jaar bij het WK sprint 1:07.77.
  10. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Time standard was 1.08.01.
    Dubreuil skated 1.07,77 during the World Sprint Championships 2017 in Calgary on 26 February 2017.
    Boisvert-Lacroix skated 1.08,32 during the World Cup #3 2017/2018 in Calgary on 2 December 2017.

    On 29 December this was published ( on http://www.speedskating.ca/news-and-info/news/potential-battles-for-the-last-olympic-spots-available-set-to-take-place-at-the-2018-long-track-team-selections):
    Men’s 1000m
    -Canada’s Olympic spots: 3
    -Pre-selected athlete: 0
    -Speed Skating Canada’s time standard: 1:08.01
    -Athletes currently eligible based on time or SOQC: Vincent De Haître (time and ranking), Alexandre St-Jean (time and ranking) and Laurent Dubreuil (time)
  11. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Jezus wat een vereiste. Ook wel balen voor Morrison die Pas dit jaar weer goed kan rijden. Gelukkig dat hij wel de 1500 en de TP kan rijden
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    1.08.01 betekende top 12/13 bij de wereldbekers van Calgary/SLC dit seizoen.
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De 1.08.01 is de 16e tijd in de SOQC. Dat valt dus best mee/tegen qua sterke tijd. Zou het NOC ook kunnen hanteren als het niet om langebaanschaatsen gaat. Maar wel vreemd dat schaatsers dat ook vorig jaar mogen hebben gereden. Maar goed, als Canada niet zijn sterkste schaatsers wil sturen, moeten ze dat vooral zelf weten.
    strawbale vindt dit leuk.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Over Noord-Korea: als er 1 gezamenlijk Koreaans team aan de start komt, zouden er dan geen Noord-Koreanen mee mogen doen op een quotaplek die door een Zuid-Koreaan is behaald? Niet dat er een Noord-Koreaan is die de Olympische limiettijd heeft gereden, maar toch. Er zou zomaar nog een resultaat van het Noord-Koreaans kampioenschap op kunnen duiken met een fabelachtige tijd....
    De ruime limieten voor de massastart zijn wel binnen bereik voor de Noord-Koreanen. Maar ik kan me niet voorstellen dat BR Kim en SH Lee hun kansen gaan verspelen door met een Noord-Koreaan de massastart in te gaan.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Er wordt alleen gesproken (door Kim Jong-Un zelf) over een kunstrijderspaar en het dames ijshockeyteam. Maar dat ijshockeyteam is ook nog de vraag, hebben zich niet gekwalificeerd. De kunstrijders wel. Maar het IOC heeft al ruimte gegeven voor meer plekken.

    Er komen dus waarschijnlijk geen Noord-Koreaanse schaatsers. In 2010 deed er nog wel een Noord-Koreaan mee, en niet eens slecht (9e op de 500m, 13e op de 1000m). Afgelopen Aziatische winterspelen deed Noord-Korea mee met de al geplaatste kunstrijders en 5 shorttrackers, misschien dat die dan ook gaan: https://en.wikipedia.org/wiki/North_Korea_at_the_2017_Asian_Winter_Games
    Laatst bewerkt: 10 jan 2018
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Zou wel wat zijn als er een Noord-Koreaan Mantia in de eindsprint verslaat
    proeme vindt dit leuk.
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ene Kim Jong-un schijnt daar zes wereldrecord te hebben gereden, waaronder in zijn eentje op de teampursuit. Vooral de 1500 meter in 1:38, met aflopende rondetijden, was erg indrukwekkend. Op de 10 kilometer verloor hij halverwege de wedstrijd veel tijd omdat een Amerikaanse spion zout op het ijs strooide, maar dat weerhield hem er niet van 12:21 te rijden, met een 26-er als slotronde.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ah, daar is de tweejaarlijkse Kim-Jong-un-grap weer! :D

    tkwouter en G1ant vinden dit leuk.
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    onlangs gepakt op plutonium-gebruik, las ik
    G1ant en De Goudsche Doorloper vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina