EK afstanden 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2017.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    daar moest ik inderdaad ook aan denken. Op EK's in niet-olympische jaren staat de marathon gewoon op het programma, maar in olympische jaren niet. Daar zou toch niemand (van niveau) aan mee willen doen. Terwijl de toppers wel te porren zijn voor een halve marathon (past goed in hun voorbereiding richting de hele, als je de datum een beetje slim kiest).

    Dat zouden ze bij het EK ook moeten doen: het op zo'n moment organiseren dat het goed in de voorbereiding past richting de OS. Ik heb de indruk dat dat nu niet is gebeurd (lastig: Nederlanders hebben nog een OKT, de rest van de wereld niet. Ga dan maar eens plannen)
  2. Kristian

    Kristian Active Member

    ZeeKoei vindt dit leuk.
  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dank! Zo te zien neemt de ISU op de massastart geen schaatsers mee die geen punten hebben gescoord in de wereldbekers. Dan worden de velden wel een stuk kleiner.

    Wat ik niet begrijp is dat de ISU Spanje niet als een Europees land ziet. De prestaties van Vidondo lijken te zijn vergeten....
    Kristian vindt dit leuk.
  4. Kristian

    Kristian Active Member

    ...and Cze in TP, men. You only forgot the 3rd Cze on the 1000, women. ;)
  5. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Dit schijnt men inderdaad te denken.De VS hebben in ieder geval ook een OKT en ik ben vrij zeker dat Japan en Canada er ook eentje hebben. Misschien met andere regels, maar toch. Nederland is niet het enige land met een OKT.

    Edit: Ik kan me voorstellen dat ook Zuid-Korea er eentje heeft. Rusland zou qua breedteniveau ook kunnen, maar die hebben als uitgangspunt dat degene die de plekken binnenhaalt ook mag starten las ik in een interview met Poltavets (hoe gaan ze dat nu dan doen?).
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik geef toe dat ik Japan en Canada was vergeten. Daar moeten ze ook wel onderling strijden inderdaad. VS misschien ook, maar de toppers daar hoeven daarvoor nog niet in topvorm te zijn. Zonder topvorm halen ze het (normaal gesproken) ook wel.

    Overigens maakt het voor de planning van een Europees Kampioenschap niet zo veel uit dat Japan, Canada, VS en Zuid-Korea ook een OKT houden. Welke andere Europese landen hebben dat, waarbij concurrentie ook echt serieus is (dus niet zoals in de VS)? Noorwegen misschien? Italië? Meer kan ik eigenlijk niet bedenken.
  7. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja, weet iemand hoe Noorwegen zijn selectie bepaald? Daar zullen Hvammen, Saeves, Softeland en wat 1500 meterrijders misschien ook nog wel een poging willen wagen om de Spelen te halen?
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Misschien rijden de Duitsers nog een OKT, maar dat is waarschijnlijk für Speck und Bohnen. De Polen worden volgens mij (=volgens @Lisan?) vooraf aangewezen. Voor de rest... misschien houden ze in Kazachstan nog Trials - voor бекон en бұршақ - en in Wit-Rusland - voor бекон en фасолю.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    @Kristian zal dat ongetwijfeld beter weten.... Zoals ik het zie, is het Noorse Olympische Comité net zo streng als het Nederlandse Olympische Comité voor de niet-schaatssporten. Dat betekent dat er een gerede kans moet zijn om een top-12 positie te halen. Genoemde schaatsers hebben dat bij lange na niet laten zien, dus die gaan normaliter niet. Tenzij ze nu enorme prestaties laten zien. En dat heeft dus niets met geld te maken...
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Duitsers moeten zich plaatsen via goede klasseringen in wereldbekers of het EK (?!). Alleen als er meer Duitsers zich op deze manier plaatsen dan er plekken zijn, gaan we skate-offen. Maar dat is dus zeker niet aan de orde.... Voor kwalificatie via het EK is overigens een top-3-notering daar nodig.
    Volgens mij zijn gekwalificeerd volgens de Duitse eisen: Nico Ihle, Joel Dufter, Patrick Beckert en Moritz Geisreiter; Roxanne Dufter en Claudia Pechstein. Judith Dannhauer en Gabriele Hirschbichler zijn bespreekgevallen, maar ik denk dat die wel mogen (er moet immers ook een team rijden).
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Mensen, denk even na in welk topic je een bericht plaatst. Nu worden hier berichten geplaatst m.b.t. de plaatsing voor de OS, daar is al een topic voor!

    Een vriendelijk verzoek aan allen: behandel niet 2 verschillende onderwerpen in 1 bericht, dit leid vaak tot off-topic gaan. Maak dan a.u.b. 2 berichten aan in 2 verschillende topics.
  12. kabo12

    kabo12 Active Member

    Heb ik kort geleden op een ander forum niet gelezen dat de Noren niet naar het EK gaan?
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    in principe mee eens (en ik besef dat ik me er zelf ook wel eens schuldig aan maak), maar wat nou als twee onderwerpen nogal invloed op elkaar hebben? Je kunt bijvoorbeeld niet ontkennen dat het feit dat het EK kort voor de OS valt invloed heeft op het deelnemersveld. Zo'n zin kan ik moeilijk in tweeën knippen.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het was bedoeld als opmerking. Daar waar het relevant is m.b.t. het EK zou dat hier kunnen. Hou dat zelf even in de gaten. Beperk het iig tot de Europese landen.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    Mijn vraag was ook slechts bedoeld ter verduidelijking.
  16. Kristian

    Kristian Active Member

    It is said that the norwegians from the "forbundslag" will skip the EK in order to prepare for the Olympics - if you undoubtedly are heading in that direction I guess. It is also said that there will be a chance for others. No exact news on the selection yet. NC4 this week end will be the basis of selection along with WC1-4.

    The NOK are talking about one placing (or proved quality equaling) among the 6 or two among the 12 in the world cups in order to go to the Olympics. Little bit vague, and subjective rules. In addition they have a "promising youth" category they can use (D).

    http://www.olympiatoppen.no/ol/uttakskriterier/page2881.html
    Laatst bewerkt: 16 dec 2017
  17. Kristian

    Kristian Active Member

    ....norwegian selection, EK:

    Sofie Karoline Haugen
    Camilla Lund
    Rikke Jeppsson
    Martine Ripsrud
    Anne Gulbrandsen

    Henrik Fagerli Rukke
    Bjørn Magnussen
    Johan Jørgen Sæves
    Marius Bakken Haugli
    Runar Njåtun Krøyer
    Fredrik van der Horst
    Hallgeir Engebråten

    Team leader: Svenn Erik Ødegaard
    Trainers: Camilla Farestveit and Jonas Bekken
    tkwouter, ZeeKoei, Mjøsaman en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De Finnen die de grens over gaan:
    Poutala, Koskela, Levo, Pulli, Suomalainen, Risku. Poutala is daar wel een medaillekandidaat denk ik.
    strawbale en Kristian vinden dit leuk.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De ISU heeft onder dankzegging nu de documenten aangepast, inclusief Spaanse reserves en een Tsjechische achtervolgingsploeg. Waar het forum al niet goed voor is.
    ZeeKoei, Kristian, strawbale en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het neefje van Ida mag dus naar het EK en Van der Horst is ook weer terug. En Camilla Farestveit als trainer en (door blessureleed) niet meer als schaatser actief.
    Kristian vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina