ISU World Cup 3 2017/2018 Calgary

Discussie in 'Lange baan' gestart door Rondje27 9, 25 nov 2017.

  1. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    EenBrabander, ZeeKoei en ChefSpijker vinden dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hè, wat jammer, maar één 500 meter.

    Verder wel mooie tijden voor mooie tijden :cool:.

    Vrijdag zijn we dus om 11 uur klaar met de Olympische onderdelen.
    Zaterdag is schaatsminnend Nederland van 8 tot 11 onder de pannen.
    En zondag zitten we voor half 9 tot en met kwart voor 12 voor de tv (of de livestream).

    Geen middernachtwerk dus. Prima.
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Tijdschema is zeer gunstig voor ons Nederlanders. Kunnen ze niet eens kappen met die teamsprint??? Daar is zeker nu in een Olympisch seizoen echt niemand in geïnteresseerd. Laat ze maar een tweede 500m rijden.

    Er blijft veel werk aan de winkel voor de ISU.
    Giel1, Sidekick, ChefSpijker en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Voor sommige sprinters is dit de enige kans om op mondiaal niveau top 8 te kunnen rijden en een beurs veilig te stellen in het eindklassement zodat ze weer een jaar minder financiële zorgen hebben.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Klopt. Het wordt een werk om dit nummer Olympisch te maken. En dan ook in de WB af te stappen van de onzin om de 500m 2x te rijden.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zie toch echt veel liever 2x een 500 meter dan die teamsprint. Van de “nieuwe” onderdelen vind ik die verreweg het minst leuk. Mag van mij per direct weer afgeschaft worden.
    ChefSpijker, Duif en De Keizer vinden dit leuk.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik vind het leuk dat er naast de andere onderdelen er ook een onderdeel is voor de sprinters. Het probleem is alleen dat er maar weinig competitie is op het moment omdat er vooral zwakkere landen mee doen en een beperkt aantal sterke landen. Ik heb echt genoten van team Canada en Noorwegen in Stavanger. De andere onderdelen hebben zich ook moeten bewijzen voordat het wat werd.
    fransvanbakel en Hakkie2 vinden dit leuk.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Klopt, goed uitgevoerd is het een geweldig nummer. Kortom: zo snel mogelijk naar WK en OS, dan hebben we er een geweldig nummer bij, want dan zullen de toppers ook wel mee willen doen en zullen er zelfs, net als bij de TP, specialisten komen die de TS perfect beheersen.
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het aantal te verdelen medailles op de OS wordt dan wel ongeloofwaardig groot voor een kleine sport als langebaanschaatsen...
    De Keizer vindt dit leuk.
  10. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Nummers in teamverband zijn vooral gunstig voor de sterke landen, omdat je daarvoor over meerdere goede schaatsers moet beschikken. Daarom ben ik tegen het toevoegen van meer van dit soort nummers na de overigens wel geslaagde invoering van de ploegenachtervolging.

    Waarom is eigenlijk de 100m mislukt als apart nummer? Dat is ook een tijdje geprobeerd.
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    met het toevoegen van allround kan je evt een aantal individuele nummers schrappen :p
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik snap je gedachtengang. Maar heeft de TS niet ook gezorgd voor een opleving in andere landen? Zie de Poolse vrouwen bijvoorbeeld.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  13. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    idd, in de middelgrote landen toch. Heb je 2 subtoppers dan zou je op je lauweren kunnen rusten, nu ga je actief op zoek naar derde (en vierde als reserve)
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En toen werd Nieuw-Zeeland bijna wereldkampioen ploegenachtervolging!
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  15. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Bij de mannen hebben we er 10 edities opzitten, waarvan Nederland er 9 won..... Nieuw-Zeeland heeft in 10 edities 1 medaille gewonnen. Het klopt inderdaad dat het kleine schaatsland Nieuw-Zeeland hier dus relatief kansrijk is om te winnen en schaatsgrootmacht Nederland geheel niet in het voordeel is...

    Een ereplaats is voor subtoplanden relatief makkelijk te halen, als gevolg van het geringe aantal deelnemers. Als Nederland ook een tweede en derde team zou mogen opstellen, zou dat al anders liggen.
    VorstM vindt dit leuk.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik geloof dat jij de afgelopen wereldbeker TP hebt gemist, waar NL bij de heren zowel als de dames vrij kansloos was voor de zege.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  17. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    N=1. De observatie dat TP vooral goed werkt voor sterke landen lijkt me correct. En verklaarbaar, je hebt gewoon 3 goede schaatsers nodig. Natuurlijk kun je met trainen op elkaar slag, tactische opbouw, etc., een end komen, maar uiteindelijk heb je wel 3 goede schaatsers nodig ipv 1, zoals bij de individuele afstanden.
    De Keizer en Yuskov vinden dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Laten we niet vergeten hoe belangrijk de Team Pursuit is voor het schaatsen.
    Sven Kramer kan de TP zien als een belangrijk bijnummer, als hij geen individueel goud wint, gaat er iets grondig mis. Alle Nederlanders ooit die een Olympische titel veroverden op de ploegenachtervolging, haalden ook een individuele Olympische medaille.
    Behalve Marrit Leenstra.

    Zij kan - opmerkelijk genoeg - in de categorie met rijders die voor belangrijke medailles afhankelijk is van de TP. In zes edities van het WK afstanden haalde ze helaas maar 0 individuele medailles, maar wel 5 TP-medailles.

    Wozniak, Lobysheva, Joo, Niedzwiedzki (2014), Mattscherodt, Hozumi, Zlotkowska, Giroux, Hansen (2010), Sanfratello, Elm, Opitz, Rempel en Abramova (2006) zijn voorbeelden van schaatsers van wie hun bestaan afhangt van de ploegenachtervolging. Een Olympische medaille levert hun niet alleen aanzien, maar ook een bestaan op. Een Olympische medaille levert namelijk vaak een uitkering op, waar ze van kunnen leven en sporten. Zonder TP zouden ze waarschijnlijk eerder zijn gestopt, door bijvoorbeeld gebrek aan financiering en ploegen voor iemand die achterin de A-groep of in de B-groep rijdt.

    Sommige schaatsers stoppen en komen dan zelfs terug, puur voor de TP. Kijk eens naar Bachleda-Curus, Dobbin en natuurlijk Bøkko.

    De TP verbreedt het schaatsen. Meer landen hebben meerdere goede schaatsers. En dat er ontwikkeling in zit, is te zien. Bij de meest recente WK afstanden was het verschil tussen de nr. 1 en de nr. 7 zo'n 4 seconden. Tien jaar geleden was dat nog ruim 18 seconden! Bij de vrouwen is het van 12 naar 9 gegaan.

    Dat is een goede ontwikkeling. De TP is een gouden zet geweest en de MS lijkt dat ook te worden. Sommige schaatsers specialiseren zich op deze nieuwe nummers (zoals Lee), maar minstens zoveel breken eerst door op de MS en komen daarna pas individueel opzetten (Blondin, Giovannini).
    G1ant, Hakkie2, Lorca en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @EenBrabander: en ik denk echt dat de TeamSprint hetzelfde kan doen, als hij belangrijk wordt gemaakt. Als je als land dan 2 goede/redelijke sprinters hebt, ga je als bond toch op zoek naar een skeeleraar/shorttracker/ijshockeyer of wat dan ook om aan die derde sprinter te komen. En daarna aan een vierde, want een reserve is toch wel prettig.

    Verder zijn het ook gewoon type nummers waarbij een publiek uit haar dak kan gaan. Dat is ook veel waard. Een goed gereden 10km is schitterend (en dan hoor je het publiek ook), maar niet makkelijk naar een breder publiek te brengen. Een nummer als de massastart, tp of de ts is veel beter te verkopen aan een breed publiek.
    Lisan, proeme en McSmit vinden dit leuk.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je hebt 3 redelijke schaatsers nodig. Of eigenlijk: 1 goede en 2 redelijke. Kijk maar naar Japan, Nana Takagi komt individueel niet eens in de buurt van medailles, maar is wel onderdeel van een machine die afgelopen wb onverslaanbaar bleek. Zelfs niet door een team met Wüst en Ter Mors er beide in. De stelling dat het team met de 3 beste schaatsers wint is intussen toch al redelijk vaak ontkracht. Je kunt winnen met schaatsers die individueel in de b-groep rijden.
    Tuttifrutti vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina