ISU World Cup 2 2017/18 Stavanger

Discussie in 'Lange baan' gestart door ChefSpijker, 13 nov 2017.

  1. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Hoe zit het dan met valse starts bij het tweede paar?
  2. SchaatsDaan

    SchaatsDaan Active Member

    Als het tweede paar een valse start heeft gaat het uit de baan en worden ze een rondje later weg geschoten.

    Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik ken Allan Dahl Johansson niet goed, maar is hij niet een optie? Zijn rit dit weekend op de 1500 meter (matige opening, heel weinig verval) doet vermoeden dat hij ook de inhoud heeft voor de team pursuit.
  4. Kristian

    Kristian Active Member

    Thanks to Mjøsaman for the answer regarding the EK! Norway could easily loose spots, especially for women, since they send just 3 women - but 8 men to WC3 and -4?
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Waarschijnlijk verliest Noorwegen geen plekken bij de dames voor het EK. De velden op de 500 en 1000 meter zijn nog niet eens vol, en op de langere afstanden verwacht ik niet opeens dat er extra Europese rijdsters gaan starten in SLC en Calgary die nog niet in Europa gestart zijn. Eerder minder, zoals Noorwegen ook minder dames stuurt. Misschien dat alleen op de 3000 meter er opeens heel snel gereden wordt. Maar daarbij geldt dat Ida Njåtun nog geen 3000 meter gereden heeft, en dus juist nog een extra plek voor Noorwegen kan verdienen.
  6. Kristian

    Kristian Active Member

    Aha! So thats what you find when you examine the details. :)
    Given the quality of the racers, and selection for WC3 and -4, Norway will probably go to the Olympics with only two women (Bøkko and Njåtun- pluss a third skater at the most).
    Bearing this in mind, the EK as a goal for a few more racers would be functional. You are now telling me that the likes of Lund, Ripsrud, Haugen, Gulbrandsen, Wiklund and - if she recovers - Bjertnes all could be in with a chance of competing in the EK.
    Nothing specific said about NSFs selection policy regarding filling our quotas to the EK or not.
    https://skoyte.klubb.nif.no/hurtigl...bunds Uttakskriterier hurtigløp 2017_2018.pdf

    By the way : which skaters will the dutch send to the EK? Those who have qualified for the Olympics?
  7. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    probably the few that still want to participate :p
  8. Kristian

    Kristian Active Member

    Hmm... :)
    (Ripsrud will of course be a part of the Team Sprint in the EK if she is fit. Sundays programme in the EK will be unusual for those expecting 1500+ 10 000, men)
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Och ja, de team sprint. Dat dat soort nieuwlichterij al doordringt tot het EK...
    Gelukkig duurt het niet lang: bij de mannen zijn nu NOR, RUS, POL, FIN, GER en BLR gekwalificeerd (er is ruimte voor nog 2) en bij de dames bestaat het deelnemersveld uit NOR, RUS en NED. Als daar niks meer bijkomt (en welk land zou dat dan zijn?) heeft Noorwegen in ieder geval al 1 medaille op het EK !
    Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
  10. Kristian

    Kristian Active Member

    But the Team Sprint has got a very positive response I would say. Wotherspoon regretted that it was not on the programme when he was competing. ISU should really open up for any team that want to compete in the case that we will not see more than 3 teams at the most...
    By the way: Where do you find the document you are using stating how many participants in total on each distance, how many quota places based on points and times etc. (Cant remember right now, easier to ask :))
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De regels voor het EK afstanden zijn gelijk aan die voor het WK afstanden. Voor 500, 1000 en 1500 dus de top-14 uit het WB-klassement, aangevuld met de 10 snelste tijden. Voor de 3000/5000 zijn het er 12 uit het WB-klassement plus 8 snelste tijden. Voor de team pursuit de top-6 uit het WB-klassement plus de 2 tijdsnelsten.

    De team sprint wordt helemaal niet genoemd in deze detail-regelgeving (daarom was ik hem ook vergeten in eerste instantie). Naar de letter zou dat betekenen dat de snelste 8 tijden uit de WB toegang geven tot Kolomna. Maar ik neem aan dat dat ook met 6 en 2 gaat.
    Kristian vindt dit leuk.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ben ik even blij dat de UCI eindelijk wat positiever over veranderingen denkt dan jij... De teamsprint is een geweldig nummer. Snel, spannend, goed te begrijpen en niet langdradig. Mits goed uitgevoerd geweldig om te zien. Zulke nummers heeft een sport als schaatsen gewoon nodig. Hopelijk Olympisch in 2022, nu naar het EK is een mooie eerste stap.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, gelukkig is het snel voorbij. Daar zijn we het wel over eens. Maar als je dan toch naar het baanwielrennen wil kijken, zou ik ook andere elementen eens willen proberen. En dan kijken welke onderdelen écht waarde toevoegen. Doe ook eens een vliegende ronde. Of een afvalkoers. En niet zo maar eentje er uit pikken en die dan, ondanks gebleken desinteresse van de schaatsers, steeds maar verder opwaarderen. Of vind je het een groot succes als er maar 3 Europese landen een damesteam kunnen opstellen? Dat heeft toch geen enkel niveau.
  14. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Het Europese damessprinten is sowieso al niet van een heel hoog niveau. Ergens is het wel vreemd dat er maar 3 Europese landen meedoen bij de dames. Daar kan Duitsland (met Dannhauer, Dufter en Hirschbichler) en Italië (met Bettrone, Daldossi en Bonazza?) nog wel bij. Ook Tsjechië (Erbanova, Zdrahalova, Drimalova) en Polen (Czerwonka, Ziomek, Bachleda-Curus of Wozniak) zouden in theorie een team moeten kunnen opstellen. Ik zie echter geen enkel team dat Rusland hier gaat verslaan. Die steken duidelijk met kop en schouders uit boven de rest.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, maar een EK Afstanden is sowieso geen goed idee. Het volledig afschaffen van het EK was een veel beter idee. Dat is hier het probleem, niet de teamsprint. Ik voorspel dat het een toernooi gaat worden tussen Europeanen die geen OS gaan rijden, dus alle wedstrijden zullen zo slecht bezet gaan worden als de teamsprint, al is het dan misschien met meer deelnemers (als alle landen er geld voor uit trekken om een selectie te sturen).

    Op wereldniveau is de teamsprint, als iedereen er serieus aan mee doet, een geweldig onderdeel. Dat hebben een aantal landen ook echt al wel laten zien. Spanning, tactiek en heel mooi om te zien.
  16. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Vraag 't me af, voor veel Europese schaatsers zal een Europese titel ook een mooie prijs zijn. Dat de Nederlandse toppers laten lopen zit er dik in. Daar hebben ze sowieso wel een handje van. Al heb je met de tweede lijn (nr 4, 5 en 6 per afstand) van Nederland ook prima startmateriaal. Maar ik zie niet in waarom bijv. een Njatun, Hege Bokko, Ihle, Erbanova niet naar het EK zouden gaan. Die kunnen daar een mooie titel pakken terwijl de kans op een medaille op de Spelen toch gering is. Ik vind persoonlijk die World Cup vlak voor de Spelen krommer gepland. Ook omdat die nog als kwalificatiemoment dient voor het WK Sprint en Allround.
    Giel1, Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Tja, ik vrees toch echt dat iedere deelnemer aan de OS met een geringe kans (ook op de TP bijvoorbeeld) echt niet gaat komen. Een Njatun, Ihle of Erbanova bijvoorbeeld dus ook niet. Jij redeneert hier misschien anders, maar een sporter gaat er natuurlijk nooit van uit dat hij kansloos is, zeker niet als je zoals Ihle dit jaar al een medaille hebt in de wereldbeker.
    Bedenk dan ook dat een top 8 op de OS soms voor 4 jaar lang een inkomen kan garanderen en in elk geval tijdelijk voor een status met inkomen zorgt.


    Wat inderdaad niet weg neemt dat de WB nog erger is, als nationale bond zou ik mijn olympische schaatsers verbieden daar aan mee te doen.
    Laatst bewerkt: 21 nov 2017
  18. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Er is nog geen topic voor de volgende ISU World Cup in Calgary, maar ik vroeg mij af of alle Nederlandse ploegen al in Canada zitten met het oog op het tijds- en hoogteverschil.
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Brodka vertelde mij dat ie wel mee wilde doen aan het EK. Daarnaast weet ik dat er ook is gezegd door rijders in Stavanger dat een verplaatsing naar een andere plek dan Kolomna gunstiger is en ze dan eerder overwegen mee te doen. Diverse ploegen hebben nog geen tickets geboekt omdat locatie nog niet officieel is.
    ChefSpijker vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina