Wedstrijden zomer 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 28 apr 2017.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het is nog lang geen zomer, dat weet ik, maar voor wedstrijden heb je straks wel ijs nodig. Zomerijs. En laat het nu zo zijn dat bekend is geworden waar wanneer zomerijs is. (seiz.e.=seizoenseinde)

    03-06 t/m 15-07 Thialf
    12-06 t/m seiz.e. Utah Olympic Oval
    12-06 t/m seiz.e. Calgary Olympic Oval (mogelijk inclusief WCJ augustus!)
    15-07 t/m 05-08 Sportforum Berlin
    28-07 t/m 13-08 Vikingskipet
    19-08 t/m seiz.e. Elfstedenhal
    16-09 t/m seiz.e. Max Aicher Arena

    Bron: Facebook Forum for Skøytefremtiden.
    dsdevries vindt dit leuk.
  2. Elina

    Elina Well-Known Member

    Het is herfst! Wie organiseert er een wedstrijd in Heerenveen?
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De afgelopen jaren is er iedere keer in juni een massastart geweest, denk dat die er dit jaar ook wel komt.
  4. Elina

    Elina Well-Known Member

    @EenBrabander klopt die staat op de planning voor 29/6, maar vandaag met de storm snelle rondjes...
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    Als ik de FB-pagina van Irene Schouten goed begrijp heeft ze de mass start in Thialf gewonnen vanavond, met een ploeggenootje (vermoedelijk Kleibeuker) op plek 2 en iemand van LottoJumbo op plek 3.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Vrouwen 1. Schouten 2. Bergsma (USA) 3. Achtereekte

    Mannen A 1. Stroetinga 2. Hekman

    Mannen B 1. Kramer (!?)
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    ahja, Bergsma is ook ploeggenootje :)
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Heel interessant, dat Kramer hier wint. In de bespiegelingen rondom de Matrix is al eerder naar voren gekomen dat de tweede plek op de massastart bij de mannen wel eens helemaal onderin zou kunnen komen. En dus zou kunnen gaan naar een al geplaatste schaatser. En dan heeft Kramer zich hiermee al op de kaart gezet om voor die plek in aanmerking te komen. En wordt 5 keer goud daarmee nog mogelijk.....
    Monique en Hakkie2 vinden dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Als Kramer zich voor 5 afstanden plaats, ziet zijn Olympische programma er zo uit:

    zo 11 feb 2018 5000m mannen
    1 rustdag
    di 13 feb 2018 1500m mannen
    1 rustdag
    do 15 feb 2018 10.000m mannen
    2 rustdagen
    zo 18 feb 2018 ploegenachtervolging mannen (heats)
    2 rustdagen
    wo 21 feb 2018 ploegenachtervolging mannen (finale)
    2 rustdagen
    za 24 feb 2018 mass start mannen

    De 1500 meter zal hij wel laten schieten om zich te focussen op het ultieme voor hem, eindelijk dat goud op de 10 kilometer. De team pursuit en de massastart zijn daarna, dus die kan hij zonder schuldgevoel rijden. Al vraag ik me af of Kramer mee zal willen als tweede massastart-man, Kramer zie ik toch niet gauw knechten voor Stroetinga of Hekman... En dan niet eens omdat Kramer geen ploeggenoot is, maar omdat Kramer niet de persoon is om te knechten.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Was er niet een idee om de massastart in 2 halve finales te doen? Dan moet je natuurlijk wel 2 kopmannen sturen.
    Of doen ze dat (nog) niet op de Olympische Spelen?
  11. McSmit

    McSmit Active Member

    Voorlopig nog niet. 24 rijders kunnen zich plaatsen voor massa start en slechts 1 wedstrijd.
    Halve finales momenteel alleen bij World Cups
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De regels zijn bij het vorige congres veranderd. Volgens de regels wordt er wel degelijk in halve finales gereden bij de OS. Er is ook 3 uur uitgetrokken voor de wedstrijden......

    Regel 241.5

    The Mass start event will be organized with an elimination phase (semi-finals) where Competitors qualify for the final and decisive race.
    a) The composition of the two semi-finals (SF 1 and SF 2) shall be based on the SOQC ranks of the entered Competitors, as follows: • The best ranked Competitor will be placed in SF 1, the next ranked Competitor in SF 2, etc. • However, each semi-final race can have maximum one Competitor from the same ISU Member (NOC). The second ranked Competitor from the same country will therefore have to be placed in a different semi-final than the best ranked Competitor. • If a Competitor has no SOQC rank, the Competitor will be considered to have the same SOQC rank as the non-competing Skater from the same country with the best SOQC rank.
    b) The 8 best ranked Skaters from each semi-final qualify for the Mass start final. In the final the Competitors are given helmet cover numbers as follows: The winner of SF 1 gets number 1, the winner of SF 2 gets number 2, the second ranked skater of SF 1 gets number 3, the second ranked skater of SF 2 gets number 4, etc.
    McSmit vindt dit leuk.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dan moet je inderdaad 2 mannen/vrouwen hebben die zich op eigen kracht voor de finale kunnen plaatsen en elkaar daar kunnen helpen.
  14. McSmit

    McSmit Active Member

    Merci! Verandering was mij niet bekend. Maar zoals ik het nu lees wordt SF1 dus gevuld met de beste schaatsers en alle 2e schaatsers komen in SF2. Je zou dan de situatie kunnen krijgen dat Mantia zich niet bij de beste 8 plaatst in SF1 en Boutiette wel in de mindere SF2.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    nee, dat lees je niet goed. SF1 bevat schaatser 1,3,5,7,9 etc en SF2 bevat schaatser 2,4,6,8,etc. Tenzij er daardoor 2 van hetzelfde land in dezelfde SF zouden komen, dan wordt er geschoven
  16. McSmit

    McSmit Active Member

    Aha. Ik meende best ranked per land te lezen.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De zomerijsperiode in Thialf is afgesloten met de terugkeer van de Thialf Simmer Riderij. Door de vernieuwbouw van Thialf was deze twee jaar afwezig. Nu is hij weer terug en er staat zowaar een wereldkampioen aan de start. Verder: een stel junioren, een jonge sprintster, een levensstijl-schaatser en een Israëliër.
    Sanneke de Neeling reed 40.08 en 2:02.69 en reed daarmee de enige serieuze tijden bij de vrouwen. Jan Smeekens won de 500 meter in 35.93, voor De Vries' 36.48 en Bykanovs Israëlische laaglandrecord* 38.49. De 1500 ging naar De Vries in 1:51.19, voor de 1:56.67 van Bykanov.
    Smeekens reed als eens eerder de Simmer Riderij: vier jaar geleden, namelijk. Toen reed hij 35.51, sneller dus, op weg naar zijn Olympische goud, eh, zilver.

    *Bykanov heeft nog maar één keer sneller gereden en dat was in Calgary. Vandaar. Bykanov reed trouwens ook al eens de Simmer Riderij, in 2012...
  18. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Het was een erg leuke en gemoedelijke sfeer zaterdag, zonder de druk van het moeten presteren. Vooral de start van Smeekens was erg indrukwekkend. 9.8s, en dat in de zomer al! Helaas had hij zich wel afgemeld voor de 1000m. Ik heb zelf van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn nieuwe schaatsen te testen. Vanwege overmatige voorzichtigheid beide afstanden seconden boven mijn pr's gereden. Desalniettemin toch behoorlijk wat vertrouwen gekregen in het aankomende seizoen op mijn nieuwe schaatsen van Groothuis!
    McSmit, EenBrabander en fransvanbakel vinden dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Volgens het Forum for Skøytefremtiden doen er niet alleen schaatsers van Noorse teams (waaronder de kernploeg), maar ook rijders van Lotto-Jumbo mee aan de Sommerløp in Hamar. Deze vindt plaats begin augustus.
    Elina en fransvanbakel vinden dit leuk.
  20. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Zaterdag 12 en zondag 13 augustus op precies te zijn
    Elina en fransvanbakel vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina