Bezuinigingen KNSB

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 22 sep 2016.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Hoezo is het logisch dat men daarvoor past? Dat is alleen logisch als je je eigen portemonnee het belangrijkste vindt in de wereld. Dat is ook het hele probleem met die instelling van de convenantgroep. Zelf voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, zodat je vervolgens veel geld kan verdienen. Dat de rest van schaatsend Nederland er vervolgens ernstig op achteruit gaat, boeit ze niet, maar dat is wel van belang voor de toekomst van de sport.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als de KNSB het wat tactischer had aangepakt m.b.t. het prijzengeld waren ze ergens halverwege 1.1 miljoen en 6 ton uitgekomen. Nu werd het hard gespeeld door de schaatsploegen en komen ze op 9.75 ton uit. Waarmee maar 25% van de bezuiniging werd gehaald. En betalen de ploegen nauwelijks / geen licentie geld. Ik praat het gedrag van de ploegen zeker niet goed maar de KNSB heeft wel de hele zomer gehad om met een beter voorstel voor de ploegen te komen. Dat wilde men blijkbaar niet. Men gokte erop dat de ploegen wel zouden inschikken.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Als de KNSB het goed had gespeeld hadden ze wat mij betreft op 0 euro prijzengeld voor de profs ingezet. En dan was 6 ton halverwege geweest, maar wel 6 ton teveel. Maar zelfs de schaatsploegen (niet alleen de huidige schaatsers) interesseert het blijkbaar niets dat ze het schaatsen de nek om draaien. Terwijl voor de ploegen de toekomst van het schaatsen juist wel belangrijk zou moeten zijn. Die 6 ton kon dan gebruikt worden om de schaatsers zonder inkomen die internationaal mee doen te ondersteunen en om in de jongeren te investeren.

    Als ik profschaatser was met een goed salaris, zou ik me schaatsen voor de opstelling van de profs.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat denk je daarmee te bereiken? De ploegen rijden met een KPN logo. Krijgen ze niets dan gaan ze de logo's afplakken. Je kunt wel voor een algehele herstructurering zijn maar dan moet je wel bijtijds met een goed verhaal komen.
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het logo van KPN afplakken? Een bedrijf dat jaarlijks meer dan 5,2 miljoen in de schaatssport steekt. Dat zou ik echt intriest vinden.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk daarmee te bereiken dat het beperkte budget van de KNSB kan worden ingezet om de krimpende schaatssport te steunen, in plaats van de topsporters die financieel niks te klagen hebben. Iets waar de ploegen gewoon ook bij gebaat zijn. En als je dan het logo af plakt, dan mag je gewoon niet mee doen. Dan heb je namelijk weinig goeds voor met het schaatsen... de KNSB stuurt nog altijd de sporters naar internationale wedstrijden, die kunnen zulke beslissingen nemen.
  7. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Hoeveel topsporters zijn er nog die niks te klagen hebben?Als we allemaal Sven (Kjeld, Ireen) als norm gaan zien dan gaat het aardig verkeerd. Velen zijn volgens mij afhankelijk van (gesponsord door) Mom&Dad.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Dat zei ik toch ook: het geld wat je dan niet aan de schaatsers uit de ploegen hoeft te geven, kun je geven aan schaatsers die internationaal mee doen zonder dat ze een goed contract hebben. Nauta was daar een voorbeeld van. Zo heb je gelijk een vangnet. En daarnaast hou je meer geld over om in ontwikkelingsprogramma's te steken. Als KNSB geld storten op de rekening van Kramer, Wüst, Nuis, de Mulders, Blokhuijsen en dergelijke wordt de schaatssport niks beter van.
  9. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Dan heb ik het niet helemaal goed begrepen wat je bedoelde. Ik wilde eigenlijk hetzelfde voorbeeld gebruiken.
  10. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik heb even nagerekend hoe de premiepot van 2016/17 is verdeeld. De exacte details van de verdeelsleutel heb ik niet kunnen vinden, maar op hoofdlijnen zal het vrij aardig kloppen.

    Sven Kramer € 262.677,98
    Kjeld Nuis € 106.860,94
    Ireen Wüst € 98.424,85
    Jorien ter Mors € 94.259,22
    Kai Verbij € 71.022,87
    Jorrit Bergsma € 63.001,89
    Antoinette de Jong € 41.032,67
    Marrit Leenstra € 27.428,76
    Jan Blokhuijsen € 24.734,38
    Douwe de Vries € 21.731,05
    Marije Joling € 14.125,19
    Jan Smeekens € 13.920,12
    Patrick Roest € 13.236,43
    Sanneke de Neeling € 13.038,63
    Thomas Krol € 13.038,63
    Ronald Mulder € 10.513,93
    Daidai Ntab € 10.328,37
    Floor van den Brandt € 8.475,11
    Irene Schouten € 7.605,87
    Anice Das € 7.388,56
    Carien Kleibeuker € 6.519,32
    Melissa Wijfje € 6.084,70
    Carlijn Achtereekte € 5.432,76
    Erik Jan Kooiman € 4.346,21
    Bo van der Werff € 3.911,59
    Linda de Vries € 3.911,59
    Arjan Stroetinga € 3.259,66
    Pim Schipper € 2.607,73
    Evert Hoolwerf € 2.390,42
    Annouk van der Weijden € 2.173,11
    Yvonne Nauta € 2.173,11
    Janine Smit € 1.955,79
    Gerben Jorritsma € 1.738,48
    Lucas van Alphen € 1.521,17
    Manon Kamminga € 869,24
    Michel Mulder € 869,24
    Marcel Bosker € 434,62
    Jos de Vos € 434,62
    Bob de Vries € 434,62
    Gary Hekman € 434,62
    Letitia de Jong € 217,31
    Jouke Hoogeveen € 217,31
    Mats Stoltenborg € 217,31
    Sidekick, fransvanbakel en Mjøsaman vinden dit leuk.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Mooie lijst. Wat me opvalt: Wüst met een sterk seizoen maar net iets meer dan Ter Mors met een wat tegenvallend seizoen.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dan gaat meer dan de helft van het geld dus naar Kramer, Nuis, Wüst en Ter Mors, niet bepaald schaatsers die ondersteuning nodig hebben. Maar goed, dat Kramer alleen aan zijn eigen portomonnee dacht tijdens dat conflict wisten we al. Als ik de KNSB was, had ik het wel op die staking aan laten komen.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Voor de beeldvorming is het goed om nog even te herinneren hoe de prijzenpot werkt. Zie http://nos.nl/artikel/2142359-hoe-werkt-die-premiepot-bij-het-schaatsen-eigenlijk.html
    Dat Kramer zoveel uit de pot krijgt komt m.n. doordat hij 12 startkruisjes krijgt en dat werkt dan dubbel op omdat ook de bonus zo wordt verdeeld. Wüst en Bergsma vallen niet meer in categorie A++ en krijgen maar 5 startkruisjes.
    De KNSB had hier een nivellering kunnen doorvoeren door bv. maar 5 startkruisjes voor A++ te geven.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ten eerste denk ik niet dat jij (of ik, of wie dan ook hier) voldoende details weten (of was je erbij?) om de conclusie te trekken dat Kramer alleen maar aan zijn eigen portemonnee dacht. Beetje flauw ook om het bij hem alleen in de schoenen te schuiven.
    Ik durf hier wel te beweren dat alle profschaatsers voornamelijk aan hun eigen portemonnee dachten, en waarschijnlijk diegenen die het minder breed hebben nog wat meer dan bijv. een Kramer die allang zijn schaapjes op het droge heeft. En logisch ook, als je dreigt minder te gaan verdienen dan kom je op voor jezelf.

    Wel apart om hier te lezen hoeveel hier vinden dat de schaatsers blijkbaar vooral het belang van de sport voor ogen moeten hebben.
    Als je dat echt denkt heb je mijns inziens flink wat boter op je hoofd.
    Stel jouw baas komt naar je toe en zegt: "we moeten bezuinigen en jij krijgt een stuk minder salaris. Dat is nodig want anders is straks onze hele industrie weg, en dan heb jijzelf ook geen baan meer. Let wel, de kans dat onze industrie verdwijnt tijdens jouw eigen actieve carriere (dus voordat je met pensioen gaat) is minimaal."
    Ben benieuwd hoeveel van jullie akkoord zouden gaan met flink minder salaris "voor het goede doel van de industrie", waar jezelf niet/nauwelijks profijt van gaat hebben.
    Monique, Duif, Danielle en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    En voor wat betreft KPN, tja, zoals al werd gezegd, dat is een bedrijf en zij willen puur de beste waar voor hun geld. En als ze dan voor een eigen team gaan ipv de KNSB, dan is dat natuurlijk hun goed recht, en misschien ook wel een teken voor de KNSB dat ze wellicht wat veranderingen moeten doorvoeren.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dit is wat de KNSB besteedt aan prijzengeld. Nu ben ik eerlijk gezegd ook wel benieuwd hoeveel de ISU en de sponsors betalen. Verder zie ik toch wat opmerkelijke zaken. Lucas van Alphen, een Nederlandse B-groeprijder, verdient meer dan 3x zoveel dan Gary Hekman, terwijl die Hekman toch echt Nederlands kampioen massastart is. En waarom verdient Joling, "slechts" Nederlands kampioen, meer dan wereldkampioen Smeekens?
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik zeg ook niet dat het gek is. Het is logisch en dus is het gewoon dom om met hen te gaan praten en hun zin te geven. De KNSB (en ook de ploegen, die toch meer een langetermijnvisie moeten hebben) zou de sport in het algemeen voorop moeten zetten en dus niet moeten toegeven aan mensen die dat niet hebben. Dan maar een staking. Dan desnoods maar met jong Oranje naar de eerste wereldbekers vorig jaar. Toen kon de KNSB doorpakken, dit jaar is Olympisch en dus te belangrijk om geen ruzie te zoeken.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Joling was regerend wereldkampioen TP, al was ze slechts reserve.
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Op zich eens, maar of de ploegen echt zo'n langetermijn visie moeten hebben vraag ik me af. De meeste commerciele teams hebben een sponsorcontract voor hooguit enkele jaren, en vwb de sponsor is een langetermijn visie iig niet belangrijk. Voor de schaatsers zelf ook niet echt. Voor de coach e.d. wel ja (die hebben tenslotte toch een team nodig in de toekomst), maar of dat dan de doorslag geeft bij de overweginingen van een ploeg? Ik weet het niet.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Interessant lijstje wel. Het kavelt wel rap af na de eerste 6 a 7, maar de bedragen over de gehele linie vallen mij eigenlijk nog best mee. Heel veel internationaal prijzengeld zal er alleen niet bijkomen denk ik.
    Wel absurd hoeveel verschil tussen Kramer en de rest eigenlijk (even aannemend dat dit redelijk klopt allemaal). Is dat vnl. omdat Kramer een extra WK goud en brons haalde? Of worden de allround titels heftiger beloond?

Deel Deze Pagina