Transfer topic 2017/2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 28 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Als Kuipers nog steeds bij dat soort bedrijven betrokken is, zeker smartDNA, dan is er een gigantisch probleem met belangenverstrengeling nu....
    Lekker als coach binnenkomen en dan maar smartDNA testjes en orthomoleculaire troep schuiven...
    Klinkt niet zo fris allemaal....
    Duif en strawbale vinden dit leuk.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Jan van Veen en Blokkie zijn er ook voor gevallen:
    https://healthframe.ch/professionals/sport/
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    of de quote is verzonnen - who knows
  6. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik zou me daar nog niet voor 10 miljoen voor lenen...

    Kuipers die met zijn vreemde ideeën straks jonge sporters gaat begeleiden lijkt me geen goed idee. Sporters als Ter Mors, Blokhuijsen en Verweij zijn mans genoeg, maar wat met een jong talent dat bijvoorbeeld moeite heeft met de overstap en zo een droom in duigen ziet vallen? Kan een journalist hier niet eens diep in duiken??
    Duif vindt dit leuk.
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Nou, met Blokhuijsen weet je het nooit...
  10. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Schaatser Bøkko breekt enkel bij achterwaartse salto

    Jeetje zeg. Als je nog een comeback wilt, dan ga je toch niet dit soort geintjes uithalen?
    "Zijn deelname aan de Spelen lijkt niet in gevaar te komen."
    Nee dat zal niet, vanwege gebrek aan concurrentie op de langere afstanden.
  11. Mikay

    Mikay Active Member

    Het nieuws komt nu pas naar buiten omdat gister de eerste training van het team in Oslo was. Dit is tijdens Pasen gebeurd, als dus NRK. De achterwaardse salto schijnt hij vaker te doen, maar ditmaal liep het dus verkeerd af. Hij is op de ergometer bezig, en loopt tot eind mei/begin juni op krukken, daarna hoopt hij snel dingen weer op te kunnen pakken, in ieder geval met skeeleren en fietsen.

    https://www.nrk.no/sport/havard-bokko-brakk-beinet_-_-kjedeleg-at-sant-skjer-1.13498680
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Volgens mij niet de eerste keer dat hij met een salto een blessure oploopt. Ik weet bijna zeker dat ik het eerder heb gehoord, of ik heb jaren geleden een voorspellende droom gehad. :)

    Het draagt wel bij aan het beeld dat velen van Bokko hebben: iemand die geen honderd procent focus heeft. Dit zou Kramer nooit gebeuren. En nee, Alexander, een val bij een wielerwedstrijd is iets anders. En ja, Alexander, het is wel prima te vergelijken met het wintersporten van Lotte van Beek, de skate-kunstjes en het downhillmountainbiken van Kjeld Nuis en het schoonspringavontuur van Koen Verweij.
    Monique vindt dit leuk.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En met Kramer op een schommel? ;)
    Tsuki vindt dit leuk.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dacht dat-ie voor free style skien gaat dit keer
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Niet handig als je juist aan een comeback werkt.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Witold Mazur is gisteren aangereden terwijl hij aan het fietsen was. Hij ligt op dit moment op de Intensive care. Naar wat ik begreep heeft hij o.a. gebroken bekken, gebroken ribben en een klaplong. Ik wilde net de ploegindeling van de Poolse nationale ploeg schrijven toen ik dit las. Mazur is nog steeds hoofdcoach bij de heren. Ik heb hem zondag nog gezien in Heerde. Nu ligt ie op de IC. Toestand is ernstig maar stabiel.

    De mannen die normaliter bij hem zullen trainen: Szymanski, Bródka, Wielgat, Bachanek, Klosinski. Daarnaast traint Zlotkowska mee. Verder heeft Cieslak aan gegeven de voorkeur te hebben om bij zijn oude trainer (Kmiecik, voorheen trainer van de heren) te willen trainen. Hij traint nu de junioren (zo'n 30 stuks (!!)) en Cieslak wil zich daar bij voegen. Tuomas Nieminen is nu officiële sprintcoach van Polen met Michalski, Nogal en Was. Bij de dames bestaat het team olv Pa Niedziedzki alleen nog maar uit Bachleda-Curus, Wozniak en Czyszczon. Czerwonka traint met een eigen team (Skoneczy, voormalig fysio van Polen en later Rusland).
    Laatst bewerkt: 11 mei 2017
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dus:
    - allrounders (m) + Zlotkowska bij Mazur (hopen dat het met hem weer beter gaat)
    - allrounders (v) bij papa Niedzwiedzki
    - sprinters (m) bij Nieminen (leuk, een Fin die in Polen coacht!)
    - sprinters (v) bij wie ???
    - junioren (m/v) + Cieslak bij Kmiecik (grote juniorenploeg is belangrijk voor de ontwikkeling van het Poolse schaatsen)
    - Czerwonka bij Skoneczy: welke ploeggenoten heeft ze?
    - Druszkiewicz als Tsjech bij Novák
    - Konrad Niedzwiedzki bij Team JustLease

    Hoe zit het met de sponsoring van al die teams trouwens?

    Polen gaat zo te zien langzaamaan de commerciële kant op, à la Nederland, maar natuurlijk op kleinere schaal omdat Polen minder goede schaatsers heeft dan Nederland. Wel een goede ontwikkeling, al is het de vraag of alle coachwisselingen goed zijn voor de sporters. De topvrouwen zijn verdeeld over meerdere teams, dat vergroot de rivaliteit en zal misschien wel een spannend Pools OKT opleveren, alleen zorgt het er wel voor dat ze minder bij elkaar zijn voor de Team Pursuit.
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nee, ze gaan niet de commerciële kant op want.: er zijn vier nationale coaches aangesteld door de bond en dat zijn precies de vier die de hoofdteams onder hun hoede hebben en de nationale bond bepaald of jij in aanmerking komt om daar te mogen trainen. Zo niet, dan heb je alleen je club om mee te trainen en dus ook minder rechten/kansen/ondersteuning. Dat je bij een club traint, betekent niet dat je niet mee zou kunnen op trainingskamp. Je kunt namelijk ook opgeroepen worden en dan val je tijdelijk onder de nationale trainer. De Polen zijn regelmatig op trainingskamp. Komende maanden zijn ze ook vooral van huis. De "nationale schaatsers" trainen ook thuis bij hun club als ze niet op kamp zijn. Nogal doet dat bijvoorbeeld bij..Legia Warszawa ;)

    Sponsoring/funding loopt via de nationale bond van deze teams. Uitzondering is junioren team. Dat betalen ze niet alleen. Daar krijgen ze extra geld voor om junioren aan het schaatsen te krijgen van het Ministerie van Sport en Toerisme.

    Qua wisselingen valt het mee. Sinds vorig jaar is Mazur (april 2016) de hoofdcoach van de heren; omdat men niet meer tevreden was over Kmiecik. Ze wilden toen verandering en dat was het moment want anders zat je één jaar voor de Spelen. Mazur is sinds 2014 altijd al een privé coach voor Zlotkowska geweest. Ze heeft hem een hele tijd zelf moeten betalen om mee te kunnen laten gaan tijdens wedstrijden. Soms had ze geluk want Mazur had ook in die tijd de junioren/neo senioren onder zijn hoede en als zij werden uitgezonden, mocht hij op die titel mee. Er zijn meerdere vrouwen geweest die afgelopen jaren hebben gevraagd bij Mazur te mogen trainen omdat ze dat beter vonden voor hun ontwikkeling. Alleen de bond geeft maar beperkt toestemming voor. Juist omdat ze liever niet willen dat alles verspreid zit. Czerwonka traint al sinds haar rentree (2015) met Skoneczy die haar clubtrainer is geworden; tegelijk met zijn fysiotherapeut baan bij de Russische ploeg. Toen hij deze functie neerlegde, kon hij zich fulltime richten op Czerwonka, wat hij nu doet. Czerwonka heeft hem vorig jaar zelf moeten betalen als ze hem mee wilde tijdens worldcups. Zij was toebedeeld aan Pa Niedzwiedzki door de bond (die na Vancouver ook tijdelijk clubcoach is geworden en later weer in de functie terecht is gekomen van nationale coach) en kreeg geen toestemming om haar eigen trainer te laten invliegen tenzij ze zelf betaalde. Of dat dit seizoen weer zo zal zijn weet ik niet. Kmiecik zit dus bij de junioren. De vrouwelijke sprinters worden ook toe bedeeld aan Pa Niedzwiedzki maar daar heb ik nog geen namen van gezien. De situatie rondom de manlijke sprinters: Ooit wilde Polen Wotherspoon binnen halen maar het aanbod van de Noorse bond was beter en dus nam Wotherspoon "zijn Polen" mee naar Noorwegen, daar kwamen ze uiteindelijk terecht bij Nieminen die de schaatsacademie ging doen maar dat project had geen geld meer en nu is hij mee naar Polen gegaan. Alusalu zit ook bij hem.

    Je opmerking over meerdere teams en minder bij elkaar zijn: Daar is één hele praktische oplossing voor. Al jaar en dag gaan alle rijders die toebedeeld zijn aan de nationale teams met elkaar op trainingskamp, zowel voor het seizoen als tijdens het seizoen. Dat betekent dat je de mannen én vrouwen worden opgeroepen daaraan deel te nemen zodat ze samen kunnen trainen op bijvoorbeeld die teampursuit. Dus Czerwonka, Zlotkowska, bachleda-curus en Wozniak trainen samen dan. De sprinters bij de heren waren altijd al jaren 'apart' maar ik weet niet of dat komend seizoen dan anders gaat nu Nieminen voor Polen zaken regelt. Hij was wel officieel de leider van een trainingskamp begin mei omdat Mazur druk was met het skeeleren (dat doet ie ook nog). Enige probleem is Niedzwiedzki die (bijna) alles met Team Just Lease doet. Vorige keren met TVM had hij wel de plicht om te verschijnen op bepaalde trainingskampen. Ik neem aan dat hij dat nu weer heeft.
    ZeeKoei, leenstrafan en fransvanbakel vinden dit leuk.
  19. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    fransvanbakel en EenBrabander vinden dit leuk.
  20. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Ook Bart Swings gaat zijn heil bij de Noren zoeken. Hij gaat trainen met Pedersen, Bokko, Henriksen en Spiler Nielsen.

    Schaatsen.nl: "Met Pedersen vindt hij ook een man van zijn eigen niveau en dat kan helpen om zijn prestaties te verbeteren. Tijdens het EK Allround van afgelopen seizoen bleef de Belg de Noor nipt voor en pakte daarmee het brons. Tijdens het WK in Hamar waren de rollen omgedraaid, Pedersen bleef Swings (vijfde) daar op plaats vier voor."
    EenBrabander vindt dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina