Wedstrijden februari 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door De Keizer, 1 feb 2017.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nog niet, inderdaad. Maar dit zijn imtussen de achtste, al vanaf 1986. Zomer zelfs vanaf 1951. Alle huidige sporters zijn dus met dit door media breed uitgemeten sportevenement opgegroeid. Als NOS, Sporza, BBC, ed ook allemaal veel aandacht gaan geven aan de Europese Spelen, komt dat wel.

    Daarnaast is het WK wielrennen binnen de sport natuurlijk prestigieuzer dan binnen schaatsen het WK sprint, die natuurlijk ruim onder de WK afstanden staan.


    Maar Aziatische of Afrikaanse toernooien minderwaardig vinden is wel iets typisch Europees. Dit is voor de sporters het een-na-belangrijkste toernooi dat er is. En voor Chinezen komen daarna de Chinese Spelen. En dan pas de WKs.
    Laatst bewerkt: 20 feb 2017
    Yuskov vindt dit leuk.
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Is het echt zo dat in Azië het hele land naar de Aziatische Spelen kijkt?

    Ik ben weleens in Japan geweest. Daar kijkt men al op als je over Hiroyasu Shimizu begint. Daar heeft men wel van gehoord. Mijn indruk was dat veel Japanners weinig andere schaatsers kennen. Ik was niet op Hokkaido. Echter op het dunbevolkte "schaatseiland" Hokkaido wonen ook maar 5 van de 126 miljoen Japanners.... De meesten zien echt liever een onbeduidende honkbalwedstrijd dan Miho Takagi of Tsubasa Hasegawa.

    En in het subtropische Zuid-China zie ik de Chinezen ook niet massaal naar schaatsen kijken... En in Astana is de hal leger dan leeg als er een WK Sprint is. En al die Kazachen zouden nu gespannen voor de buis naar de verrichtingen van Yekaterina Aydova en Denis Kuzin zitten te kijken?
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je moet het niet vergelijken met honkbal. Maar de Aziatische Spelen (dat zal wel de zomervariant zijn, voor winter is ook gezien het feit dat het nu een keer is overgeslagen minder belangstelling) worden regelmatig het vierde sportevenement van de wereld genoemd, na het WK voetbal, de Superbowl en de Olympische Spelen. Als de zomerspelen zo groot zijn, straalt er vast iets af op de winterspelen.
  4. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Dat is ook vreemd maar geloof maar niet dat het langebaan is dat ISU groot maakt hoor,
    De enige tak van sport die telt is kunstrijden

    Je ziet het aan de hele uitstraling van kunstrijden , hier zit het grote geld

    Als je individueel olympisch goud haalt in kunstrijden dan ben je een grote ster, Sven die volgend jaar 5x goud haalt zal nooit die internationale ster worden daar is lange baan echt te klein voor
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Nietszeggend? Volgens jou misschien, maar in Azie juist heel erg veelzeggend. Weet je wat in Azie nietszeggend is? Een WK sprint schaatsen...

    Honkbal is dan ook echt zo'n beetje DE sport in Japan...

    Vergelijk het met de OS in NL, dan kijkt het hele land ineens naar Epke Zonderland, en die gaan toch ook echt niet naar turnwedstrijden buiten de OS om.
    Laatst bewerkt: 20 feb 2017
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Klopt, maar als de ES in de komende 2-3 edities groeit naar een belangrijk evenement met veel aandacht van de pers, dan kan dat best nog komen. Nou zitten de ES niet eehl erg in de weg bij de meeste WKs van de sporten, maar toch..

    Het is eigenlijk heel simpel: de Aziatische spelen krijgen erg veel aandacht vergeleken met een WK sprint. Veel media-aandacht = meer mogelijkheden om je prestaties te gelde te maken. Zeker in een sport als schaatsen niet heel onbelangrijk. :)
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat zou nu belangrijker moeten zijn: WK of Aziatisch kampioen? Zeker na een WK afstanden is dit eigenlijk een surrogaat toernooi voor de schaatsers. Blijkbaar hebben de Aziaten hun prio's anders liggen, al kan ik me voorstellen dat het in China en Japan wel erg leeft.

    Waarom zijn al die afsplitsingen van de OS nu nodig? Bij een Aziatische (Zomer) Spelen kan ik me nog wat voorstellen omdat er veel typisch Aziatische sporten zijn. Maar daar worden er dan maar een paar van gehouden tijdens die spelen. En dan krijg je dus ook Aziatische Winterspelen en Europese Spelen. Ik zie weinig/geen meerwaarde.
    strawbale vindt dit leuk.
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Deze discussie laat wel duidelijk zien dat verschillende culturen in het schaatsen elkaar totaal niet verstaan. Het internationale schaatsen wordt gedragen door twee landen: Nederland en Zuid-Korea. Dat zie je terug aan het feit dat de ISU kiest voor de KNSB als er last-minute een EK moet worden georganiseerd en dat ze goede sponsorcontacten onderhouden met de Koreaanse bedrijven SK Telecom en KIA. Beide landen hadden dat ook door en tekenden daarom een samenwerkingsovereenkomst, maar er lijkt niet zoveel meer te gebeuren in het kader van die overeenkomst. Als een Nederlander naar een 400 meter baan kijkt, dan ziet hij Sven Kramer, Ireen Wüst, Ard Schenk en Atje Keulen-Deelstra. Als een Koreaan naar een 400 meter baan kijkt, ziet hij gewoon een groot uitgevallen shorttrackbaan. De Koreanen vinden dan ook de onderdelen interessant waar je op hoge snelheid bochten moet nemen: de sprintnummers, de TP en de MS. Allrounden daar snappen ze niets van. Andersom snapt de Nederlandse schaatswereld niet wat de Koreanen aan het doen zijn. Als ze harder zouden trainen zouden ze makkelijk meekunnen op bijvoorbeeld de 10.000 meter, dat hebben we Anema horen zeggen. Feit is dat het de Koreanen gewoon echt geen reet interesseert.

    Bovenstaande discussie is weer illustratief daarvoor. De Nederlandse schaatswereld denkt dat het WK Sprint en WK Allround het summum van de sport is, maar dat is overduidelijk niet zo. En ja, de Aziatische Spelen zijn heel belangrijk in de Oosterse landen. De grootste Chinese krant heeft er namelijk een deel van hun website op ingericht net als de NOS dat doet bij de OS en het WK voetbal.
    http://sports.people.com.cn/GB/31928/410820/index.html

    Voor schaatsers uit China, Zuid-Korea en Japan waren dit jaar twee wedstrijden belangrijk: het WK Afstanden en de Aziatische Spelen. De Koreanen hebben zelfs trials gehouden voor de Aziatische Spelen. Na deze dagen zit het seizoen voor schaatsers uit die landen er eigenlijk op.

    Voor een goede toekomst van de schaatssport is het noodzakelijk dat die culturen elkaar gaan vinden.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo, Kodaira knalt nog even naar 37.39! En nu snel het vliegtuig in, zou ik zeggen. Gelukkig gaat ze over de datumgrens en wint ze zo nog een dag....

    Verder een goede dag voor de Japanners met overwinningen voor Oda en Miho Takagi (1.56.04!).
    EenBrabander vindt dit leuk.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Wat is er belangrijker: winnen op een groot evenement met veel kjkers, of winnen in een waarschijnlijk bijna lege hal met alleen een miljoen kijkers uit Nederland?

    Ik zie trouwens meer in Aziatische spelen dan in een EK, van welke sport dan ook. Ik ben ook heel blij dat er schaatsen is op de Aziatische Spelen met ook de Azistische top, zo kijken er mensen naar schaatsen die waarschijnlijk nooit een WK aan zouden zetten.

    Ik vind het trouwens ook weer vreemd om één van de grootste sportevenementen ter wereld af te doen als nutteloze afsplitsing...
  11. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Zijn we nu echt oprecht verbaasd dat de Aziaten de wk sprint links laat liggen en de AS belangijker vinden ?
    Beste mensen dit is toch oud nieuws, dat weet iedereen !

    Voor wie het nog niet weet : Enkel in Nl is schaatsen wereldsport nr 1 , de rest vd wereld interesseert het allemaal geen reet

    Rintje zei laatst heel juist dat er teveel WKs zijn , je ziet door de bomen het bos niet meer en niemand weet meer wat wat is en daarom neemt behalve Nl ook niemand het nog serieus

    Dat roep ik natuurlijk al jaren , maar goed dat Rintje het eindelijk ook inziet :rolleyes:

    De oplossing is om 1 WK per 4 jaar te houden (zoals in voetbal en hockey) , dan houdt een wk titel zijn waarde en dat zijn niet mijn woorden maar die van onze beste vriend Rintje :cool:

    Nu krijg je constant gedevalueerde toernooien en dat is gewoon zonde en killing voor onze mooie schaatssport
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tja, daar ben ik het volledig mee eens. Van mij hoeven al die continentale afsplitsingen niet zo....De ES, maar ook de Europese kampioenschappen die nu bij het schaatsen zijn/worden geintroduceerd....
    Maar ja, wanneer is het nou wel interessant en wanneer niet? De EK allround bijv. daar wil niemand hier echt vanaf toch? En het EK voetbal?

    Maar voor ij persoonlijk zijn de OS toch echt het evenement waar de hele wereld bijeen komt, daar past gevoelsmatig voor mij geen continentale versie van...
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het EK Allround wil ik best van af. Dan zou ik liever een Europese Winterspelen zien, eigenlijk...
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zou Maki Tabata nog een individuele medaille kunnen pakken op de 5000 meter? Gezien de tegenstand kan dat misschien nog best....Bo-Reum Kim zal wel winnne neem ik aan, maar een kans op een medaille heeft ze zeker (misschien dat ze ook op de TP meedoet).
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Met een afstandstoernooi of een vierkamptoernooi bij het schaatsen?
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik zou zeggen een afstandstoernooi.
  17. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik signaleer ook binnen Azië een groot verschil. Als er in het schaatsen één land is dat vrijwel altijd haar sterkste afvaardiging stuurt naar internationale wedstrijden die wij belangrijk vinden, dan is dat Japan. Kazachstan doet dat meestal ook wel. Het zijn echter vooral China en Zuid-Korea die verzaken. Heeft iemand een logische uitleg voor dit grote structurele verschil tussen de Aziatische schaatslanden?

    Daarbij komt dat men in Azië toch niet dit jaar pas is gestart met schaatsen. In het tijdperk van voor het WK Afstanden namen Aziaten het WK sprint toch vaak heel serieus. Allrounden heeft Aziaten altijd al minder gelegen. Ik betreur het zeer dat het WK Afstanden aan belang heeft gewonnen ten koste van de sprint en allroundkampioenschappen. Ik vind zo'n vierkamp veel mooier dan één individuele afstand.
    Miekusss, ChefSpijker, Mjøsaman en 4 anderen vinden dit leuk.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Echt een verklaring is het niet, maar het is wel een feit dat in China en Zuid-Korea het shorttracken met afstand populairder is dan langebanen, iets wat in Japan juist helemaal niet zo is.
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    6 jaar geleden waren het juist Kato en Nagashima die afzegden voor het WK Sprint en dus kozen voor de Aziatische Spelen. Wellicht dat de Nederlandse coaches in Japan daar wat invloed op hebben. De vraag is ook hoe belangrijk de Japanners het WK Sprint nu echt vinden. Als het heel hoog op je prioriteitenlijst staat, ga je niet vijf dagen van te voren nog een wedstrijd rijden op een ander continent.
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Seung Hoon Lee laat nog iets van zijn mogelijkheden zien door de 10 kilometer te winnen in 13.18 voor Tsuchiya en Ichinohe. Dat het met de Chinezen dit seizoen helemaal niet goed zit, bewijst de enige Chinese deelnemer Yu Wu, die een minuut verliest op Lee. Wu eindigde nog achter de Australier Capponi.
    De Keizer vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina