WK Sprint 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door strawbale, 19 jan 2017.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Overigens, als er in Canada echt zo ontzettend weinig geld beschikbaar is voor de schaatsers zelf (want zeg nou zelf, alle berichten over het niet eens naar een world cup kunnen zijn toch best wel sneu), dan vraag ik me stiekem altijd af of er wellicht ergens wat minder aan de administraties/bonds-werknemers besteed zou kunnen worden....
    EenBrabander vindt dit leuk.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Hier een wat meer diepgaande achtergrond, waaruit je ook kan opmaken dat (en waarom) hoogte-stages nabootsen dmv hoogte-/zuurstoftenten (meestal) niet tot de gewenste resultaten zal leiden:
    http://fasterskier.com/fsarticle/is...-a-chance-says-stray-gundersen-its-just-hard/
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Echt buitengewoon triest wat er in o.a. Canada gebeurt. Dit komt in heel weinig serieuze sporten voor. Dat een land top 10 kandidaten niet op een WK in eigen land aan de start brengt, omdat het geld ontbreekt om aan de kwalificatiewedstrijd deel te nemen.... En we kijken hier niet eens meer van op...

    Dit soort amateurisme is voor mij wel een belangrijke reden waarom ik voetbal en wielrennen verkies boven schaatsen. Ik zie graag topsport en daar hoort wel bij dat op internationaal niveau serieus professioneel werk wordt gemaakt van een sport. Dit soort factoren horen de samenstelling van een deelnemersveld niet te kunnen beïnvloeden. Dan heb je als sport wel een heel lange weg te gaan. Dit doet me denken aan voetbal in de jaren '30. Toen waren de duur en kosten van een reis vanuit Europa naar Uruguay nog redenen voor Europese landen om af te zien van deelname aan een WK voetbal aldaar. Het schaatsen ligt wat dat betreft een jaar of 80 achter op het voetbal.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Belangrijkste reden om naar een warm oord te gaan is om de kou in Nederland te ontlopen. Kou put het lichaam uit. Ik merk het elke winter, tot ergens in december gaat het schaatsen vrij goed. Daarna volgt een dip en heb ik een paar weken nodig om weer op te bouwen. En nee, dat komt niet omdat ik veel te veel eet tijdens de feestdagen.
    Tsuki en strawbale vinden dit leuk.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ligt hier niet een taak voor ISU
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De ISU moet voortaan gesponsord worden door de KLM. :D
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Oplossing is simpel: kwalificatie in World Cup 1 t.e.m. 5 i.p.v. alleen 5.
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    kwalificatie voor wat? (welke toernooien)
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    fiesten is daar toch echt een stuk beter dan hier in de wintermaanden
    SprintMaster vindt dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    WK sprint en WK allround uiteraard.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Hoe wil je dat klassement bepalen. Door de snelste tijden te nemen. Dan zijn degenen die een WC in Calgary of SLC rijden in een groot voordeel.
    Je zou natuurlijk ook een landenklassement kunnen maken. Punten beste drie per land optellen.
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Simpel, de ISU gaat gewoon Sprintmaster's correctie-methodes gebruiken om te corrigeren voor verschillende banen en omstandigheden :D (overigens, ik zou daar persoonlijk best wel wat voor voelen)
    EenBrabander vindt dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dit jaar waren er geen wedstrijden op hoogland banen. Maar dan nog, de ISU houd met de limiettijden voor de World Cup wel rekening met hoogland banen. De daar gehanteerde verschillen zijn al een hele stap in de goede richting.

    Ik denk dat je het simpel moet houden: alleen een uitzondering voor hooglandbanen. Daar een vast verschil per afstand vaststellen. Buitenbanen als Collalbo en Baselga liggen ook hoog maar zijn qua tijden vergelijkbaar met laaglandbanen. Zelfde geld min of meer voor Inzell. De rijders kunnen dan zelf bepalen op welke baan zij denken de beste kans te hebben.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat zou inderdaad leuk zijn, al zie ik de ISU eerder gaan voor de methode van @gerrit stevens, omdat de ISU al werkt met WB-punten.
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het maakt me niks uit zolang het maar eerlijk gebeurt.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    De reden dat Polen wedstrijden laten schieten heeft niet zozeer met geld te maken maar met pieken en niet meer alles te móeten rijden om zoveel mogelijk bij elkaar te verdienen en zendtijd te krijgen. Overigens, ik zie vooral de sprinters selectiever kiezen en Brodka en Bachelda Curus. Die laatste is nu al twee keer er tussenuit geweest en kiest gericht haar wedstrijden. En ja, de Poolse sponsor heeft de stekker eruit getrokken maar ze lieten Puszkarski ook een 1000 meter rijden afgelopen weekend. Dus ondanks de kleine crisis daar, is het niet zo dat ze niet rijden vanwege het geld (nb; er zijn weer wat sponsoren aan het opstaan daar)

    Wie wel een chronisch geldgebrek heeft is Kazakhstan.


    P.s. De Olympische medaille op de 1500 meter ging naar een schaatser die op zondagavonden naar huis terugging vanuit Nederland of Duitsland omdat hij op maandag moest werken. Het verschil was minimaal en was misschien wel veeel groter geweest als ie dik betaald kreeg... wie weet..
    Laatst bewerkt: 2 feb 2017
  17. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Voor een enkeling zal het best wel opgaan dat hij/zij niet al die dure trainingsfaciliteiten nodig heeft maar het gros heeft die wel nodig, niet alleen voor het trainen maar ook een bepaalde zekerheid/geruststelling dat randzaken als vlieg- en hoteltickets etc geregeld worden, zij hoeven zich niet druk te maken over dat soort dingen. Dat i.t.t tot de veel schaatsers in de achterhoede die al dat soort dingen vaak zelf wel moeten regelen, ook nog eens vaak uit eigen zak moeten betalen, daarom moeten zij ook gewoon werken om de liefde voor hun schaatssport te kunnen bekostigen, wat resulteert in het feit dat zij daarom dan ook vaak in de achterhoede rijden met weinig tot geen uitzicht op het podium.. Daar heb ik eerlijk gezegd meer respect voor dan voor al die verwende schaatsers waar het allemaal goed geregeld is en met een vette loonstrook op zak hun dingen kunnen doen.
  18. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Las trouwens op teletekst dat Bowe de rest van het seizoen niet meedoet, nog te veel last van de opgelopen hersenschudding.
    Jammer voor haar maar niet voor Leenstra.:D
    leenstrafan vindt dit leuk.
  19. frederica

    frederica Active Member

    Volgens mij doet Leenstra niet mee aan het WK sprint.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wel aan het WK afstanden 1000 meter en 1500 meter.
    leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina