Pavel Koelizjnikov betrapt op het gebruik van meldonium

Discussie in 'Lange baan' gestart door MasterAJA29, 8 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Sorry ik heb nog nooit een wegwielrenner (baan kijk ik bijna niet) met zo'n ding zien lopen. Integendeel vaak is er meteen al een flashinterview als ze gewonnen hebben.
  3. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Die luchtbevochtigers hebben wielrenners niet nodig natuurlijk. Die doen aan duurspanning in een minder koude omgeving, de luchtwegen van wielrenners worden daarom minder belast tov van schaatsers. Bij schaatsers is het dus wel nodig voor hun herstel.
  4. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Het is gelukkig wel een randzaak geweest inderdaad. Ook wel vrij bizar hoe dit allemaal gelopen is. jammer dat die jongen na zijn schorsing helemaal gestopt is met schaatsen.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Interessant overzicht op schaatsen.nl. Jammer dat het belangrijkste geval er niet op staat.
    Olympische Zilveren-medaillewinnaar Svetlana Fedotkina werd in 1998 voor het leven geschorst na haar tweede positieve controle.
  6. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Laten we hopen dat dit een precedent schept. 1 keer kan gebeuren een 2e keer ben je voor mij niet meer geloofwaardig. Overigens blijkt nu nog duidelijker dat de begeleiding in Rusland behoorlijk heeft gefaald.
    Of de begeleiding in andere landen beter is weet ik daarmee niet.
  7. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Opeens allemaal Nederlandse rijders die nu stoppen, moeten we dat ook verdacht vinden? ;) #gekheid
    proeme, strawbale, alexander79 en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Waarom is het wielrennen dan in dit kader genoemd. Ik neem aan dat dit bij langlaufen ook zou moeten gelden. Nooit op gelet of die ook zo'n ding gebruiken.
    Alpine skiërs in ieder geval niet.
  9. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Nu ik reacties van sporters uit andere sporttakken lees, een groot verschil met die uit de schaatswereld. Waardoor zal het verschil komen? Omdat Kulizhnikov al een keer betrapt is?
    http://nos.nl/artikel/2091855-sjarapova-is-geliefd-met-of-zonder-meldonium.html
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nee joh...heb je ooit een nederlandse sporter doping zien gebruiken? :eek::D
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Van de wielrenners heeft het grote deel een attest voor astmamiddelen, daarom noem ik wielrennen.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als ik zo de berichten/reacties lees was hij sowieso al weinig geliefd in de schaatswereld. Verder heeft hij gewoon alle schijn tegen zich.
    Na een 2 jarige afwezigheid is hij vrijwel meteen de beste en vaak met veel voorsprong => Wat heeft ie in die 2 jaar uitgespookt?
    Volgens Poltavets zou hij ook zonder het middel altijd de 500m winnen => Waarom gebruikt ie het dan?
    Volgens Herman Ram zal ie tenminste 4 jaar geschorst worden.
    G1ant vindt dit leuk.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik was (en ben) het eens met je ookspronkelijke post, ondanks dat ik over dit onderwerp hier veel gepost heb. Ik denk dat de meeste (alle?) toptennis(t)sers legale producten gebruiken om beter te presteren en sneller te herstellen - ze zouden gek zijn en zichzelf tekort doen als dat niet deden. Dus dat verhaal van Nadal dat hij niets niet om sneller te herstellen lijkt me gelul - misschien bedoelde hij: "ik neem niets illegaals om...". Maar dat deden Sharapova en Kulishnikov tot 1 januari ook niet. Ram zegt wel "Meldonium is geen caffeïne", maar een abnormale dosis caffeïne of een flinke portie creatine is ook geen boterham met pindakaas. Dus waar trek je de grens? Daar heeft de WADA 3 criteria voor en zolang een stof/middel/methode niet aan twee van de drie voldoet is er geen sprake van doping.

    Dat de reacties vanuit de schaatswereld zo heftig zijn (althans die paar reacties die we gezien hebben) en in de tenniswereld veel minder/milder, heeft er misschien mee te maken dat die tennis(t)sers weten dat zij ook gepakt zouden kunnen zijn als ze zo onoplettend waren geweest als Sharapova (niet persé mbt meldonium). Geen enkele tennister zal/kan echt denken dat Sharapova haar een medaille/titel door de neus geboord heeft. Nuis heeft dat gevoel wel, al of niet terecht.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik kan alleen een reportage met Herman Ram vinden waarin hij zegt dat Nederland een opmerking erover heeft gekregen van de WADA. Ben wel benieuwd naar de precieze cijfers waaruit blijkt dat Nederland één van de landen is met de minste controles ter wereld. Nederland hoort niet tot de zes landen, waaronder België, die publiekelijk op de vingers zijn getikt door de WADA.

    Eén van de redenen waarom ik Swings niet vertrouw, maar dat terzijde. :)
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Maar kan Poltavets dat echt weten? Heeft Kulisknikov het niet altijd al gebruikt - tot 1 januari legaal? Volgens mij bedoelt Poltavets: Kulishnikov heeft geen doping (illegale middelen) nodig.
    Verder moeten we niet vergeten dat zijn 500m PR maar 5/100 sneller is dan het vorige WR en zijn 1000m PR nog altijd 4/10 boven het huidige WR ligt, dus hoe zou hij het, zeg, een jaar of 8 geleden hebben gedaan tegen een Wotherspoon of Davis op zijn best?
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Met hen zou hij toch echt flinke moeite hebben gehad. En Spoon en Davis zijn nooit verdacht geweest.
    -----
    Als het aan de fabrikant van meldonium ligt, gaan er doden op de sportvelden vallen als meldonium niet meer mag worden gebruikt.
    http://nos.nl/artikel/2091860-zonder-meldonium-gaan-er-doden-vallen.html
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Hij heeft natuurlijk maar weinig op hoogland gereden en die races waren niet perfect. Wotherspoon en Davis hebben minstens tien keer zo vaak op een hooglandbaan gereden.

    Hij is zonder twijfel de snelste 500 meterrijder ooit, zeker als je naar de breedte van zijn laaglandtijden kijkt. Hij is ook zonder twijfel de snelste over de combi 500/1000m ooit. Op de 1000m moet ie Davis nog een stukje voor zich dulden.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    WADA brengt jaarlijks rapporten uit. Op het moment dat ze uit komen staan ze daar op de voorpagina, ik kan ze nu ook niet meer vinden. Als ik er aan denk zal ik hier een linkje plaatsen als er weer een rapport is uitgebracht, ik lees ze elk jaar door.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik kan me niemand herinneren die op zijn 20e meteen alle 500meters in één seizoen wint en ook veel 1000m's.
    Het zou best zo kunnen zijn dat we ons blindstaren op een relatief onschuldig middel. Terwijl hij in die 2 jaar afwezigheid lekker onder de radar kon blijven en zich volstoppen met van alles en nog wat. Is hij toen ooit gecontroleerd? Er is bekend dat iemand jaren later nog altijd profiteert van eerder dopinggebruik.
    G1ant vindt dit leuk.
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    In dit (http://www.dopingautoriteit.nl/media/files/2015/Topsportonderzoek_doping_2015-07-21_DEF.pdf) rapport, dat ik al eerder aanhaalde en dat elk jaar uitkomt (denk ik), staan best een hoop interessante zaken, zoals:

    Screen shot 2016-03-10 at 2.21.39 PM.png
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina