Transfer topic 2016/2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 14 feb 2016.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

    Er waren de afgelopen weken al enkele berichten over contracten en sponsers die stoppen.

    > Sjoerd de Vries (corendon) gaat Jac Orie en Gerard van Velde benaderen.

    > Gerben Jorritsma (lotto-jumbo) heeft zijn contract verlengd t/m 2018.

    > Sponsors Corendon en Stressless stoppen

    > Lotto-Jumbo en Clafis gaan door t/m 2018

    > overige ploegen nog niet bekend.
  2. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Van Beek (Thom) naar Lotto-Jumbo
  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    Sjoerd de Vries, lifestyle schaatser. Die gaat toch geen contract meer krijgen neem ik aan.
  4. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Even gekeken wie er dit seizoen commercieel schaatsen. Schaatsers waar ik niet meer in zou investeren zijn: Sjoerd de Vries, Renz Rotteveel, Wouter Olde Heuvel, Jos de Vos, Lucas van Alphen, Roxanne van Hemert, Annette Gerritsen, Diane Valkenburg, Anice Das, Mayon Kuipers en Letitia de Jong. Over Jesper Hospes, Pim Schipper, Jorien Voorhuis en zelfs Stefan Groothuis, Koen Verweij en Lotte van Beek twijfel ik. Dit betekent niet dat ze voor mij moeten stoppen. Ik zou ze alleen niet opnemen in ''mijn'' commerciële ploeg, maar als ze voor een gewest gaan rijden is dat toch een prima manier om je hobby uit te oefenen.

    In navolging op de discussie van vanmiddag bij de NOS zou ik inzetten op minder ploegen, maar met gemiddeld een hoger niveau.
    Bastiaan83 en kritischkijker24 vinden dit leuk.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Margot Boer en Bob de Jong stoppen eind van dit seizoen en ik verwacht dat Stefan Groothuis dat ook gaat doen.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Sjoerd de Vries zou ik niet meer tekenen. Annette? De koek is op.. waarom twijfel je dan over Jorien? Da's toch al jaren...rond rijden in de breedte.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gezien zijn fysieke problemen denk ik dat Wouter Olde Heuvel tegen stoppen aan zit.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat denk ik eigenlijk al jaren, maar telkens heeft hij er toch weer zin in, totdat hij opnieuw geblesseerd is.
  9. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Het is toch ongelooflijk dat Sven alle schaatsers die niet of onvoldoende presteren lifestyle schaatsers noemt, terwijl de grootste lifestyle schaatsers zijn best friends Oldeheuvel en Annette zijn , ipv iedereen die hem in de weg rijdt als lifestyle schaatser te bestempelen moet onze beste Sven eens dichter bij huis kijken
    Waarom stoppen die beste mensen niet?
    Oldeheuvel ziet zijn kindje 300 dagen per jaar niet en waarom?
    Laatst bewerkt: 15 feb 2016
    De Keizer vindt dit leuk.
  10. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Dat is idd een gros aan lifestyle schaatsers die onvoldoende presteren en alleen maar de toppers als Sven in de weg rijden dus contract niet verlengen
    Als je bij een normale werkgever werkt wordt je contract ook niet verlengt bij niet presteren en dat zou in de sportwereld ook moeten gelden
    Het kan toch niet zo zijn dat je elk jaar tonnen binnen sleept en daarvoor niets presteert
  11. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tsuki vindt dit leuk.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Als je het zo bekijkt: Is het wel inderdaad toppunt van ironie. Svennie vindt het kennelijk om een blind eye voor z'n matties te doen.
    kritischkijker24 vindt dit leuk.
  14. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Idd ik ben Sven zijn grootste fan dat weet iedereen maar Svennie moet geen onzin praten
    Als hij 80% vd schaatsers er van beschuldigd een lifestyle schaatser te zijn die hem in de weg loopt , dan moet hij eerst eens dichter bij huis kijken
  15. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Lifestyleschaatsers zijn niet degenen die nooit op topniveau hebben geschaatst, maar diegenen die altijd op landelijk subtopniveau zijn blijven hangen en nooit veel beter zijn geworden. Bovendien moet er ook gewoon genoeg ervaring in een ploeg zitten voor jong talent om door te breken. En ervaring, dat hebben Stefan Groothuis, Diane Valkenburg, Annette Gerritsen en ja, ook Wouter Olde Heuvel, wel.

    Er zijn er maar een paar die ik op dit moment als 'lifestyleschaatser' zie: Lucas van Alphen, Renz Rotteveel, Mayon Kuipers en Sjoerd de Vries. De rest van het rijtje is of nog jong (24 jaar of jonger) of heeft elk seizoen nog altijd serieuze kans op plaatsing voor internationale wedstrijden. Michel Mulder is ook pas na z'n 25e in de wereldtop gaan presteren. Die had van jou dus ook geen contractverlenging gekregen.

    Bovendien is een deel van de lifestylesporters gewoon sparringspartner voor de echte top. Jos de Vos is op dit moment bijvoorbeeld sparringspartner voor Antoinette de Jong en Ireen Wüst bij Justlease.nl. Hetzelfde geldt voor Peter Groen bij Koopjesdrogisterij.nl en de nieuwe aanwinst Thom van Beek bij Lotto-Jumbo. Maar wie weet breken ze nog door. Ze zijn 23 of 24 jaar en kunnen zeker op allroundgebied nog jaren mee. Kijk maar naar Douwe de Vries.
    Tsuki, leenstrafan, Elina en 2 anderen vinden dit leuk.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het is Sven zelf dat met de term is gekomen. Benieuwd wie hij nou echt heeft bedoeld met die term.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik denk niet dat hij dat ooit gaat verduidelijken en bij naam gaat noemen.

    maar zolang wij niet weten waar hij precies op doelde, zullen we hem dan ook niet veroordelen op basis van wat hij bedoeld zou hebben?
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Nou, behalve de absolute toppers denk ik dat je erg hard moet zoeken om iemand te vinden die richting een ton per jaar gaat, maar dat terzijde.

    Natuurlijk moeten schaatsers ook gewoon presteren ne als elke werknemer, maar wij weten niet hoe 'presteren' gedefinieerd is in een ieders contract. Sommigen worden bijvoorbeeld binnengehaald puur als trainingsmaatje voor een topper, of puur om hun ervaring en kennis over te brengen op de jonge talenten. In die zin presteren ze wellicht (waarschijnlijk zelfs) prima, in ieder geval voldoende voor de werkgever om ze een contract aan bieden wat ze de mogelijkheid geeft fulltim als prof te leven.

    Ik zou zel ook liever minder schaatsers in de prof-teams zien, maar aan de andere kant snap ik wel wanneer teams hier en daar iemand erbij halen die nooit zelf in aanmerking (meer) komt voor toptijden of internationale wedstrijden.
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zo zie je maar weer dat het begrip "lifestyle-sporter" gewoo geen eenduidige definitie kent. Dit is jouw definitie, mijn definitie is a) iemand die wel het talent heeft voor de echte top maar nooit de inzet/wilskracht heeft getoond om daar te kmen en tevreden is met een leuk bestaan in de subtop
    b) een voormalig topper die allang daar vorbij is maar vast blijft klampen aan een topsport-betsaan en steeds maar weer contractjes krijgt (wellicht voor ervaring)

    Aangezien er geen eenduidige definitie is, is ehet eigenlijk onzin om te discussieren over wie Kramer precies bedoeld zou hebben, of wie er dan precies weg zouden moeten..
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  20. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    http://nos.nl/artikel/2001502-kramer-klaagt-over-schaatscollega-s.html

    Even er bij gepakt wat een lifestyle schaatser is : Iedereen die meneer Kramer in de weg rijdt begrijp ik ?


    Dat kan irriteren"
    Kramer vergelijkt zijn sport met andere (grote) sporten. "Ze wonen hier in Heerenveen. En zijn er heel druk mee op hun manier. Dat vind je in tennis niet. Dat vind je in het wielrennen ook niet. Er zijn er te veel niet goed genoeg", vervolgt Kramer.

    "Het gaat uiteindelijk om de mensen die prijzen winnen voor een land. Dat kunnen er natuurlijk niet veel zijn. Er kunnen er maar drie op een podium. Als wij het niveau van de afgelopen jaren willen handhaven, moeten we selecteren."

    Kramer heeft nog geen concrete suggesties. "Minder deelnemers op de NK afstanden? Nee, dat niet. Zeker niet. Maar je moet de topsport faciliteren in wat het nodig heeft. Er wordt in de wandelgangen al vaker over geklaagd, maar misschien iets minder nadrukkelijk. Dan doe ik het wel."



    Dus de mensen die voor de prijzen gaan dat zijn geen lifestyle schaatsers, alle andere dus inclusief zijn beste vriendjes Wouter en Annetje wel

Deel Deze Pagina