Fietstrainer

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door dsdevries, 27 aug 2015.

  1. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Hallo,
    Ik ga aankomend seizoen beginnen met wedstrijden schaatsen. Is een fietstrainer hierbij essentieel om warm te rijden of zijn er ook schaatsers die zonder naar wedstrijden gaan?

    Zo ja, welk type trainer kan ik dan het beste aanschaffen? Fluidtrainers of combinatie fluid/air schijnen het meest natuurgetrouw te trappen, maar zijn ook groter en zwaarder dan frictie trainers. Op dit moment komt de Kurt Kinetic Roadtrainer als beste uit de test, maar is die niet te zwaar om elke keer naar wedstrijden mee te zeulen? Zijn er mensen met ervaring op dit vlak?
    Groet,

    Daan
  2. dsdevries

    dsdevries Active Member

  3. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Op de Vechtsebanen in Utrecht heb je een paar inrijdfietsen staan en die gebruik ik meestal. Verder is het gewoon een kwestie van warmlopen, rekken, strekken, schaatsen aan en inrijden. Voor amateurs is zo'n fietstrainer dus niet noodzakelijk, vind ik.
  4. HA01761

    HA01761 Active Member

    Aan het aantal Tacxen dat rond de baan staat opgesteld kun je doorgaans vrij nauwkeurig aflezen wat het niveau van de wedstrijd is:p
    Bij een gewoon club- of baanwedstrijdje staan er meestal tussen de 0 en 2, bij regio's staan er zo 10:D

    Nee zonder gekkigheid, het is best lekker om warm te kunnen fietsen en uit te kunnen fietsen, maar je kunt ook prima gewoon lopen. Zeker als je net begint met wedstrijden schaatsen zou ik niet meteen met een racefiets+Tacx gaan slepen.

    En oh ja: als je er eentje wilt kopen, kijk eerst op Marktplaats, daar wemelt het ervan.
    Laatst bewerkt: 1 sep 2015
  5. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Aha helder, voorlopig ga ik het dus eerst eens zonder proberen. Stel dat ik er toch een wil kopen, wat voor één kan ik dan het beste nemen?

Deel Deze Pagina