Transfer topic 2015/2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door frederica, 6 feb 2015.

  1. Danou

    Danou Active Member

    Meteen een vraag beantwoord haha
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het rommelt in Kazakhstan. Sayutin is/wordt ontslagen. Klevchenya lijkt wel veilig te zijn.
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Bachanek is opgeroepen voor het nieuwe kamp. Net als Zbigniew Bródka, Sebastian Kłosiński, Piotr Michalski, Konrad Niedźwiedzki, Artur Nogal, Jan Szymański, Artur Waś en Adrian Wielgat. Puszkarski sluit later aan.
    Rob Baudoin vindt dit leuk.
  4. Danou

    Danou Active Member

    We wisten het stiekem natuurlijk al, maar de komst van van Alphen naar 4gold is nu ook in de media bevestigd
  5. Mikay

    Mikay Active Member

    Wotherspoon gaat aan de slag in Noorwegen als trainer, aldus een bericht op nrk.no. Hij gaat niet voor de nationale bond werken, maar voor de 'schaatsacademie'. Dit houdt in dat hij het schaatsen en het algemeen gaat helpen en niet 1 specifiek persoon/groep gaat trainen. Het contract is overigens nog niet helemaal rond, de laatste details moeten nog geregeld worden, maar Bøkko kijkt uit naar de samenwerking.

    http://www.nrk.no/sport/skoytestjerne-skal-trene-norske-lopere-1.12383229
    kernploegfusie vindt dit leuk.
  6. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ben blij met dit nieuws! Hoop dat de laatste details ook geregeld kunnen worden en hij echt naar Noorwegen komt! De 'schaatsacademie' waar over gesproken wordt is een commerciële ploeg in Noorwegen. Zij zorgen voor de financiëring maar Wotherspoon wil alle Noorse schaatsers inderdaad ondersteunen. Ben blij dat het in de Noorse schaatswereld nu weer echt goed lijkt te gaan zonder ruzie en gedoe over ploegen en dergelijke..
    kernploegfusie en fransvanbakel vinden dit leuk.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Vorige week heeft de Kazachse bond besloten dat Sayutin weg moest,. Klevchenya zou de hoofd coach worden van het nationale team. Het officiële ontslag besluit moest nog worden ingediend daar dit door het Ministerie van Sport zou moeten worden opgesteld. De bond heeft naar dit Ministerie een brief gestuurd met aanbevelingen voor verbetering van het team en de trainers. Een aantal schaatsers heeft geprotesteerd tegen deze voorgenomen beslissing.

    Nu heb ik net gehoord dat Sayutin toch zoals het er nu naar uit ziet terug keert als hoofd coach, zijn team kenbaar heeft gemaakt en Klevchenya lijkt te moeten vertrekken.
    Laatst bewerkt: 2 jun 2015
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Het is juni en de samenstelling van Team Stressless is nog steeds niet bekend. Ook daar gaat het er lekker professioneel aan toe. Jammer dat Haralds Silovs nooit de echte aansluiting bij de top op de langebaan heeft weten te vinden. Het leek me een jongen die dat op de 1500m toch wel in zich had.

    Of Sayutin het goed gedaan heeft in Kazachstan vind ik lastig te beoordelen. Kuzin, Krech en Aydova hebben het de afgelopen jaren voor Kazachstaanse begrippen goed gedaan. Kuzin werd zelfs wereldkampioen. Anderzijds heeft er buiten Aydova geen enkele dame ook maar enigszins kunnen aanhaken op internationaal niveau. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de heren voor de het allrounden/lange afstanden. Babenko trainde geloof ik niet onder Sayutin.
  10. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik las enkele opmerkelijke nieuwtjes op schaatsen.nl:
    - Maurizio Marchetto (59 inmiddels) traint volgend seizoen weer als vanouds de Italiaanse selectie;
    - Vadim Sayutin is volgend seizoen toch bondscoach van Kazachstan;
    - Judith Hesse (32) bevalt in oktober van haar eerste kind! Ze wil zich later toch nog plaatsen voor de spelen van 2018. Dit betekent wel dat ze al zwanger was tijdens de laatste wedstrijden van afgelopen seizoen;
    - Letitia de Jong heeft haar elleboog gebroken.
  11. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Jammer dat het afscheid van Nesbitt zo geruisloos gaat. Naast de 3 wereldtitels en Olympisch goud 1000m won ze 1 wereldtitel op de 1500m en ook de Oscar in 2012 voor haar wereldrecord op de 1000m.
    strawbale en JohnZero vinden dit leuk.
  13. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Geruisloos? Het nieuws heeft hier in NL toch wel de meeste kranten en websites bereikt.
    In Canada natuurlijk ook. CBC Sports kondigde al een dag van tevoren "belangrijk nieuws" aan en bracht het gisteren live als Breaking News.
    http://www.cbc.ca/sports/speedskati...d-skating-star-announces-retirement-1.3100049

    Ik vrees dat het vertrek van Cindy Klassen (35) wel geruisloos verloopt, terwijl die nog steeds met 2 wereldrecords de Adelskalender aanvoert. Bovendien ook in het bezit van de Oscar Mathisen Award (2006).
    Het meest recente dat ik van haar kan vinden, is dat ze iets meer dan een jaar geleden aankondigde een jaartje vrijaf te nemen.
    http://winnipeg.ctvnews.ca/cindy-kl...k-speed-skating-to-focus-on-studies-1.1830080

    Gezien het puntentotaal van Cindy houdt ze die eerste plaats op de Adelskalender nog wel even vast. Haar records op de 1500m en 3000m kunnen alleen gebroken worden in Calgary of Salt Lake City, waarbij SLC het meest voor de hand ligt.
    Daar zijn straks de eerste WorldCups in november en dat is misschien wat vroeg in het seizoen.
    Hoewel... je weet maar nooit.
    Laatst bewerkt: 5 jun 2015
  14. jaap

    jaap Active Member

    Zeker jammer dat deze Canadese schaatstoppers zo geruisloos verdwijnen. Ik zie een afscheid in stijl in een vol Thialf...........
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Babenko trainde lange tijd bij CBA en koos vorig jaar voor een soort van sabbitcal. Een aantal zaken waarmee rekening moet worden gehouden:
    - In Kazakhstan heb je maar één fatsoenlijke overdekte ijsbaan, in Astana en een fatsoenlijke buitenbaan in Almaty. Gezien de grootte van het land, is de afstand tot de ijsbaan voor velen nogal ver. Alternatieven vind je op natuurijsbanen zoals bijvoorbeeld in Petropavlovsk. Krech en Babenko hebben daar afgelopen seizoen een clinic georganiseerd. Kuntschaatsen en ijshocky is ontzettend populair op de ijsbaan in Astana.
    - Er zijn ook nog eigen trainers. Er is niet een systeem zoals Nederland dat je een Jong Oranje hebt oid. Als je goed genoeg ben, kom je in het nationaal team van Sayutin, ben je niet goed genoeg dan kom je daar niet. Er is niet echt een geijkte weg hoe je daar terecht kan komen. Begin 2014 was overigens al de conclusie dat er niemand na deze generatie is. Sizova is wel een dame in opkomst trouwens. Overigens, in Polen heb je nu een juniorenploeg waardoor je iets meer aanwas gaat krijgen.

    Wat ik verder echt belachelijk vind (even los van of Sayutin het overal goed doet of niet) is dat de Kazachse bond in hun brief heeft geschreven dat het allemaal aan Sayutin te wijten is hoe het seizoen van Kuzin is verlopen en concluderen dat het zijn schuld is dat Kuzin de worldcupfinale niet heeft gereden. Uh ja, Sayutin is namelijk in z'n vrije tijd ook nog tandarts en had eigenlijk Kuzin z'n verstandskiezen eruit moeten trekken. Kuzin had namelijk tandpijn tijdens de worldcupfinale.

    Overigens, grappig dat schaatsen.nl altijd pas bericht over Sayutin en research doet nadat ik hier gepost hebt... :)
    strawbale, Tsuki, ZeeKoei en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nieuws uit Polen! Ik begin zicht te krijgen op de verschillende teams. Eerder postte ik al de mannen maar even voor de volledigheid neem ik die ook mee. De trainingskampen zijn namelijk begonnen en je mocht alleen deelnemen als je ook onder contract zou komen te staan van de Poolse bond. Of iedereen heeft getekend, weet ik niet.

    Heren - onder Kmiecik

    Marcin Bachanek
    Zbigniew Bródka
    Sebastian Kłosiński
    Piotr Michalski
    Konrad Niedźwiedzki
    Artur Nogal
    Piotr Puskarki
    Jan Szymański
    Artur Waś
    Adrian Wielgat

    Gestopt: Roland Cieslak
    Zoals bekend een transformatie naar een Tsjech: Sebastian Druszkiewicz.

    Dames - onder Niedzwiedzki
    Magdalena Czyszczoń
    Angelina Fudalej
    Aleksandra Goss
    Katarzyna Woźniak
    Urzula Włodarczyk

    Natalia Czerwonka zal in de zomer worden toegevoegd aan dit team, ze zal dan weer meetrainen en meedraaien met de trainingskampen.
    Luiza Zlotkowska was vanuit Polen naar een forum in Peru vanuit het IOC. Zij sloot uiteindelijk niet aan bij het damestrainingskamp maar bij het mannentrainingskamp (kan meerdere redenen hebben, ze kwam uit Peru terug toen het trainingskamp van de vrouwen al halverwege was en de mannen net begon. Zlotkowska kiest er echter vaker apart te trainen, zo traint ze ook al tijden onder Mazur.
    Katarzyna Bachleda Curus verwacht haar tweede kind deze zomer (jongetje)

    Gemengd/Junioren/Neo's - onder Mazur*
    Sut Wojciech
    Domański Michał
    Ostaszewski Michał
    Puszkarski Aleksander
    Kapruziak Aleksandra
    *Mazur doet meestal de junioren. Maar aantal zijn Neo's. Dit lijkt een soort opleidngsploegje te zijn voor betere schaatsers die niet in de hoofdteams kunnen.
    Tsuki vindt dit leuk.
  17. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    @Lisan betekent dit dat Artur Was weer bij het Poolse team traint en dus de schaatsacademie van Inzell verlaat?
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ja, ik dacht dat dat al bekend was. Daardoor keert hij terug naar Polen. Wat wellicht weer positief is voor de sprinters Nogal en Michalski om met z'n klasbak te mogen trainen.
  19. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    De Wit-Russische schaatsers werken samen met Team Frysk uit Friesland. Eind juni komen de Wit-Russische schaatsers naar Leeuwarden voor een trainingskamp. In Augustus gaan de schaatsers van Team Frysk naar Minsk (zomer ijs).
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

Deel Deze Pagina