Wereldranglijst schaatsers laaglandbanen

Discussie in 'Lange baan' gestart door trabbie, 12 feb 2015.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Daarnaast is de enige buitenlander in de lijst van de 10 die nog actief is, de Olympische Kampioen Lee. We weten allemaal dat die zich nu (met succes, trouwens) richt op de mass-start. Dat Hedrick en Ervik inderdaad een mooi niveau haalden is mooi, maar maakt de 10 van nu niet internationaler. Bij de 5 speelt dit natuurlijk ook, inderdaad.
  2. trabbie

    trabbie Active Member

    Als aanvulling op de lijsten per afstand, kan er ook een adelskalender gemaakt worden op basis van tijden op alle banen met uitzondering van Salt Lake City en Calgary (LPR) en de plaats op de ranglijst en puntentotaal voor algemene adelskalender (PR).

    Vrouwen
    adelskalender V.png



    Mannen
    adelskalender M.png
    ZeeKoei, fudd, LeeMoZovski en 5 anderen vinden dit leuk.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Mooie lijsten. Geeft stiekem een beter beeld van de beste allrounders dan de Adelskalendern. Er wordt immers veel vaker laagland dan hoogland gereden.

    Opvallend:
    - Het enorme verschil tussen pr en lpr bij Klassen. Veel groter dan bij wie ook.
    - Carlijn Achtereekte in de top 10 en derde Nederlandse. Wie had dat verwacht. Dat voor iemand die nooit een internationaal allround toernooi heeft gereden, zelfs geen WK junioren. Dat geldt grappig genoeg ook voor de tweede Nederlandse: Ter Mors.
    - Sprinter Wennemars beter op de laaglandlijst. Stayers als Uytdehaage en De Jong beter hoogland. Daar gaan alle theorieën.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  4. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Dat komt omdat Wennemars nooit een 10 km heeft gereden op hoogland.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ter Mors heeft natuurlijk gewoon weinig gelangebaand, voor Achtereekte geldt vooralsnog een beetje dat ze hard uit haar slof kan schieten, maar je moet vaak twee of drie keer hard rijden om een grote prijs te winnen. Als WK-zilver achter een tot het uiterste gedwongen Martina Sábliková geen grote prijs is dan.

    Als je toch Ter Mors en Achtereekte in één zin noemt, ze hebben allebei redelijk recent tijdens een decemberwereldbeker in Berlijn vanuit de B-groep de winnares van de A-groep op tijd verslagen. Twee keer was die verslagen winnares Ireen Wüst ook, en twee keer was er hetzelfde interviewtje van Bertje M. Ter Mors deed het tijdens een 1500 meter en Achtereekte deed het tijdens een 3000 meter maar er zit wel een soort van symmetrie in.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Achtereekte was goed op het WK, maar het verschil was nog gewoon 2 sec. Is niet zoals in Richmond toen ze Becker met slechts 0,4 sec versloeg. Voor de rest heb je helemaal gelijk..

Deel Deze Pagina