Natuurijs Oostenrijk alternatief Weissensee

Discussie in 'IJs' gestart door Schaatserben, 7 jan 2013.

  1. Petra 956

    Petra 956 New Member

    Mijn vriend wil heel graag op wintersport om te skieen, maar helaas geef ik daar helemaal niets om.
    Schaatsen vind ik wel erg leuk.
    Wij zijn nu aan het kijken naar de reizen naar de Weissensee (anwb ofzo) zodat ik kan gaan schaatsen en mijn vriend kan gaan skieen.
    Maar om elke dag vanuit de Weissensee naar skiegebied Nassfeld te moeten rijden (of met de shuttlebus) is misschien ook niet handig.
    Ik ben daarom aan het kijken of er nog andere lokaties zijn, waar geschaatst kan worden.
    Weet iemand of de Zeller see al bevroren is?
    Dan zouden we wat meer in een skigebied zitten.
    Of zijn er nog andere gebieden, waar je skieen en schaatsen kunt combineren?
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    hmm, dit bericht van vorig jaar is erg interessant, maar helaas zijn ze daar dit jaar precies totaan het begin van mijn voorjaarsvakantie. Jammer.

    Wie heeft er ervaring mee om buiten de AEW-periode naar de Weissensee te gaan, op eigen houtje? Is dat goed te doen? Ik heb niet zo'n zin om in mijn uppie op dat meer te staan. Ik krijg de indruk (via google) dat het prima kan. Hoor graag ervaringen van anderen.
  3. De stoemp

    De stoemp Member

    Ik zie op de webcam heel vaak mensen schaatsen buiten de tochten om. Paar bidonnetjes ergens verstoppen langs de kant en wat voeding in een tasje. Lijkt me een prima optie.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    Nou, kort verslagje: ben 2 dagen bij de Weissensee geweest. Beide dagen 50km geschaatst (GPS zegt 51 en 52). De eerste dag had er iets meer in gezeten als ik geen blaren had gekregen, maar heel veel meer zal het niet geweest zijn. Ijskwaliteit werd te slecht (lees: te veel dooi). Tweede dag begon met super fantastisch ijs ('s nachts allemaal weer aangevroren). Maarja, ook toen ging het weer dooien.

    Was ook goed te zien:
    's ochtends veel mensen op het (goede) ijs. Rond lunchtijd vertrok bijna iedereen. 's Middags ging men skiën (tsja, daar heb ik dan weer niks mee)

    Toen ik van huis vertrok stond er op de site nog dat ze een rondje van 12,5 km hadden. Toen ik aankwam stond er dat door sneeuw+dooi er slechts een rondje van 3,6km gemaakt kont worden en dat bleek in de praktijk slechts 2km te zijn.

    Al met al veel minder geschaatst dan ik had gehoopt. Volgend jaar weer naar Zweden, daar is meer ijszekerheid.

    Klinkt misschien wel negatief nu, maar ik heb een prima trip gehad. En die 100km die ik gemaakt heb waren heerlijk!
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  5. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Je moet maar zo denken dat als je thuis was gebleven je niet op natuurijs had kunnen schaatsen.
    Die paar uur die er door een man of drie op zaterdagochtend drie weken geleden op het Ganzenven is gereden was ook alles deze winter.
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    true, zo zie ik het ook. Het was ook op de Weissensee niet zo veel als ik gehoopt had, maar meer dan thuis. En toch 100km genoten hoor :)

Deel Deze Pagina