Wedstrijden november 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 29 okt 2014.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    zit er in de wereldbeker eigenlijk een maximum aan het aantal deelnemende landen op de TP? Of gaan ze daar ook een B-groep maken?
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Bij junioren WC in Calgary 4.07 van een Japanse (Sakai), 3.44 van een Japanner (Ichinohe), en 1.10 van een andere Japanner (Yamada). Mooie tijden.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat hebben ze nog nooit gedaan. Maximum van de laatste 4 jaar is 14 teams bij de heren en 12 bij de dames bij de eerste World Cup vorig seizoen. Ooit (november/december 2005) waren het er 23 resp. 17.
  4. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Kanttekening: in 2005/2006 mochten landen 2 ploegen naar elke wereldbekerwedstrijd sturen.
    Vidondo niet gefinisht op de 1500 meter in Inzell :( Terebesi zit al vrij dicht op de limiet.
    Jong Oranje doet het goed, ook Kant en Hamers waar ik niet veel van verwachtte. Cnossen ook goed, Markus en Adegeest minder.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    weet ik, maar ik vroeg me af of het maximum gewoon nog nooit gehaald is of dat daar geen regels voor zijn. Ik vermoed (en hoop) het laatste
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De schaatsers moeten wel aan een limiet voldoen, 1500 of 3/5 km meen ik.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    ja, die regel kende ik
  8. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Ondertussen heeft Bøkko, nog altijd in Calgary, zijn eerste 1500 van het seizoen gereden
    1 Håvard Bøkko 1.46,32
    2 Jamie Gregg 1.47,44
    3 Stefan Waples 1.48,36
    4 Simen Spieler Nilsen 1.48,453

    1000
    1 Jamie Gregg 1.09,07
    2 Håvard Bøkko 1.09,76
    7 Simen Spieler Nilsen 1.11,64

    500
    1 Jamie Gregg 34,77
    4 Simen Spieler Nilsen 36,09
    10 Håvard Bøkko 36,75
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En nog een aantal nationale records bij de Wit-Russische allroundkampioenschappen in Minsk. Eén voor Zujeva op de 5000m. Zij lijkt Mikhajlova nu duidelijk voorbijgestreefd.

    En twee Estse records op de 500 en 1500m voor Marten Liiv. We hadden ze nog niet gezien dit seizoen, de Estse mannen, maar ze zijn dus duidelijk in vorm. En ook onder de 1.57, dus ook startgerechtigd op de massastart.
    LeeMoZovski, Eagle en leenstrafan vinden dit leuk.
  10. Die Zueva is nog best interessant. Ze heeft haar 3km pr dit weekend met 5 seconden verbeterd naar 4.17. Een baanrecord in Minsk en dat is natuurlijk geen supersnelle baan. Ter vergelijking, Mihkailova's nationale record staat op 4.16 op SLC. Dat NR op de 5km was ook lang niet slecht. 7.26. Benieuwd wat ze kan doen. Die 4.17 is genoeg om toegang tot de World Cups te bieden.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De baan van Minsk is wel een hele moderne baan, maar gewoon tot nu toe nog niet bezocht door grote internationale wedstrijden voor senioren. Misschien heeft het te maken met de politieke situatie en dat er een foute dictator huist, maar als we ook naar Rusland en China gaan moet Wit-Rusland toch niet zo'n probleem zijn.

    Twee jaar terug waren de junioren wel in Minsk en de winnaars waren toen driemaal Vanessa Bittner (39,58, 39,90, 1.20,37), tweemaal Reina Anema (2.03,67, 4.17,94) en Ineke Dedden op de massastart; tweemaal Darsil Essamambo (36,74, 36,65), tweemaal Kai Verbij (1.12,07, 1.51,12), Simen Spieler Nilsen (3.54,23) en Gerben Jorritsma op de massastart. Enige voorspellende waarde voor dit seizoen had die wedstrijd blijkbaar wel.

    Volgend seizoen de EK op Minsk en dan zullen we zien wat de baan echt waard is.
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Femke Beuling (C2) 40.19 in Heerenveen. Dat is heel snel op die leeftijd.
  13. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    :eek:
    Zo snel had ik haar nog niet verwacht.

    Zij moet de komende jaren goed worden begeleid, niet overtraind raken. Slechts in dat geval kan ze iemand worden die Wüst, Van Gennip en Keulen-Deelstra kan evenaren, of zelfs overtreffen. Heeft Jong Oranje eigenlijk een minimumleeftijd?
  14. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Tjonge, ik kijk even 1 dag niet naar de uitslagen en plots maken allerlei interessante schaatsers uit kleine schaatstlanden zeer fijne sprongen.

    Zueva is al genoemd. Wint ze toch zomaar even ergens in november het Nationaal Allround kampioenschap waar ik nog zo naar uitkeek. Jammer dat Mikhailova zich terug trok, maar die voelde de bui na de 3000 meter denk ik al hangen. Die 7.26 van Zueva vind ik misschien nog wel het beste. Afgelopen maart reed ze immers nog een PR van 7.45. Ik heb geen idee waarom Marina nu juist dit seizoen plots zo hard vooruit gaat, maar wat maakt het uit? Ze is er en dat biedt weer nieuwe hoop.

    Wat te denken van de Est Martin Liiv? Het leuke aan de Esten is dat ze met een bescheiden golfje komen. En vooralsnog lijkt de jongste Liiv de beste papieren te hebben. Hij zit met die 37.45 nu binnen een tel van de WB limiet. Het mooie is dat hij nog twee jaar junior is en dus nog tijd heeft om richting de limieten te rijden. Saskia Alusalu leek het in haar laatste junioren jaren ook net niet te gaan redden, maar die reed uiteindelijk in haar eerste senioren jaar ook eindelijk die 3 kilometer limiet. Zoiets moet Liiv ook kunnen op de drie kortere afstanden. Van de ontwikkeling van de jonge Oostenrijker Armin Hager heb ik in ieder geval geleerd dat geduld een schone zaak is.

    Tot slot heb ik zojuist ook stomverbaasd de twee nieuwe 500 meter records van India gezien. De 44.59 van Shruti Kotwal is plots een flinke verbetering en die tijd begint nu toch heel langzaam ergens op te lijken. Nee dan Stephen Paul Kilari, die maakt in 2 dagen van 39.24 via tussenstopje 38.81 gewoon een Jonathan Edwards achtige reuzensprong naar 37.98. Ik weet dat het Calgary is, maar toch. Daar zit zo te zien nog heel wat rek in. We gaan het toch niet meemaken dat deze jongen in de niet zo heel verre toekomst nog een 36'er gaat rijden? Ik weet niet wat zijn doelen of dromen zijn, maar als ik hem was zou ik er zo langzamerhand maar eens in gaan geloven.
    proeme vindt dit leuk.
  15. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    De baan kan opzich best snel zijn!! Verder een echt super mooi complex!!! Alleen t nadeel is voor het EK dat alleen aan een zijde publiek kan zitten. Maar misschien komt daar een oplossing voor.
    Om in Wit-Rusland te komen is echt geen probleem...het is juist makkelijker dan Rusland. Verder is Minsk ook een hele moderne stad..en vrij goedkoop.
    fransvanbakel en leenstrafan vinden dit leuk.
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Komend weekend vooral juniorenraces op de agenda: de Zilveren Schaats in Kolomna, De Pinguraces in Seinäjoki, de Memorial Benini-Ravelli (wie dat ook zijn moge) in Baselga di Pine en zelfs een heuse interland in Hoorn.
    De Noren rijden nog een Wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Hamar.

    Meest opmerkelijke wedstrijd is de Canada Cup. Voor het eerst wordt er namelijk een grote nationale wedstrijd gehouden op de tweede overdekte baan in Canada, die van Fort St. John.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  17. Elina

    Elina Well-Known Member

    leenstrafan vindt dit leuk.
  18. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Is lotte alweer hersteld van dr afgescheurde knieband?
    Dat is snel , benieuwd hoe ze het zal doen
  19. Elina

    Elina Well-Known Member

  20. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Ik heb de rit van Lotte gezien. Zag er niet verkeerd uit, alleen nog niet zo krachtig en gefinetuned als we van haar gewend waren in het Olympisch seizoen.

Deel Deze Pagina