Team GB

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 1 okt 2014.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

    @Eagle plaatste in het topic 'Wedstrijden zomer 2014' het nieuws dat Ellia Smeding 2 NR heeft gereden voor GB. Ik herrinnerde me dat er in het voorjaar nieuws was dat de Britten schaatssucces willen.
    Zie: http://nos.nl/l/617009

    In dit artikel ging het alleen nog maar over Sam Airey, die afgelopen seizoen al de Viking Race reed voor GB. Volgens de site van de Britse schaatsbond bestaat het team voor 2014/2015 uit 4 rijders.

    Team GB
    Nederlandse Britten/ Britse Nederlanders:
    Ellia Smeding 16/3 1998 LB2. Friese talent groep.
    Cornelius Kersten 19/7 1994 MN1. RTC Haarlem
    Samuel Airey 3/1 1999 MB1. Schaatstalent ZH

    Schotland:
    Scott Anderson 18/6 1989 Kia Speedskating Academy?

    Blijkbaar was er afgelopen weekend een introductie trainingskamp in Inzell.
    Misschien volgen er binnenkort wel meer Britse schaatstijden.

    Meer info:
    http://www.iceskating.org.uk/node/6294
    https://www.facebook.com/UkLongtrackSpeedSkating

    Op naar Korea 2018!
    ZeeKoei en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    volgens die facebook-pagina is dat introductieweekend pas op 1&2 november.
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Het is me toch wat. Worden er op een maandag in september zomaar even twee 35 jaar oude Britse records uit de boeken gereden.
    Dat noem ik een "wonderful surprise".

    Ik moet zeggen dat ik een tikkeltje "teleurgesteld" was toen ik las dat het gaat om een Nederlands meisje met Britse ouders. Ik hoopte meer op een shorttrackster, inliner of nog zo'n avonturier uit het beachvolleybal die meteen veelbelovend met 45,5 debuteerde. Maar deze Ellia Smeding - wel een mooie naam - staat al in de archieven vanaf 11 januari 2010. Ik vrees dus een beetje dat de Spelen van 2018 voor haar onhaalbaar zullen blijken. Maar dat neemt niet weg dat ik haar vanaf nu natuurlijk "nauwlettend ga volgen". Samuel Airey is me vreemd genoeg nog nooit opgevallen. Echt bizar! Hoewel zijn tijden weer net iets leuker op het scherm staan. Ik zie bijvoorbeeld dat ie bij de Viking Race nog niet eens zo heel ver achter een tamelijk talentvolle Oostenrijker als Stefan Haan zat. Wie weet ....

    Scott Anderson zit met een beetje goede wil al wel redelijk in de buurt van de limieten, maar de Spelen halen lijkt me ook voor hem niet al te makkelijk. Alhoewel... nog twee seizoenen de progressie die hij vorig seizoen maakte en ...

    Dan staat Cornelius Kersten - klinkt echt meeeeega Brits - nog het verste. Zijn 37.13, 1.13.17, 1.53.83 en 7.14.86 gaan de Britten ook niet meteen op de schaatskaart zetten. Maar zo heel ver van een of andere limiet, zit het ook niet. En iemand moet de eerste zijn. Om groot te worden, moet je toch eerst klein beginnen. In Estland en Denemarken begon het een paar jaar terug ook klein. Maar daar rijden nu toch her en der wel wat jonge mensen met mogelijkheden. Everything is possible! Er zit in ieder geval beweging in. Bij de dames zelfs voor het eerst in 35 jaar. Go Ellia !!!

    Leuk !
    leenstrafan vindt dit leuk.
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ha, maar de eerste limiet is al binnen, hoor. Kersten heeft vorig seizoen onder de 1.57 gereden, en dat betekent dat hij mee mag doen op de massa-start in de Wereldbeker. Als hij dit seizoen al voor de UK mag uitkomen; dat weet ik niet.

    En gezien zijn sprintvermogen, lijkt het me iemand die misschien wel zich gaat mengen in de eerste tussensprint. met een beetje mazzel ligt de weg naar een WK Afstanden dan ook open.

    Wel mooi dat een van de oudste schaatslanden terugkeert. Het is immers dit seizoen precies 130 jaar geleden dat voor het eerst een internationale wedstrijd in Nederland werd georganiseerd. Op 28 januari 1885 op de Grote Wielen in Leeuwarden. Helaas dooide het hard, waardoor de grote buitenlanders niet wilden starten (of te veel geld vroegen), maar de Britten George Smart, S.S. Burlingham en Charles Goodman Tebbutt reden wel op de mijl. Zij waren de eerste buitenlanders op Nederlands ijs. De overwinning ging overigens naar Pieter Bruinsma.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  5. gerardg

    gerardg Member

    Ik zie op de Inzell website dat komende zondag tijdens de Frillensee Cup een blik Britten wordt opengetrokken: 9 vrouwen van pupil tot 45 jaar veteranen, incl. Ellia Smeding, en 15 mannen, evenzo in leeftijd gevarieerd, waaronder Samuel Airey en veteraan Graig McNicoll. Cornelius Kersten staat nog als NL-deelnemer genoteerd. Alleen van Smeding, Anderson en Airey staan PR´s genoteerd. Leuk.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Je strooit wel met bijzonder leuk nieuws deze week. Eerst dat fijne bericht over de schijnbaar goed getrainde en ambitieuze Chilenen. En nu dit fijne nieuwtje. Het zijn potjandikkeme zeer fijne post-olympische dagen. Een Belgisch Kampioenschap met heel veel deelnemers, een dappere Spanjaard die het heel aardig doet, schaatsers uit India die heel voorzichtig aan de weg timmeren, een nieuwe inline bom uit Nieuw-Zeeland die serieus komt snuffelen, steeds meer jonge Denen die op de langebaan verschijnen en nu zomaar ineens 24 (!!!) Britten die rondjes gaan rijden. Er kruipen zo toch aardig wat schaatsers uit gaten waar nagenoeg nooit iets vandaan kwam. Zeer interessant !!!
    Svenfan1 vindt dit leuk.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En dat na de angst dat andere landen weg zouden lopen na de afgelopen OS. Het lijkt er op dat ze eerder denken een relatief makkelijke route naar Olympisch succes te hebben gevonden.
  8. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Mijn excuses voor mijn "aanval" op jouw enthousiasme: dat Britten mee gaan doen aan een wedstrijd in Inzell zegt vrij weinig, misschien zelfs helemaal niets. Inzell is geen baan met honderden recreanten op het publieksuur buiten de herfstvakanties. Er worden uren gereserveerd voor de internationale topsporters, de nationale ploegen en de regioploegen. Daarnaast blijven er nog voldoende uren voor (test)wedstrijden. In Inzell is deelname aan bepaalde wedstrijden erg laagdrempelig: als je je inschrijft en betaalt, mag je meedoen.

    Maar misschien valt het mee en rollen er fantastische tijden uit bij een aantal Britten. Wel leuk natuurlijk dat er een hele groep Britse schaatsers op trainingskamp is Inzell. Dan zijn het op z'n minst fanatieke liefhebbers.
  9. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Voor de liefhebbers, de Kia schaatsacademy heeft op FB een bericht hierover gepost incl fotos. Het was blijbaar een samenwerking net de UK bond


    www.passion-for-skating.com
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De tijden uit Inzell vallen me niet mee. Ongetwijfeld zijn dit dames en heren/jongens en meisjes die nog nooit schaatsen hebben aangehad en is het aantal Britse dames dat ooit een langebaanwedstrijd heeft gereden nu verdubbeld (van 8 naar 16, de eerste stamt uit 1901). Maar op de al een tijdje aanmodderende Anderson en de Nederlander Airey na, zijn de herentijden niet goed genoeg voor een plaats in de Britse top-50 aller tijden. Het ploegje Britten dat naar Noorwegen trok om zich voor te bereiden op de OS van 1952 reed daar op natuurijs beduidend sneller, om maar wat te noemen. Er reden in dat jaar (files Preben Petersen) Britten op reeds lang vergeten banen als Lillehammer (23 dec 1951), Oslo Jordal (5/6 januari), Östersund, SWE (6 januari) Vinstra (9 januari), Oslo Bislett (19/20 januari), Trondheim (19/20 januari), Vikersund (26/27 januari), Stange (28 januari), Steinkjer (30 januari, voor 4000 toeschouwers), Oslo Bislett (2/3 februari), Östersund,SWE (2/3 februari, EK allround), Trondheim (5/6 februari), Hamar Stadion (7 februari, GBR-Olympische Trials), Hamar Stadion (9/10 februari, interland), Oslo Bislett (16/19 februari, Olympische Spelen), Hamar Stadion (1/2 maart, WK Allround), Drammen (4 maart), Tønsberg (5/6 maart), Trondheim (8/9 maart), Mo i Rana (11/12 maart).
    En geen gezeur over een druk programma, hoor....
  11. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Enkele van de dames heb ik vooraf gecheckt. En die hadden wel degelijk eerder schaatsen aan. Mevrouw Ippilito was een kunstrijdster dacht ik. En de twee 'snelste' dames Clark en Cooper hebben geloof ik vrij veel Britse shorttrack ervaring. De snelste man Vincent Henry is een inliner. En zijn 47.06 kan met enige fantasie misschien ooit ergens toe leiden. Maar dan moet je ongeveer drie keer zo groot zijn als Roald Dahl. Of nee, drie keer zo groot als zijn Grote Vriendelijke Reus. Verder zijn Peter Riches (13) en Theo Collins (11) natuurlijk nog bitter jong.

    Natuurlijk vallen de tijden niet mee. En misschien komt er niks van. Maar er was - of is - enige beweging en dat is nog altijd beter dan niks, niks, niks. Okay, het is dan allemaal misschien niets vergeleken met de tijden van weleer. Maar ja, die glorieuze tijden van het schaatsen liggen ver achter ons. Ik ben liever vaak positief en soms even teleurgesteld dan andersom.
  12. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    ZeeKoei en Tsuki vinden dit leuk.
  13. Tsuki

    Tsuki Active Member

    1.08 op de 500m met "overstappen" in de bocht als jouw schaatsleven nog maar 3,5 uur heeft geduurd: ik zou er voor hebben getekend!

    Het verhaal vanuit het Britse kamp is weer een goed voorbeeld van hoe mooi verhalen áchter de tijden kunnen zijn.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Deze dame reed onlangs in Berlijn de inline marathon in een zeer nette 1.23. In London zit een grote groep inliners. De toppers hiervan rijden 1.11 op de marathon.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Er is nu ook een video over het team.

    Tsuki vindt dit leuk.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    leuk om te zien!
  17. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ellia Smeding reed afgelopen zondag 1.29,60 en 44,64. 2x NR.
    Op de 500m en 1000m mag ze meedoen aan de junioren wereldbekers!
    Tsuki vindt dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Groot-Brittannië heeft blijkbaar nog wel iets van een schaatstraditie, zie hier.

    Het is betaald, dus blijkbaar hebben de Britten er ook nog wel wat voor over. En een aantal prachtige locaties...
    Laatst bewerkt: 11 dec 2014
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

Deel Deze Pagina