Raps V8 of Maple Blizzard onderstel

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Joery, 29 okt 2014.

  1. Joery

    Joery New Member

    Ik ben van plan binnenkort de overstap te maken naar klapschaatsen en wilde voor de Raps Buzzard schoen gaan met als ijzer de Raps V8 of de Maple Blizzard (ongeveer zelfde prijssegment). Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en voorkeur en hoor ook graag wat de verschillen zijn tussen deze twee onderstellen.
    (als jullie een ander onderstel aanraden hoor ik het ook graag)
  2. Glide-Ahead

    Glide-Ahead Active Member

    Hey Joery,

    Een belangrijk verschil tussen de Blizzard en de V8 is dat laatste voor zover ik weet 'carve' heeft. Dit betekent dat het mes in het midden dunner is dan aan de uiteinden, met geleidelijk verloop. Brengt vooral flinke kopzorgen aan schaatsen slijpers (je hebt een speciaal slijp apparaat nodig om ze te kunnen slijpen), maar je schijnt er wel mee te kunnen schaatsen.

    Ik zou je van die 2 dan ook de Blizzard aan willen raden.

    Een ander onderstel waar je naar zou kunnen kijken is het EVO aluminium klaponderstel, zit in hetzelfde prijssegment (www.evoskate.nl). EVO is een veelbelovend nieuw schaats en skeeler merk. Hun schoenen kan ik je trouwens ook aanraden.
    Tevens zeg ik tegen iedereen die nieuwe schaatsen zoekt om eens de Viking Nagano Silver te bekijken, nieuwe voordelige klapschaats van Viking, net op de markt maar nog niet op hun website.
  3. Joery

    Joery New Member

    Bedankt voor de info. Ik heb t nog even nagekeken, maar de V8 heeft geen carve (dit waren de V10 en V12). Ik zal de EVO en Viking Silver ook bekijken.
    Zijn er mensen die ervaring met het Raps V8 onderstel hebben?
  4. Glide-Ahead

    Glide-Ahead Active Member

    Wat ik je verder nog kan vertellen is dat de onderstellen van Raps bekend staan als erg stijf. Zoek daarbij ook eens op het forum, er zal vast wel gesproken zijn over het V8 onderstel. :)
  5. BP

    BP Active Member

    De rij-eigenschappen van de Maple Blizzard zijn veel beter. Het is maar net wat voor schaatser je bent of je daar behoefte aan hebt natuurlijk want de Raps is wel een erg sterke schaats die voor toerrijders prima kan voldoen. Maar als je technisch goed wil (leren) rijden is de Blizzard prettiger.

Deel Deze Pagina