Transfer topic 2014/2015 en nieuwe schaatsploegen

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 5 mrt 2014.

  1. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Volgens mij is het niet de media die lekt maar de bron, die moet bepaalde informatie naar de media hebben doorgelekt die het vervolgens gewoon publiceert, daar is het de media voor, die doen over het algemeen niet aan geheimhouding, dat weet iedereen ook de sporters/managers etc.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    De FC knudde hierover is iig erg leuk:
    http://www.nusport.nl/cartoon/fc-knudde/22-07-14/1003137.html

    Ik vind het wel een mooie ontwikkeling, zowel voor het wielrennen als het schaatsen waar de sponsoren niet voor het oprapen liggen. Ben wel benieuwd of Mollema en Boom nog steeds naar het buitenland vertrekken als Lotto idd de Belkin ploeg overneemt. Ik hoop trouwens dat het Lotto-Roompot wordt, dan moeten we vooral naar het Franse commentaar tijdens de Tour luisteren, dat wordt smullen met hun uitspraak.:D
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat ik wilde typen was "als de media het publiceert" of "als iemand het naar de media lekt" maar het werd een vreemde combinatie van beiden.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ondertussen is Sablikova naar de 2e plaats in de eindstand van de Tour de Feminin gereden, toch geen kleine dameskoers (al valt het deelnemersveld de laatste jaren wel tegen, het is ook tegelijk met de Giro). Een aanwinst voor de damesafdeling van deze ploeg?
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het is de Tour Feminin van Tsjechië hè, die met 2.2 inderdaad niet tot de belangrijkste rittenkoersen voor de dames behoort (o.a. de Giro Donne en de Holland Ladies Tour in september zijn 2.1). Sáblíková had haar tweede plaats in het klassement vooral te danken aan de tijdrit van zo'n 18 kilometer die ze won.

    Overigens is het verschil tussen mannen- en vrouwenwielrennen op internet enorm, het is echt moeilijk om goede gedetailleerde informatie te vinden over dameskoersen.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    In elk geval wat betreft de damesploeg: team Activia blijft ook binnen het team.
  7. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ik wist niet in welk topic ik het moest plaatsen, maar hier een interview uit de telegraaf met Ireen over o.a. de nieuwe ploeg. Misschien dat een aantal het wel interessant vind om te lezen :)


    do 31 jul 2014, 05:30
    Ireen Wüst heeft bij Team Continu automatische piloot uitgeschakeld
    Doorstart in Tirol

    Frank Woestenburg
    SEEFELD - Ze kan niet ontkennen dat het ‘even wennen’ was. Werken met een nieuwe coach (Marianne Timmer) in een nieuwe ploeg (Team Continu) met nieuwe gewoonten. Zo moet Ireen Wüst tijdens het trainingskamp van haar ploeg in het Oostenrijkse Seedorf een hotelkamer delen. Niet met één, maar met twee ploeggenotes. Bij TVM was zoiets ‘not done’. Maar Wüst maakt er geen punt van.

    „Ik was iets meer privacy gewend, dat is waar. En als je met thuis wilt bellen, moet je soms eerst een rustig plekje opzoeken. Dat kan lastig zijn, maar je krijgt er ook veel leuke momenten voor terug. Zeker in de zomer vind ik het wel gezellig juist”, bekent Wüst, die in het hotel in Tirol is ingedeeld met Jorien Voorhuis en de Japanse Nao Kodaira. „Maar straks in het wedstrijdseizoen, als het er echt om gaat, hebben we wel gewoon onze eigen kamer.”

    Het is daarnaast voor het eerst dat ze deel uitmaakt van een nagenoeg volledige vrouwenploeg. De enige mannen zijn de assistent-coaches Gianni Romme en Floor van Leeuwen en fysiotherapeut Sjoerd Kielstra. Bij TVM waren de mannen juist ver in de meerderheid. Lachend: „Ach, het zorgt voor andere gespreksonderwerpen. En er wordt iets langer nagetafeld.”

    Sinds de Spelen van Sotsji geldt Wüst (28) als de meest succesvolle olympische sporter in de Nederlandse geschiedenis (vier keer goud, drie keer zilver, één keer brons). Al haar grote successen behaalde ze onder leiding van coach Gerard Kemkers. „Ik woonde negen jaar lang in de schema’s van Gerard en in de structuur van TVM, maar ik moet zeggen dat ik me vanaf het begin op mijn gemak heb gevoeld bij Continu.”

    De geboren Brabantse noemt de aanpak van Timmer en Romme mentaal verfrissend. Zeker aan het begin van weer een vierjarige olympische cyclus is ze, zoals ze het zelf zegt, blij dat ze nieuwe prikkels heeft gevonden. Ook op trainingstechnisch vlak. „De automatische piloot staat uitgeschakeld.”

    Dan: „Het is niet slechter of beter, maar vooral anders. Een nieuwe aanpak biedt nieuwe kansen, schept nieuwe mogelijkheden. De schema’s van Marianne en Gianni zijn totaal onvergelijkbaar met wat ik gewend was. Ik merk dat andere spieren van mijn lichaam worden geprikkeld. In eerste instantie had ik niet het idee dat ik zoiets nodig had, maar ik merk dat ik er heel goed op reageer en dat is leuk. Verder word ik geconfronteerd met oefeningen die ik nog nooit in mijn leven had gedaan. Zoals over horden springen tijdens een sprinttraining. In het begin ging dat voor geen meter en daar baalde ik enorm van, maar daarna boekte ik snel vooruitgang. Zoiets motiveert enorm.""

    Angst voor het onbekende heeft ze niet gekend, benadrukt ze. Ook niet na het beste jaar uit haar carrière. „Het is juist leuk om het de laatste vier jaar van mijn loopbaan over een andere boeg te gooien en te ontdekken of ik ook op een nieuwe manier succesvol kan zijn. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. En daar heb ik vertrouwen in.""

    Wüst betrapte zichzelf er wel op dat ze het vorige maand tijdens de zomerijsperiode in Thialf ’ best apart’ vond om haar ploeggenoten van de laatste jaren in andere kleuren terug te zien op het ijs. Sven Kramer, Douwe de Vries en Wouter Olde Heuvel bij BrandLoyalty, Linda de Vries bij New Balance, Koen Verweij bij Corendon en Geert Kuiper als KNSB-coach voor de ploegachtervolging en de mass start. De vreemdste gewaarwording noemt ze echter de afwezigheid van Gerard Kemkers, de man aan wiens hand ze als tiener de schaatswereld binnenwandelde en uitgroeide tot beste Nederlandse schaatsster in de geschiedenis.

    „Iedereen sprak en zag ik. Behalve Gerard. Hij is totaal van het toneel verdwenen en dat vind ik best merkwaardig. Het is grotendeels zijn eigen keuze, maar hij is en blijft de succesvolste coach van de laatste jaren en in die zin is het jammer dat hij afstand heeft genomen. Jammer voor het schaatsen in ieder geval”, aldus Wüst, die nog wel contact heeft met Kemkers.

    Ondanks het feit dat ze nu deel uitmaakt van een ploeg die grotendeels bestaat uit sprintsters wenst Wüst zich vooralsnog te blijven focussen op haar eigen afstanden. „Als een soort houvast, ik heb al genoeg veranderd”, vindt ze. Ook haar ambitiepatroon blijft onveranderd hoog. Extreem hoog. „Op de WK afstanden wil ik de 1000, 1500 en 3000 meter winnen plus de ploegachtervolging en daarnaast heb ik mijn zinnen gezet op de EK en WK allround”, aldus Wüst. Op dat laatste toernooi in Calgary wil ze bovendien ‘eindelijk eens’ een wereldrecord rijden.

    Een nieuwe coach, een nieuwe sponsor, een nieuwe ploeg. „Maar de aard van het beestje verandert je niet he…”

    http://www.telegraaf.nl/premium/telesport/schaatsen/22915108/__Doorstart_in_Tirol__.html
    Laatst bewerkt: 31 jul 2014
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

  9. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

  10. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Waarom ook niet, je kunt met een hernia meedoen aan Sterren Springen.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Misschien is een beetje meer landelijke aandacht voor een beroemde schaatser op de Russische televisie uiteindelijk voor de schaatssport wel belangrijker dan een ongemotiveerde allrounder extra.
    sanghwa _o_ vindt dit leuk.
  12. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

  13. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    hij heeft last van zijn rug toch?
  15. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Veldkamp strikt internationaal viertal

    De Stressless-schaatsploeg van Bart Veldkamp bestaat komend seizoen uit vier verschillende nationaliteiten. Naast de Belg Bart Swings behoren ook de Duitser Alexej Baumgärtner, de Let Haralds Silovs en de Nederlander Karlo Timmerman tot het team van Veldkamp.

    Veldkamp heeft bewust gekozen voor een internationaal team. "Ik vind dat we vanuit Nederland het schaatsen moeten ontwikkelen. Ik kijk naar het belang van de sport. Als leider in de schaatssport moet Nederland zijn verantwoordelijkheid nemen. Een internationaal team zoals dit is daar een onderdeel van."

    http://nos.nl/artikel/701397-veldkamp-strikt-internationaal-viertal.html
  16. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Waar zijn de andere Belgen heen (Spruyt, Van Praet, M. Swings, Vosté, Peeters)?
  17. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    http://www.schaatsteamstressless.co...-volgende-stap-in-internationale-ambitie.html

    "Nu, een jaar verder, heeft de ploeg een volgende stap gezet door een Nederlandse en twee internationale schaatsers aan de ploeg toe te voegen en hiermee het internationale karakter van het team te onderstrepen."

    toegevoegd = broertje spruyt, broertje swings en van praet blijven hopelijk?
    Vosté zijn focus ligt misschien op shorttrack, en peeters heeft nooit echt deel uitgemaakt van stressless dacht ik.
  18. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    In een interview met Swings op schaatsen.nl staat dat de overige Belgen zich focussen op inline en niet meer onderdeel uitmaken van Stressless. Jammer. Dat komt de droom van Een Belgisch Olympische Teampursuit niet ten goede.


    www.passion-for-skating.com
  19. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

  20. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Mooi nieuws

    ik lees alleen niets over de overname van Activia?
    Orie die zei eerder toch al dat die ook worden overgenomen door Lotto?

Deel Deze Pagina