De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Henry deed het erg goed inderdaad. Anni was ook lekker op dreef en Rintje moest nog even wennen aan zijn rol.
    Sven vraagt op het bord van Kemkers om het schema Bokko, Rintje geeft aan dat Sven daardoor van slag raakt omdat hij niet meer ziet wie wat toont :) Maar goed, hij doet erg zijn best en komt verder met rake analyses.

    Alleen die dubbelbeelden waarbij ze naast de wedstrijd ook iets naast het ijs laten zien hadden voor mij niet gehoeven. Mijn TV is te klein om van elk beeld dan nog iets goeds te kunnen maken ;)
  2. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    ik vond het bij Anni wel lachen toen ze gevraagd werd of zij nog iets bij de deutsche bond wilde betekenen.
    'dan moeten daar eerst een flink aantal menschen wegrotten". (of iets van die strekking)
    sowieso altijd wel moi als iemand de taal nét niet helemaal spreekt, dan is het moeilijker precies de juiste nuancering aan te brengen, en krijg je dit soort uitsrpaken.

    En inderdaad: hoezee voor Henri Schut.
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    De NOS mag tevreden zijn. Op zaterdag keken er tussen de 784.000 en 1.755.000 mensen. Zondag zaten er vanaf het begin al 1.215.000 mensen voor de buis. Toen Sven de Belg Swings op de 10000 meter met maar liefst 5 honderdsten van een seconde aftroefde, keken er 2.066.000 mensen. Iets minder dan het jaar daarvoor, maar nog altijd goed.

    En Henry Schut, ja. Prima gedaan. Heeft daadwerkelijk journalistiek gestudeerd. Probeert wat ie geleerd heeft zowaar in praktijk te brengen. Is totaal niet blasé. Of arrogant. Betweterig. Prekerig. Belerend. Vooringenomen. Laat zijn gasten uitspreken. Spreekt zichzelf niet constant tegen. Geeft geen antwoord op zijn eigen vragen. Duldt tegenspraak. Kijkt zijn ogen nog uit. Is nog hongerig. Praat de kijker geen minderwaardigheidscomplex aan. En doet zijn over het paard getilde voorganger dus ogenblikkelijk vergeten.

    Zo zie je maar. Sommige mensen lijken onvervangbaar of denken van zichzelf dat ze onmisbaar zijn op een bepaalde plek, maar als ze op z'n Anni's eenmaal weggerot zijn, dan gaat en draait alles gewoon door en mist niemand ze nog. Bah! Wat heb ik me jarenlang kapot moeten ergeren aan die vervelende man. Het lijkt me echt heel erg om ooit zo cynisch en ziekelijk alwetend te worden. Het ergste vond ik de laatste jaren nog dat ie 'zijn eigen' team en regisseur Astrid Wisman steeds vaker schaamteloos begon te complimenteren met het geweldige werk dat ze steeds deden.

    Ik weet niet of Astrid Wisman afgelopen weekend weer de boel regisseerde. Maar als dat zo is, mag ze wat mij betreft een paar flinke trappen onder haar K krijgen. Want welke regisseur verzint nu in godsnaam dat de kijker vast 3, 4, 5 ... 9, 10 keer per rit ipv een mooie strijd, bocht, wissel, of rondetijd liever een totaal nietszeggend en vooral seconden lang super saai shot wil zien van een pulkende, bellende, flirtende, gapende, huilende, lachende, strak voor zich uit kijkende, lopende, zittende, liggende, hangende, inrijdende, uitrijdende, herstellende, opwarmende, binnenkomende, vertrekkende of met zijn ogen knipperende schaatser wil zien.

    Ik zie d'r zo zitten, onze top regisseur. Yuskov rijdt de snelste tussentijd. Zijn loodzware klappen kosten 'm overduidelijk steeds meer moeite. Zijn grimas groeit met iedere slag. De pijn spat uit zijn gezicht. Hij trekt zichzelf woest de laatste bocht in. Daar komt ie! Prachtig om naar te kij...... "Ja, nu naar camera 6! Sven Kramer likt met zijn tong aan zijn bovenlip. Ja! Mooooooo! Dat is 'm. En nu vasthouden dat shot. Mooooooi! Ja, nog even. Spannend. Mooooooi! Wat zeg je? Moet die Rus nog 20 meter? Shit! Okee, laat maar zien dan. Jammer. Sven likte aan zijn bovenlip."
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mooi om te lezen dat veel meer mensen heel blij zijn met Henry Schut, ik vond hem ook echt goed. Wat mij betreft zetten ze hem dan ook in Sochi bij de OS en niet Mart. Het heeft mij heel wat ergernis bespaard dit weekend.
  5. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Mwah, ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een toegevoegde waarde vindt. Niet de voor zich uit kijkende schaatser, maar als de favoriet/ uitdager/ verrassing binnenkomt/ op het ijs stapt/ veter lostrekt, vind ik dat wel leuk om (kort) te zien. Geeft me toch een beetje het gevoel dat ik erbij ben. Dat je de voorbereiding kunt zien, de warmingup etc. wat mij betreft mag dit juist vooral tijdens de analyses/ gebabbel- maar dan niet beeld overheersend. Gewoon in een klein venstertje erbij. Ik vind dat wel iets hebben.

    Ook mooie shots bij de start, wanneer ze inzoomen op het gezicht. Kan best in splitscreen en vind ik wel leuk.
  6. Hannah

    Hannah New Member

    Die shots bij de start vond ik inderdaad leuk gedaan. Ik had wel het idee dat de beelden niet helemaal gelijk liepen. Volgens mij liep de close up net iets voor, waardoor ik de hele tijd het idee had dat desbetreffende Nederlander een valse start maakte...
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik vind het ook wel leuk om die shots te zien. Net zoals de shots uit de warming up ruimte in Thialf. Als ik in Thialf ben loop ik de schaatsers ook altijd te begluren ;) dus het is inderdaad alsof je er bij bent.
  8. Jippie

    Jippie Well-Known Member

    Ik reageer nooit zo snel. Maar nu zit ik me mateloos te ergeren aan de livestream van de NOS. Van de 1000 mtr Heren moesten we naar oeverloos gezeur luisteren van Radio 1. Als ik dat wil horen zet ik de radio wel aan. En schaatsbeelden ? Ho maar. Grrrrr
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    Waar heb je het over? Ik heb gewoon de 1000m kunnen zien zonder enig probleem. En nu staat de 1500m aan.
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Same here...
  11. Jippie

    Jippie Well-Known Member

    @proeme en @dedeut Ik heb alle afstanden kunnen zien behalve 1000mri heren. Daar schakelden ze iedere keer over naar het geluid van Radio1 :(
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dan weet ik niet wat er bij jou aan de hand was, maar ik heb toch echt gewoon de NOS-livestream bekeken.
  13. Jippie

    Jippie Well-Known Member

    Ik ook niet :( weet wel dat ik in het begin via de NOS heb gekeken en later via schaatsen.nl. Vrijdag heb ik gewoon alles kunnen zien. En hopelijk vandaag ook :D :D :D Jullie ook veel kijkplezier!!!
  14. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Fijn, die NOS door niet alles achter elkaar uit te zenden en als ze dan de teampursuit eindelijk uitzenden dat maar deels te doen. Gelukkig had ik de isustream nog aan staan.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    Beetje jammer inderdaad. Ik was te laat voor de TP en zag toen dat het nog op tv zou komen. Goed nieuws, dacht ik. Viel dat ff tegen...
  16. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Klinkt een beetje zuur, maar zo bedoel ik het niet; vertrouw nooit op NOS Studio Sport op zondag.

    De intussen semi-gepensioneerde huis mastodont van Studio Sport bombardeerde de zondag uitzending ooit tot het Nederlandse equivalent van BBC's befaamde 'Grandstand'. Voor het schaatsen betekent dat, dat die zondag uitzending buiten het EK en WK's om vooral een vehikel is om zoveel mogelijk sporten door mekaar te husselen. Dat leidt i.p.v. 'less is more' al rap tot 'more is less'. En in dat woud van 'more' sneuvelt de TP al jaren als eerste. Toen er nog geen ISU-stream was heb ik talloze zaterdagen en zondagen alleen de uitslagen in de B-groep bekeken en verder uren op kleine samenvattinkjes zitten wachten. Vaak viel dat vies tegen. De losse afstanden ging meestal nog wel, maar de TP joegen ze er op zondag tussen vijf en half zes nog even in een paar minuten doorheen. En dat doen ze dus nog steeds.

    De schaatswereld neemt het onderdeel allang serieus, de NOS nog altijd niet helemaal. Typisch voorbeeldje van vandaag: In de 'algemene' uitzending van 18.10 uur zaten vandaag alleen wat wedstrijd beelden van Smeekens, Wust, Leenstra en Bowe. Maar niet van de 1500. Natuurlijk niet, want er stond geen Nederlander op het podium. "Duhhh!!!" Dat het verder met een Pool en een Let op 1 en 2 een prachtige en historisch significante 1500 was, doet er dan niet toe. Er was wel twee tellen iets van Brodka op een podium te zien.

    En de door de dames gewonnen TP?

    Geen wedstrijd beelden.
    Geen podium beelden.
    Geen interview.
    Helemaal niets!

    Er werd zelfs niet eens melding gemaakt van de zege van de dames.

    Nogmaals, en het is niet zuur bedoeld; vertrouw nooit zomaar op de NOS. Gewoon altijd die geweldige ISU-stream aanzetten. Krijg je ook nog de ruwe interviews van Maalderink bekijken en beluisteren en alle huldigingen zien. Ik kijk op zo'n zondagmiddag toch liever naar een stralende Fatkulina dan naar een herhaling van een interview met Art Langeler.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nou ik kon wel mooi naar de samenvatting van Parijs Nice kijken op de NOS, die ik gemist had op Sporza.
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik had afgelopen vrijdag de middaguitzending opgenomen en nieuwsuur, want daar zou het schaatsen in uitgezonden worden. In nieuwsuur ging het 30 seconden over de 5 kilometer, zonder bijvoorbeeld de vermelding van Linda de Vries, die zich voor het WK afstanden plaatste. Dat was ook een beetje jammer.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Niet aanstellen, het is maar een willekeurige wereldbekerwedstrijd. Hoeveel hebben we op de NOS van de wereldbeker alpineskiën, freestyleskiën, snowboarden, biatlon, langlaufen, skispringen, noordse combi, bobsleeën, rodelen, skeleton gezien?

    Het is tijd voor een internetzender die van oktober t/m maart 24/7 wintersport uitzendt, met alle WK's, EK's en WB's, en voorzien van een vrij toegankelijke stream met DuitsEngels commentaar.
  20. Koen

    Koen Well-Known Member

    zaterdag is het pas vanaf 16.00 uur op tv, wel jammer
    want verder ook niks op Nederland 1

Deel Deze Pagina