Beweging in de schaatsschoen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door axis1977, 7 feb 2012.

  1. axis1977

    axis1977 New Member

    De een zegt dat je schaatsen een maat kleiner moet kopen, de ander zegt weer iets anders. Heb nu schaatsen maat 39 (normale schoenmaat is 40). Bij mij beweegt de hak van de voet iets omhoog terwijl ik afzet. Is dit normaal, of mag dat niet? Qua gevoel in de tenen, kan ik geen kleinere maat, want dan gaan ze echt knellen.
  2. axis1977

    axis1977 New Member

    Extra vraag: wat wordt bedoeld met een slippende enkel?
  3. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Als ik t zo hoor , denk ik dat je teveel voorop rijdt en te veel afzet met je punt! meer achterop blijven zitten, hoor je dan meestal, en je slag aanpassen, rechter naar voren ipv schuin naar voren, dat maakt t afzetten stukken beter!
  4. axis1977

    axis1977 New Member

    Ga ik dat morgen proberen. Dacht dat voet geen enkele beweging in de schoen mocht maken, zeker de hak c.q enkel niet vandaar mijn vraag.
  5. HA01761

    HA01761 Active Member

    Veters strakker doen?
  6. edkoster

    edkoster New Member

    zoals axis1977 zegt: Op je afzet letten.
    Ik had/heb dit probleem ook en ben toen met mijn vraag teruggegaan naar v.d. Hoorn. Daar zeiden ze ook dat het wel eens met mijn techniek te maken kan hebben.

    Tijdens het schaatsen luisteren of je je ijzers aan het eind van je afzet in het ijs hoort krassen. Dat geeft aan dat je teveel met de punt afzet.

    Ik heb overigens schaatsen maat 42 terwijl ik qua schoenen 43 of 44 heb. Ruim een maat kleiner dus.
  7. wortelzicht

    wortelzicht New Member

  8. axis1977

    axis1977 New Member

    Bedankt voor de tips. Gisteren ging het al een stuk beter. Schaatsen is natuurlijk ook niet iets, dat je in een paar dagen leert. Het viel mij in ieder geval 100% mee. Losse enkelstrap kende ik niet.

Deel Deze Pagina