Schildmeer

Discussie in '2011-2012' gestart door proeme, 31 jan 2012.

  1. xiliosis

    xiliosis New Member

    IJS was prima en een goede brede baan geveegd. Op sommige plekken is wat hobbelig ijs, maar dat is nog altijd beter dan het sneeuwijs van de laatste jaren. In theorie wordt dat ook alleen maar beter als er wat meer mensen schaatsen.

    Wederom dikke pluim voor de vegers etc.
  2. GerardLange

    GerardLange New Member

    Wij waren vrij vroeg om het Schildmeer en er ligt een prima baan van 6 tot 10 meter breed en 10 km lang (lus).
    Later werd het al behoorlijk druk,maar met zo'n brede baan kan iedereen uit de voeten. IJs is 50% goed en 50% matig.
    Goede sfeer en veel goede rijders. Gedrag van de rijders is gedisciplineerd en netjes. Volop opstapmogelijkheden voor iedereen en veel P-ruimte (gratis) Dikke 10 voor de baanvegers!
  3. Schaatsfanaat85

    Schaatsfanaat85 New Member

    vandaag aan het schaatsen geweest op het schildmeer, het grootste gedeelte van het meer is echt super ijs. ook is er koek en zopie achter op het meer, een grote tent met leuke muziek erbij. en er is ook vanalles te krijgen voor normale prijsen! Groot respect voor de baanschuivers daar! Alle lof voor de mensen van De Haan Hellum en Hinricks watersport. alleen een beetje jammer dat er in een interview op radio noord door iemand van de organisatie van de duurswoldrit word gezegt dat de ijscentrale duurswold goed werk geleverd heeft....Want die ijscentrale heeft zich nog helemaal niet laten zien op het meer!!

    groeten een tevreden schaatser
  4. Ivan Swarts

    Ivan Swarts Member

    Hoezo als er aldoor al zoveel schaatsers op staan komt er nog geen Toertocht???
    Of wil de KNSB geen toestemming geven???
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Die willen natuurlijk eerst de wedstrijd laten rijden. Dan moet het ijs wel mooi zijn he. :wink:
  6. Quiri

    Quiri Member

    Nou als het ijs onder de sneeuw echt zo mooi is, dan is het natuurlijk een koud kunstje om 2 banen te vegen, 1 voor de tourrijders en 1 voor de wedstrijdrijders. Of zeg ik nou iets raars? Tja, het kost wel even wat benzine natuurlijk, maar het blijft nog zeker een week vriezen, dus waarom niet 1 keer een goede baan vegen en daar zeker een week lol van hebben? :wink:
  7. drennorg

    drennorg New Member

    Prachtige zon en voor de maatstaven van natuurijs erg goed ijs. Tussen 11.00u, en 14.00u. waren er ong, 1000 mensen op het ijs.De drukte viel wel mee voor zo'n mooi meer op deze zonnige zondag. Het is duidelijk dat er op meer plekken geschaatst kon worden. :D
  8. hazelnoot

    hazelnoot New Member

    Vandaag Schildmeer gereden. Prachtbaan, natuurlijk prachtweer.Veel mensen , maar er was plaats voor iedereen en iedereen maakte plaats voor een ieder. Positieve, enthousiaste sfeer. Vele complimenten voor de vrijwilligers die dit voor elkaar hebben gekregen en in zo'n korte tijd. Vanuit Kloosterburen is dit al het derde jaar achtereen dat ik als eerste naar dit mooie meer ga. Ik kom terug.!
  9. Wilna

    Wilna New Member

    Vandaag weer een paar heerlijke rondjes op het Schildmeer geschaatst. Vanaf afgelopen zaterdag ligt er een prachtige baan op het Schild!

    Hulde en complimenten voor familie Henk de Haan Hellum en alle helpers, vegers en andere waaghalzen voor het zo snel voor elkaar krijgen van de fantastische baan op het Schildmeer!!!!
    De Koek & Zopie van de familie De Haan Hellum is net als eerdere jaren een gezellig trefpunt!

    Hierbij een paar sfeerimpressies.

    Bijgevoegde bestanden:

    • K&Z 1.jpg
      K&Z 1.jpg
      Bestandsgrootte:
      37,1 KB
      Weergaven:
      563
    • K&Z 2.jpg
      K&Z 2.jpg
      Bestandsgrootte:
      47 KB
      Weergaven:
      564
    • K&Z 3.jpg
      K&Z 3.jpg
      Bestandsgrootte:
      35,5 KB
      Weergaven:
      563
  10. Quiri

    Quiri Member

    Sluit ik me helemaal bij aan. Ik was er al om half 10, toen was de koek en zopie nog niet open, maar vooral veel complimenten voor de vegers van ons! :!:
  11. Mandark

    Mandark Member

    Tot hoe laat zijn er gemiddeld nog mensen op het ijs te vinden? Ik overweeg om morgen 'na het werk' rondjes te gaan rijden, mede om wat ervaring op te doen in schaatsen in het donker.
  12. Mandark

    Mandark Member

    Vandaag was de complete baan geborsteld wegens dé wedstrijd van vandaag. Alle stukken die in het weekend nog als 'matig' zijn bestempeld, zijn nu goed. Alles wat goed was, is nu briljant! De wind was wel weer noemenswaardig aanwezig vandaag, maar de ijskwaliteit is echt subliem.
  13. Schaatshans

    Schaatshans New Member

    Ben gister- en vanochtend nog wezen schaatsen en het ijs is prima, met een mooie brede baan en drie doorsteekjes. Verder schoof Hinrichs vanochtend nog een baan richting De Groeve (dus onder de Grauwedijk door tot aan de sluis aan de zuidkant van het Eemskanaal). IJs was daar redelijk, met een paar slechte stukken, maar goed te schaatsen.
  14. jansiert

    jansiert New Member

    Vrijdagavond, Nachtschaatsen op het Schildmeer voor de liefhebbers.
    De koek en zopie tent ter hoogte van de herenhuizen weg is vanaf 19.00 uur geopend met hapjes, drankjes en Muziek!!

    Tot Vrijdag avond!!

Deel Deze Pagina