KNSB Schaatsweek 26 t/m 30 december 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 dec 2011.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb het nu pas terug kunnen zien want was de hele avond weg, maar vind de reactie van TVM ook zwaar overdreven. Het zag er idd heftig uit, maar ik zie zo één twee drie ook niet wat Bloemen anders had kunnen doen, behalve vol in de ankers maar dat was vandaag natuurlijk geen optie. WOH was niet slim bezig en had direct moeten inhouden. Verder vond ik het wel stoer van Bloemen dat hij op de vraag van zuigerige Bertje of hij niet snapt dat TVM boos is "Absoluut niet!" antwoord. TVM moet ophouden te zeiken, WOH is terecht gediskwalificeerd en zonder dat had hij het ook niet gered. Jammer dat zo'n grote ploeg zulke grote woorden gebruikt voor zoiets, ze kunnen beter de hand in eigen (of die van Wouter's) boezem steken.
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    gelukkig ben ik geen scheidsrechter en hoef je niet te oordelen. vind het wel puik van TJ Bloemen dat hij zich voor de TVM camera niet laat schofferen en heel stellig in zijn boodschap is. (als het Bob de Jong was geweest hadden er vast mensen gezegd dat hij er wel erg zelf vergenoegzaam bij stond, big smirk, maar ok)

    ben wel blij met de selectie van het EK. Hopelijk kan Bloemen dit niveau vasthouden want hij is soms nog wel een beetje wisselvallig.
  3. Davey

    Davey Active Member

    Zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat Bloemen ook ineens versnelde. Hij leek in ieder geval goed voorbereid op de botsing want hij schaatste zonder blikken of blozen gelijk verder.

    Is met die botsing natuurlijk moeilijk te zeggen, die heeft de race van Olde Heuvel toch wel beinvloed. Bloemen had het wat mij betreft anders kunnen oplossen. Hij beweert dat ze tegelijk de bocht uit kwamen maar de botsing gebeurde bijna halverwege het rechte stuk en van achteren. Hij had volgens mij dus genoeg tijd om naar de binnenbaan te gaan, zoals zo vaak wel is gebeurd in het verleden.

    En nee, ik ben op geen enkele TVM-borrel geweest en van groene "propaganda" heb ik geen weet.
  4. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Botsing was duidelijk Olde Heuvels fout. Bloemen houd afstand, zoals je dat in een peloton doet. Hij geeft iets meer een duw, ook al vanwege de schrikreactie denk ik. En hij moet snel remmen en afstand bewaren, dat doe je met je handen op zo'n moment. Olde Heuvel heeft daar niks te zoeken, overdreven reacties in het TVM-kamp.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member


    Het deed me meteen denken aan de wissel Romme-Parra op het WK allround 2002. Parra die met meer snelheid uit de buitenbocht kwam, maar nog ruimte genoeg had om snel achter langs naar binnen te gaan, en met een heel theatrale sprong deed alsof hij de grootste moeite had om Romme te ontwijken. Gevolg; Romme (voor het eerst in vorm dat seizoen) won weliswaar alsnog de afstand maar werd wel gediskwalificeerd, Parra speelde de vermoorde onschuld en zakte op de 10km helemaal door het ijs en Uytdehaaghe werd fluitend wereldkampioen omdat zijn grootste concurrent niet meer de 10km mocht starten.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Dus als je derde wordt bij een NK, je dik geplaatst hebt, hoef je niet erop te rekenen dat je op het WK Afstanden te zien bent op de 1500. Zo had ik het nog niet bekeken. En voor Wouter is het nog zuurder, die heeft gewoon een WB gewonnen en is wrs echt alles kwijt voor dit seizoen.
  7. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    WOH was 4e bij het NK Afstanden.
  8. MYLAPS

    MYLAPS New Member

  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    jammer dat daar geen beelden van zijn (maarja, dat geldt voor vrijwel de hele schaatsweek)
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    WB: Lee Seung-hoon 9.40,51; Mariska Huisman 7.26,53.
    NK: Arjan Stroetinga 9.54,89; F.Tamar vd. Wal 8.17,50.

    Vooral de dameswedstrijd was een stuk langzamer zonder Claudia Pechstein die de boel hard maakte.
  11. Elina

    Elina Well-Known Member

    Inderdaad jammer dat er geen beelden zijn van de mass-start, met een beetje geluk komen de beelden nog online.
    Op zich is het wel logisch dat er langzamer werd gereden dan tijdens de WB, hier bestond het deelnemersveld voor het grootste gedeelte uit marathonrijders, die weten hoe je in een peloton moet rijden. Bij de WB waren er punten te verdienen in tussensprints, was het nu zonder?
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Toch wel raar, totaal geen beelden terwijl het wel om een nederlandse titel ging. Toont maar aan hoe serieus het genomen wordt
  13. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Nog even terugkomend op de kwalificaties.
    Ik denk dat ze in het buitenland zich rot lachen dat wij een week voor het EK nog selectie wedstrijden hebben voor plaatsing. Oké, sommigen plaatsen zich op kwaliteit. Maar iemand zoals WOH moet nu alles geven om zich te plaatsen ( wat overigens is mislukt om bekende redenen) . Mocht hij het wel gehaald hebben zou het een week later ook weer moeilijk geweest zijn om de top te halen. Bokko en Skobrev bijvoorbeeld vinden het echt niet erg dat ze hier nog tot het uiterste moeten gaan.
    En wat te bedenken van Leenstra. Nu niet in vorm. Die zie je dit jaar dus niet meer internationaal vrees ik, op de worldcups na.
    't Ja, het is leuk zoveel concurrentie. Maar met deze schaatsweek kan je mekaar ook kapot selecteren ipv in alle rust naar een toernooi toe werken. Natuurlijk heeft Leenstra geen recht op EK maar ik ben echt bang dat haar seizoen wel eens naar de knoppen kan zijn.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Verwey komt nog heel dicht bij Stroetinga met zijn iets snellere slotronde. Bij de dames laat Van der Wal weer eens zien dat ze echt de sterkste is. Hoe zit het trouwens met de derde plek in de World Cup: deze gaat naar de winnaar van het klassement. Maar bij de dames gaat de titel naar Huisman of Vander Wal. Krijgt dan de nr 3 de plek? Bij de heren is het nog spannend: Ariens en Hadders vechten om de titel.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat betreft de kwalifikatie voor het WK afstanden vind ik het jammer dat mensen die nu geen World Cups meer mogen rijden sowieso buiten de boot vallen. Stel bv dat Kramer, Ket en Verwey het niet zo goed doen op de 1500 m, en in de World Cup onder WOH blijven, dan mag WOH toch niet rijden.
  16. stijnsportgek

    stijnsportgek Well-Known Member

    Pater halve seconde sneller dan haar PR.
  17. stijnsportgek

    stijnsportgek Well-Known Member

    Er sneuvelen nu toch wel wat Persoonlijke Records.
  18. Joanne

    Joanne Member

  19. Elina

    Elina Well-Known Member

    Kom gezellig meepraten in het NK Sprint topic: viewtopic.php?f=4&t=6949
  20. Joanne

    Joanne Member

Deel Deze Pagina