Opzet WK vanaf 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 27 mrt 2019.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Je kunt niet verwachten dat mannen als Roest zeven afstanden (acht als ie ook nog te TP rijdt), waaronder twee 5 en 10 kilometers, binnen negen dagen goed kunnen rijden.
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Op de eerste 500 meter starten 24 sprinters, 24 allrounders en 4 specialisten. Op de tweede 500 meter starten alleen de sprinters en de specialisten (tenzij een allrounder nog zin heeft om ook de 2e te rijden), en die starten daar in de andere baan. De wereldkampioen 500 meter wordt dan degene die over beide 500 meters de beste is. Zoals vroeger, wat ook nog eerlijker was.

    Ook de wereldkampioen 1000 meter wordt degene die over de twee 1000 meters de beste is. Iets wat nog veel eerlijker is dan op de 500 meter. En ook al heel lang een wens is bij deze en gene.
    En wat mij betreft spreiden we de allround/sprint over 4 dagen:

    Do: 1e 500 meter + Team pursuit
    Vr: 1e 1000 meter, 3000/5000 meter, team sprint
    Za: 2e 500 meter, 1500 meter, massastart
    Zo: 2e 1000 meter, 5000/10000 meter
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Als hij dat niet wil, moet hij keuzes maken (en daarnaast ben ik sowieso voorstander van het uit het allroundtoernooi halen van de 10km, vervang die door de 3000m, maar dat is een andere discussie). Maar inderdaad: misschien dat het allround toernooi zo net zoiets wordt als de meerkamp bij atletiek en doen er vooral specialisten aan mee. Lijkt me niet zo veel mis mee.

    Je kunt het natuurlijk ook over 2 weken verspreiden, heb je wat meer rustdagen.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dit zal de kijkcijfers drastisch verminderen, een WK allround door de week.
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Prima toch? Geen kijkcijfers en geen mensen op de tribune laat zien dat het allrounden inderdaad dood is en dan kunnen we dat gebruiken als bewijs dat we het helemaal moeten afschaffen!

    Dat is wel een belangrijk punt. Als je schaatswedstrijden door de week doet komen er een stuk minder mensen op af en dat is wel een probleem, want het geld is al niet te over.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Niet alleen geld, maar ook toeschouwers zijn dan een probleem. Thialf gaat door de week echt niet vol zitten: mensen moeten gewoon werken.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Is het in Thialf dan? Met 1 WK per jaar is het misschien maar eens in de 10 jaar hier. In de rest van de wereld komt er sowieso maar een handvol mensen naar de tribunes, aangevuld met fans uit NL en Noorwegen. Voor de TV is een kort programma op een doordeweekse avond toch prima? Tussen 8 en 10 uur bijvoorbeeld.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Nee, ik bedoel dat het zelfs in Thialf niet vol zit door de week. En als het in Thialf niet eens vol zit, dan gaat het door de week niet voller zitten in andere landen. Zeker ook omdat bijvoorbeeld in Azië mensen over het algemeen een strenger arbeidsethos hebben, en zodoende minder gauw vrij gaan vragen om Miho, Tingyu of Min-kyu aan te moedigen.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Alle andere wintersporten houden ook WK wedstrijden door de week, dat lijkt me echt geen probleem.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Natuurlijk is dat wel een probleem, de echte schaatsfans willen een WK kunnen zien en niet iedereen kan zomaar thuis blijven door de week.
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik denk dat juist meer een probleem voor de casual schaatsfan is. De hardcore schaatsfans die nemen vrij of die kijken stiekem op het werk (dat deed ik tijdens de OS). De casual schaatsfan die op een zaterdag of zondagmiddag graag lui op de bank ligt en dan schaatsen kijkt die zal juist niet meer kijken. Daar komt nog bij dat er veel meer casual schaatsfans zijn dan hardcore schaatsfans.
    mi vindt dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat veel anderen iets doen, hoeft niet te betekenen dat dat goed is.

    Juist, er zijn genoeg mensen die niet zomaar vrij kunnen nemen, zoals docenten of schoolgerechtigden.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Als je de naar de basisschool gaat, hoor je niet meer tot de doelgroep van het Nieuwe Schaatsen.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En dat slaat nergens op, want op welke leeftijd zijn de meeste topschaatsers met hun sport begonnen......?
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dit is echt niet haalbaar, dan gaan potentiële kampioenen wedstrijden niet rijden omdat het te dicht op elkaar zit. Het is toch niet de bedoeling dat Takagi geen 1500 of 3km meer gaat rijden terwijl ze daar kampioen op kan worden? Zelfde geldt voor vrijwel alle vrouwelijke top allrounders. ADJ, Sablikova, Wust, Takagi etc. zouden allemaal minimaal 6 afstanden (Sablikova) of 7/8 (Takagi, ADJ, Wust) moeten rijden in 8 dagen. Bij de mannen zouden Roest en Pedersen ook op 8 afstanden zitten. Dan ga je met een wedstrijdschema de kampioenschappen minder spannend maken, als een Roest bijvoorbeeld een 10km laat vallen of Takagi de 1000 meter dan is er toch geen bal meer aan? Dan creeer je juist minder spanning doordat op voorhand een aantal favorieten niet meer meedoen vanwege het te drukke schema.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat is juist de doelgroep die je wilt bereiken! Met dit schema bereik je alleen nog maar pensionado's die doordeweeks vrij zijn, dan sterft je doelgroep dus letterlijk uit.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Mijn ervaring in Thialf de afgelopen tijd is dat je wordt aangesproken op het niveau van een kleuter. Blijkbaar de doelgroep, die je niet moet vermoeien met zoiets ingewikkelds als een allround-klassement.
    Docenten en schoolgaanden sla ik hoger aan.
    Monique vindt dit leuk.
  18. mi

    mi Well-Known Member

  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik ben een redelijke hardcore fan maar afhankelijk van de bestemming is het maar de vraag of ik een WK week kan bezoeken. Een WK week in Hamar betekent dat je als fan soms het nakijken hebt want er is niet genoeg accommodatie om naast alle sporters, ook alle fans te herbergen. Dat is nu met het gecombineerde WK op komst al lastig.

    En ik vind zo'n week als kijker ook vermoei nr. Soms word je ook in achterlijke schema's gestopt omdat het op prime time moet worden uitgezonden in Nederland. Gelukkig mag je buiten Thialf je eten nog meenemen
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    strawbale, Eagle, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina