WK allround Amsterdam 9-11 maart 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 5 mrt 2018.

  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Over tien jaar heeft niemand het meer over een leuk toetje. Dan staat er een Wereldtitel achter je naam.
    Ter Mors en Lorentzen zullen altijd de opvolgers van Timmer en Ronning blijven.
  2. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Er was toen een debuterend scheidsrechter, Wiebe Brouwer, en die kreeg het bepaald voor zijn kiezen dat weekend. Lastige beslissingen. De kritiek op hem was niet mals.
  3. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Mooie foto zo op grootte! Heb je nog meer? :)
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    @EenBrabander
    Screen Shot 2018-03-08 at 21.32.49.png

    Dat spreek ik toch niet tegen? Ik zeg alleen dat ik zulke tijden (nu) niet verwacht (ook niet van Kramer/Bloemen/Pedersen).
    PS: ik klikte slechts op 'Reageer'
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    wel op negatief, 'ergens'..., deze is ingescand van een toentertijd tot A3 uitvergrote afdruk
  6. snips

    snips New Member

    Excuus als ik erover heb gelezen, komt er morgen niks op tv van de wedstrijd voor de dames? Kan zo meteen niks vinden in de tv-gids.
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    19.30 NPO 3
  8. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De anti Stephanie Beckert regel en Carta regel versterken elkaar. Nu nog een regel die bepaald dat je na drie afstanden slechts 1% achterstand (ongeveer 1,5 pnt) mag hebben
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik moet zeggen dat wereldtitels in een Olympisch jaar toch wat minder aansprekend zijn ook 10 jaar na dato. De wereldtitel sprint van Kyou-hyuk Lee in 2010 vond ik veel minder gedenkwaardig dan die van 2008 en 2011. Hetzelfde geldt voor de allroundtitel van Verweij in 2014, mede behaald door de afwezigheid van Kramer.
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ard Schenk sloeg zelf zijn wereldtitel in 1972 hoger aan dan zijn drie Olympische titels. Ik geef toe dat waren andere tijden.
    Wanneer zijn die andere tijden eigenlijk begonnen. Wanneer werd een wereldtitel allround volgens jullie minder waard dan een Olympische titel.
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    daar is geen exact jaartal op te plakken. Maar dat het in 2018 anders is dan in 1972 snap je zelf ook wel.
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik herinner me nog wel een fantastisch WK in Calgary 2006. Cindy Klassen en Shani Davis. Dat was het WK dat Chad Hedrick verprutste door een foutieve wissel waardoor hij voorkwam dat het nog fantastischer werd.
    Zou Chad goud of zilver hebben gewonnen dan was Sven met een vierde plek de beste Nederlander en zou Nederland dus buiten de (mannelijke medailles hebben gegrepen). Het laatste jaar waarin de Nederlandse heren buiten WK allround medailles grepen is 1987 Heerenveen Thialf, het eerste indoor WK.
    ZeeKoei en Patrick John vinden dit leuk.
  13. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Zakopane, met dagje zon, dagje sneeuw, dagje storm tijdens de Poolse Kampioenschappen had wel wat.

    Als ik de media (NOS interview Wüst en Kramer) moet geloven zitten er slechte plekken in het ijs van de Coolste Baan. Recreanten klaagden de afgelopen weken ook al over de kwaliteit van het ijs. Hoewel ze de ijsmeester van Thialf naar Amsterdam hebben gehaald, hadden ze misschien beter die van Polen erbij kunnen halen. Of van de vele niet overdekte banen in Nederland.
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik zeg niet dat het een flop is. In maart zoiets organiseren is een risico qua weer en temperaturen.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat het al sinds 1988 (opkomst commerciële TV) is gaan schuiven. Tot en met 2010-11 is het allrounden nog best volwaardig. Ik denk dat sinds 2012, toen Kramer terugkwam en weer won het allrounden een flinke klap heeft gekregen. Er was toen ook een NL 1-2-3 in Moskou. Daarna is de boel in het slop geraakt, ook door maatregelen van de ISU en de financiële crisis.
  16. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Ik denk dat het vanaf 2006 is geweest en 2010 ultiem is geworden. In 2006 was Sven net begonnen. In 2010 kwam er de wissel. Daarna was het voor iedereen duidelijk dat je een goede allrounder kunt zijn maar een gouden medaille op de 10k nog steeds niet vanzelfsprekend is (al dan niet door eigen fouten.

    Ook de dominantie van Sven in het allrounden heeft ervoor gezorgd dat mensen op zoek gingen naar alternatieven waarbij er wel spanning is. Die spanning is er wel op individuele afstanden. Behalve de 5k die door Sven gedomineerd wordt.
  17. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    De weersverwachting valt mogelijk mee voor vanavond en zaterdag. Er komt wel veel regen maar in Amsterdam vanavond komt het niet voor 22.00 uur. Morgen valt het overdag ook mee met de regen. Dat is in elk geval voor de toeschouwers goed nieuws.
    Zondag lijkt wat slechter te worden.
    Eelco vindt dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ook voor 2006 was een olympische titel al veel belangrijker dan een WK Allround titel. Kijk bijvoorbeeld naar Uytdehaage en Romme. Dat zijn met name olympisch kampioenen, niemand heeft het over hun allroundtitels. Leuke vraag: wie weet uit zijn hoofd hoeveel wk allroundtitels Romme heeft? En Uytdehaage? Allrounden stelde toen in vergelijking met de OS al weinig meer voor.

    Ik denk eerder dat de wissel ergens rond 1994 zit, toen de Winterspelen aan belang wonnen door een apart jaar te krijgen. Maar misschien was het inderdaad ook wel iets eerder. Zeker niet later.
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2018
  19. Forza

    Forza Active Member

    Vanaf het moment dat ik actief schaatsen ben gaan kijken (rond 1996) is de OS altijd het belangrijkste toernooi geweest. Het verschil is in een stroomversnelling gekomen na invoering van de WK afstanden, waardoor specialisatie ook loonde in jaren zonder Olympische Spelen. Ik zou ook iets tussen 1988 en 1994 aanwijzen als omslagpunt, maar voor mijn gevoel waren de OS en allround redelijk gelijkwaardig in die periode qua media-aandacht en aanzien.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De rijders namen het allrouden toen echt nog wel serieus. Romme werkte na zijn Olympische titels in Nagano aan zijn 500m om de allroundtitel te kunnen winnen. Hedrick, Davis, Fabris, Bokko, Friesinger, Klassen en Groves gingen er vol voor.
    fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina