WK Sprint @ Changchun, 3&4 maart '18

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 26 feb 2018.

?

Zo direct na de OS, heb je zin in het WK sprint?

Peiling gesloten op 4 mrt 2018.
  1. Ja absoluut, vierkampen zijn nog mooier dan enkele afstanden!

    25,9%
  2. Ja absoluut, hoe meer schaatsen hoe beter!

    12,1%
  3. Ja zeker, een WK blijft een WK

    25,9%
  4. Ja redelijk, hoewel het aan de Spelen niet kan tippen

    19,0%
  5. Enigszins, maar beduidend minder dan in de Spelen

    5,2%
  6. Niet echt, na de Spelen voelt dit als mosterd na de maaltijd

    3,4%
  7. Eigenlijk niet, vooral vanwege de planning direct na de Spelen

    6,9%
  8. Absoluut niet, na de Spelen is het schaatsseizoen voor mij voorbij!

    0 stem(men)
    0,0%
  9. Absoluut niet, ik vind het WK sprint sowieso geen interessant toernooi!

    1,7%
  10. Anders, namelijk...

    0 stem(men)
    0,0%
  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik herinner met het WK Sprint 2011 waar Stefan Groothuis op de 2e 500 meter werd gediskwalificeerd. Vervolgens werd dat na veel terugkijken van de beelden door de scheidsrechter teruggedraaid, omdat hij niet met de gehele schaats over de lijn zou zijn gegaan.
  2. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Ik ook niet. En Erben en Annette wisten het ook niet. Ik meen me te herinneren dat hier vroeger wel schaatsers voor gediskwalificeerd zijn, maar dat weet ik niet zeker. Het is inderdaad onmogelijk vast te stellen of de schaats helemaal over de lijn is, lijkt mij.
  3. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Met deze beelden wordt dat inderdaad heel lastig. Ik weet ook niet wat de exacte regels zijn. Dacht ook dat ze de blokjes express aan de binnnenkant van de lijn hebben liggen. Zodat je dan zeker weet dat iemand over de lijn is als er een blokje wordt weggetikt.

    Lorentzen maakte het die laatste rit toch nog wel even spannend. Het was geen goede race maar gelukkig voor hem nog wel goed genoeg! Prachtige en verdiende wereldtitel! :D
    Monique, Khlebnikov en SprintMaster vinden dit leuk.
  4. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Als wij hier met zijn allen de regels over blokjes al niet kennen/begrijpen, laat staan dat de Chinezen het snappen.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nee, dat is het geval als je in de buitenbocht rijdt. Aan de binnenkant juist niet. Als je dan een blokje raakt dan betekend dat niet dat je met de schaats over de lijn komt.
    Is dat zo moeilijk te begrijpen.
    En waarom mag dat in de laatste buitenbocht wel.
  6. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Er zijn wel internationale scheidsrechters van de ISU aanwezig als het goed is. Maar die zullen het waarschijnlijk ook wel met deze beelden moeten doen
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ter Mors... wat een heldin. Kodaira zag de bui al een beetje hangen na de 500 m... dan is het inderdaad beter om ziek te melden.
    Mann, wat was Nuis dichtbij.. maar ook dichtbij een DQ.

    Deze Havard doet het dus wel.... wat de andere Havard niet helemaal kon waarmaken, alhoewel.. Erfurt 2011 zal altijd blijven.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Jammer van Marrit.. dit was DE kans.. maar ja: één bronzen medaille maakt niet dat je van de stigma van nummer 4 af bent kennelijk.
  9. Forza

    Forza Active Member

    Je doet nu net alsof Kodaira haar met opzet heeft ziek gemeld omdat ze zou gaan verliezen. Dat lijkt me pertinente onzin. Zij is altijd tevreden met een podiumplaats en die was hier eenvoudig te halen als ze alleen maar vermoeid was (en niet ziek). Haar tijd op de 1000m gister doet vermoeden dat ze toen al ziek was.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vind het ook wel leuk. Minder interessant vond ik de steeds terugkerende discussie dat we Ter Mors na het OKT nog als een allroundster moesten zien. Gezien haar drastisch aangepaste trainingen had ze dat boek voor dit seizoen al lang gesloten.
    G1ant vindt dit leuk.
  11. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Verbij maakt overigens zijn selectie voor het WK sprint wel waar met deze 3e plaats. Ik vond het wel zuur voor de Nederlands kampioen sprint, Ntab, maar we zullen maar zeggen: nieuwe ronde nieuwe kansen voor hem volgend jaar.
    Yuskov vindt dit leuk.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik denk dat we langs elkaar heen praten. Ze leggen zowel in de buitenbocht als in de binnenbocht de blokjes aan de binnenkant, dus net achter de lijn. Tik je een blokje in de eigen bocht weg dan moet je dus wel met je schaats over de lijn zijn gegaan. Dat geldt voor zowel de binnen- als de buitenbocht. Tik je vanuit de binnenbocht een blokje uit de buitenbocht weg dan ben je uit de bocht gevlogen en daar was hier geen sprake van.
    SprintMaster, Tuttifrutti en Khlebnikov vinden dit leuk.
  13. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Dat is nog eens goed nieuws dst Ter Mors toch gaat allrounden. Kan ze aan iedereen hier laten zien dat ze gewoon de beste van allemaal is. Ik zeg WR op de 1500m en 3000m volgend jaar.
  14. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Heeft Gerrit het eigenlijk wel gezien? :D
  15. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Als ter Mors gaat allrounden is het noodzaak dat Wust dit jaar wereldkampioen wordt. Het zou weleens haar laatste kunnen worden.
  16. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Mooie kampioenen. Kodaira was wel ziek, dat heeft Ter Mors niet tegen gezeten, maar ze is zeker geen onverdiende WK sprint.

    Als Nuis ooit wereldkampioen wil worden, zal hij de 1500 op een lager pitje moeten zetten en op de sprint richten. Hij wordt ook al wat ouder, maar volgend zou ie t best eens kunnen proberen, met anders t EK Sprint wat ie kan proberen te winnen in de buitenlucht.

    Dat Leenstra hier 4e wordt is toch niet vergelijkbaar met haar andere vierde plekken. Zoveel concurrentes doen al niet mee en ze combineert een vrij matige 500 met een redelijke 1000, dan mag je tevreden zijn met plek 4 lijkt me - ze is gewoon geen echte snelle sprintster, nooit geweest ook.

    Grappig ook, Ihle de beste 2e dag van de mannen volgens mij. Hij heeft nooit 2 dagen achtereen goed, zou ie eens moeten doen...
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Niet bewust.. maar stel ze had weer een gat geslagen net als gisteren? Dan zou ze het wel aan hebben gedurfd... stiekem, deep down. Maar is geen verwijt.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ter Mors gaat allrounden... nice. Kunnen we meteen zien of ze thuishoort op de TP of niet.
  19. Joris180

    Joris180 Active Member

    Volgens de NOS verslaggevers zouden de coaches haar hebben teruggetrokken.
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Als je in de binnenbocht het blokje aantikt dan hoef je nog niet over de lijn te zijn gegaan. Is dat zo moeilijk te begrijpen. Wat is de diameter van zo'n blokje.

Deel Deze Pagina