"Anema ondernam matchfixing in Sotsji'

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 15 feb 2018.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    In sommige vriendengroepen en werkomgevingen is het niet ongebruikelijk om elkaar met beledigingen te groeten. Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn mensen die mij mogen begroeten met "hé lul" en dat ik dat niet negatief zou opvatten.
    Monique vindt dit leuk.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Er is nog veel onduidelijkheid, maar als een paal boven water staat dat Verweij en Bergsma niet door één deur kunnen. "Hé lul" lijkt me hier dus geen amicale groet.
    strawbale vindt dit leuk.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat geloof ik graag, maar hier hoef je nou ook weer niet wakker van te liggen. Nogmaals, beetje eelt op je ziel heb je nodig als topsporter.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, behalve als Verweij echt iedereen zo begroet. En dat zou dan wel weer bij hem passen...

    Maar goed, dat Verweij en Bergsma niet goed samen gaan is duidelijk. Dat ben ik met je eens. En Verweij zal best 1 van de gangmakers bij het schaatsen zijn, een beetje een leider van de groep. Dat is altijd lastig. Maar dat is dan nog geen campagne tegen Bergsma of het wegpesten van Bergsma.
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat is natuurlijk wel makkelijk praten als je fan bent van Kramer.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het gaat hier over Koen en Jorrit en niet over Sven. Maar Sven heeft ook aardig wat eelt op zijn ziel moeten kweken met al die Olympische 10 kilometers.
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik wil geen oordeel vellen, maar volgens mij zijn er genoeg vragen om een onafhankelijk iemand hier eens naar de laten kijken:

    - Jorrit Bergsma is zelf uit de achtervolgingsploeg in Sochi gestapt. Het zou kunnen dat Bergsma om sporttechnische redenen (minder goed dan de andere 3) als reserve is opgesteld en dat hij daar zelf niet tegen kon. Het zou ook kunnen dat de andere 3 hem liever kwijt dan rijk waren.
    - Wat is de exacte rol van Anema geweest in Sochi? Anema staat niet bekend als een diplomatiek vaardig man, dus het lijkt me goed om daar meer over te weten.
    - In Sochi was Bergsma dus niet bereid de achtervolging te rijden. In de jaren daarna verdween Verweij van het podium en ging Bergsma weer achtervolgingen rijden en bij die achtervolgingen was hij ook van waarde voor Nederland. Verweij komt in 2017/18 weer terug en de prestaties van Bergsma worden weer minder. Toeval of niet?
    - Hoe zit het met De Volkskrant/Kramer/Anema? Welke van deze partijen hebben baat gehad bij het uitlekken van informatie op het bepalende moment van de 10 kilometer..
    - Geert Kuiper is trainer geweest van Kramer, Verweij en Blokhuijsen, nooit van Bergsma. In hoeverre is hij als bondscoach objectief? In hoeverre heeft hij pogingen gedaan om het conflict tussen Verweij en Bergsma op te lossen, want in theorie is dat de beste combi voor de Mass-start.
    - We weten dat de KNSB in Sochi de ploegenachtervolging heel belangrijk vond na mislukte missies bij de voorgaande Olympische Spelen. Is in de tunnelvisie naar succes te weinig oog geweest de basiswaarden van de Olympische Spelen, onderling respect?

    Van de bovengenoemde punten zullen sommige zaken feit zijn en andere fictie. In ieder geval lijkt het me van belang om dit nog eens onder de loep te nemen.
    chicagodude, strawbale en alexander79 vinden dit leuk.
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Nogmaals, niemand weet precies hoe het verhaal in elkaar steekt, maar Kramer maakt er wel onderdeel van uit. Op welke manier, geen idee. We weten wel dat Kramer zich meer kan permitteren dan anderen en dat hij wat vriendjes in de media heeft...
    SprintMaster vindt dit leuk.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb ook geen idee hoe Kramer hierin een rol speelt, maar hij is doorgaans wel recht door zee en is voor zover ik weet niet van het geniepige. Als iets hem niet zint dan zegt hij het.
    chicagodude vindt dit leuk.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het is altijd makkelijk praten voor Sven-fans. Bergsma moet maar eelt over zijn ziel kweken... tuurlijk.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Vragen, vragen.... feit is wel dat de enige NIET Kramer kamp in het hele verhaal uit de ploeg is gewipt/gepest/gestapt..
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Is het toevallig dat Jaap Stalenburg nu, vlak voor de TP en MS, met deze tweet komt:

    Jaap Stalenburg‏ @JaapStalenburg 4 uur4 uur geleden
    Mooie analyse in @ADSportwereld over de x-factor van sporters en hun aantrekkelijkheid voor sponsoren. Wees net als @SvenKramer86 en loop niet door als er journalisten op je staan te wachten en wees vooral zichtbaar op de Social Media. Alleen presteren is niet meer voldoende.

    Zou het kunnen dat dit bij bepaalde beslissingen een rol heeft gespeeld?
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Nee, natuurlijk is dat geen toeval, dit is één van de vriendjes van Sven Kramer in de media. Wel grappig dat hij dit schrijft op een dag waarop Sven Kramer doorloopt als er journalisten staan te wachten: https://www.nu.nl/229234/video/schaatsers-ploegachtervolging-lopen-door-bij-persmoment.html
    SprintMaster vindt dit leuk.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Yuskov vindt dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Is het wel eens bij je opgekomen dat het hier echt om een misverstand gaat? Dat gebeurt nu eenmaal wel eens.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Mee eens, qua Bergsma. Re Djoko noemde ik daarom Wimbledon, dat toch behoorlijk pro-Federer is/was.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat kan hoor. Maar dat dan de stoppen doorslaan bij Koops is dan ook wel tekenend. Loopt hij op hete kolen?
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Je weet niet wat de journalisten (of 1 van de journalisten) hebben geroepen. Maar dit klinkt niet echt als een rustige man die alles onder controle heeft, in elk geval.
    chicagodude vindt dit leuk.
  20. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik weet niet of het een echt misverstand is, dat zou wel heel toevallig zijn. De drie mannen en Koops weten ook wel dat er vragen komen met betrekking tot Bergsma/Anema. Het tijdstip waarop vandaag getraind zou worden is op het laatste moment gewijzigd en oeps... we zijn vergeten de journalisten te informeren. Het zou kunnen natuurlijk, maar het lijkt wel iets te toevallig om waar te zijn...

Deel Deze Pagina