NK Allround & NK Sprint 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 25 jan 2018.

  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Stroetinga wilde in Heerenveen zuinig winnen. Bergsma maakte de koers hard maar Stroetinga zat rustig middenin het peloton te wachten maar mistte daardoor de slag.
    Tot dat moment was Stroet toch de onaantastbare persoon op de MS. Maar na dat debacle werd razensnel overgeschakeld naar Verweij.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Letitia... knap gedaan. Binnenkort is ze niet meer slechts de vriendin van...
    Krol blijft zijn ding doen, knap.

    Allroundtoernooi is boring.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Overschakelen naar Verweij, tot ieders tevredenheid. ;)
  4. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De MS was op een "gunstige plek in de matrix. Alleen zat Stroet niet in de matrix.
  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De uitzondering maakt niet de regel. Ik ben met je eens dat hij daar laks zat, maar dat leek mij eerder een inschattingsfout dan dat hij zuinig wilde winnen. Hij rekende op een late versnelling, terwijl Bergsma al vroeg ging omdat die weer dacht dat Stroet er bij zat. Miscommunicatie, maar heel veel meer was het niet.

    De onaangetaste status van Stroet was er al langer niet meer. Afgelopen WC seizoen werd hij aanvankelijk niet eens opgeroepen. Heel veel invloed heeft Stroet niet op de matrix gehad.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Niet netjes van Wust om na één afstand al af te melden. Begint de wedstrijden steeds meer als date nights te behandelen. Om maar effetjes bij haar vriendin te zijn, lijkt het wel.
  7. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ze heeft volgens mij alleen maar gereden om haar "vriendinnetje" op sleeptouw te nemen op de 500 meter. Die binnenbocht die ze had kwam perfect uit.
    VictorP en alexander79 vinden dit leuk.
  8. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Met het mannentoernooi is niks mis.
    Eigenlijk kunnen alleen KaiKai, Hein en Mulder (en Nuis kan sinds kort ook een goede 500 neerzetten) zowel een 500 en een 1000 rijden, maar Hein verprutst zijn laatste binnenbocht zeer consequent dit seizoen en staat dus niet op 1.
    Mulder daarentegen verprutst zijn 1e binnenbocht consequent dit seizoen en is duidelijk niet genoeg in vorm om een goede 1000 te rijden.
    En Verbij en Nuis doen niet mee.
    En dus staat na dag 1 DaiDai op 1 omdathij als enige een 34er rijdt en hij zijn 1000, voor zijn doen, heel behoorlijk rijdt.
    Best wel een leuk NK sprint voor mannen dus.:)
    strawbale en Lorca vinden dit leuk.
  9. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Dit kwam ook in mijn hoofd op.
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nou, ze heeft haar trainingsritje gereden: https://www.ad.nl/schaatsen/die-har...e-trainingsrit-ireen-wust-in-thialf~a774b637/

    Ik voeg me bij eerdere reacties hier. Ze plaatst een bericht op social media of de toeschouwers speciaal voor haar trainingsritje willen blijven wachten. Rijdt dan gewoon de eerste dag van het allround toernooi als je die toeschouwers nodig hebt. Het zou me na al die jaren niet meer moeten verbazen, maar ik ben het toch.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ze heeft dus een 500 en 3000 gereden. Precies deel 1 van een allround toernooi. Is het nu echt zo'n probleem om dan ook de tweede dag te rijden.
    En dan verwachten dat het publiek komt. Waarom in vredesnaam nog een NK allround in een Olympisch jaar. De titel is op een enkele uitzondering na behoorlijk gedevalueerd.
  12. eddy

    eddy Well-Known Member

    Jammer, dat Wust op deze manier in het nk sprint heeft meegedaan, normaal gesproken is Letitia al de topfavouriet, na deze aktie hoop ik dan ook, dat Das morgen de titel haalt. met 0.01s voorsprong:):cool::D
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ach ja Wust (en Kramer) denken dat ze overal mee wegkomen. Gelukkig bestaan er in Nederland genoeg andere interessante schaatsers.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het toernooi van vandaag heb ik maar half gevolgd, met de concurrentie van tennis, skiën, schaken en huishouden. Ja, enerzijds is het zo dat diegenen die er niet er niet zijn, geen recht van spreken hebben, maar het is niet het aller sterkst bezette toernooi ooit (kuch, understatement). Tegelijkertijd ben ik ook wel weer blij dat bijvoorbeeld Marrit Leenstra hier niet aanwezig is, hoewel ze het NK sprint waarschijnlijk dik gewonnen had (met misschien wel drie of vier afstandszeges) en ze zelfs op het NK allround een heel eind was gekomen (met waarschijnlijk ook twee afstandszeges). Liever had ik Joy Beune en Jutta Leerdam hier gezien, maar dat heeft ook te maken met mijn Schaatsliga.
    • Annouk van der Weijden gaat hier vrijwel zeker winnen, ze mag de 1500 eventueel verliezen van De Vries en heeft dan nog voorsprong en de 5000 meter (zwakke afstand van Linda de Vries) om het pleit te beslechten. Wijfje en Anema vallen vooralsnog tegen. Wüst, A. de Jong, Joling, Achtereekte ontbreken.
    • Marcel Bosker gaat hier makkelijk winnen, maar zijn vijf grootste concurrenten (Kramer, Roest, Blokhuijsen, Verweij, D. de Vries) starten niet. Nummers 2 t/m 8 nog dicht bij elkaar.
    • Daidai Ntab (1,4), Hein Otterspeer (3,2), Thomas Krol (6,1) en vooruit Lucas van Alphen (4,3) en Michel Mulder (2,6) maken dit het interessantste toernooi. Hoewel ook hier het ontbreken van Verbij, R. Mulder en Nuis gevoeld wordt. Ben benieuwd wat de SCL doet met de plek op het WK sprint, of Verbij daar aangewezen wordt of dat Ntab/Otterspeer/Krol daar zijn seizoen mag proberen te redden.
    • Letitia de Jong rijdt een zeer nette 1000 meter en legt daarmee de basis voor een titel. Das wint de 500 en gaat voor zilver. Op de plaatsen 3 t/m 7 kan nog veel gebeuren. Dat Wüst één afstand rijdt had ik niet verwacht, ik dacht dat ze na de 1000 meter op zou geven. Leenstra en Ter Mors ontbreken uiteraard.
    Dit is zijn de afstanden van vandaag afgezet tegenover het kampioenschapsrecord:
    1. Thomas Krol 68,52 Thomas Krol 68,52 sprint mannen 0,0%
    2. Dai Dai Ntab 34,87 Jan Smeekens 34,85 sprint mannen 0,1%
    3. Letitia de Jong 76,15 Marrit Leenstra 75,64 sprint vrouwen 0,7%
    4. Anice Das 38,76 Thijsje Oenema 38,31 sprint vrouwen 1,2%
    5. Tijmen Snel 36,41 Erben Wennemars 35,82 allround mannen 1,6%
    6. Annouk van der Weijden 247,89 Ireen Wüst 242,27 allround vrouwen 2,3%
    7. Marcel Bosker 383,29 Sven Kramer 370,37 allround mannen 3,5%
    8. Annouk van der Weijden 40,02 Jorien ter Mors 38,59 allround vrouwen 3,7%
    Conclusies:
    1. Het NK sprint mannen gaat zeer hard
    2. Het NK sprint voor vrouwen is een nette tweede
    3. Op de lange afstanden vallen de tijden niet mee
    4. Het NK allround vrouwen was spannender geweest met een goede sprintster erin.
  15. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Voor mij heeft ze heel wat krediet veloren. Ik zit niet te wachten op types die de boel bedonderen. Want dat heeft ze gewoon gedaan. Hier win je geen toeschouwers mee. Vandaar de vraag misschien wel, dat toeschouwers blijven wachten op haar race vandaag. Eerlijk gezegt zou ik het niet erg vinden als ze op de OS de deksel op de neus krijgt. Jammer..., jammer..., jammer...., want dit heeft Wust niet nodig. Dit werkt alleen maar averechts.
  16. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

    Volgens de NOS site had Wüst graag het NK allround willen rijden, maar omdat zij in eerste instantie voor de sprint had gekozen mocht ze niet meer starten op het allround toernooi.
    strawbale vindt dit leuk.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Denk een na mensen. Wust wist toch vooraf niet dat ze tegen De Jong zou loten met de laatste buitenbocht. Die kans was bijzonder klein. Daarom heeft ze zich echt niet ingeschreven voor het NK.
    Danielle en strawbale vinden dit leuk.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wüst reed dus 39,56 (NK sprint) en 4.05,83 (training), ten opzichte van Annouk van der Weijden haar 40,02 en 4.07,89 dus dan had ze nu 0,46+0,343=0,80 punt voorgestaan. Had ze morgen Annouk op halve kracht mee verslagen.
  19. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    "Het liefste had Wüst dan ook meegedaan aan de NK allround, waar ze ook een 3.000 meter had kunnen rijden. Maar omdat ze in een eerder stadium al voor de NK sprint had gekozen, kon dat niet."

    https://nos.nl/artikel/2214071-wust...-maar-ligt-goed-op-koers-na-trainingsrit.html
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

Deel Deze Pagina